nedeni ne olabilir ?

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
1 hafta önce hiçbir şeyi yoktu bir hafta da oldu ne olduysa. 2 kuluçka boş çıkınca dişileri ayırdım. herkes stres diyor sizin yorumunuz nedir ne yapmamı tavsiye edersiniz ?

Kuba

Yeni Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
Kuba
Stres, dar kafes ve pasif eş'ten kaynaklanan bir durum, Tek çaresi bu kuşu o kafesten hemen çıkarın geniş bir yere alın , eşini kendisinin seçeceği bir yer olsun düzene girer.

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Fahri KUBA' Alıntı:
Stres, dar kafes ve pasif eş'ten kaynaklanan bir durum, Tek çaresi bu kuşu o kafesten hemen çıkarın geniş bir yere alın , eşini kendisinin seçeceği bir yer olsun düzene girer.
Eşiyle daha önce de pvc deydi. O zaman bir sorun yoktu. Deneyeceğim bakalım ne yapacak. Ama iriliğinden dişilere binemiyor ve boş yumurta çıkıyor o yüzden ayırmıştım dişisinden

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
E$le$melerinizde di$ilerinizin erkeklerden biraz daha yapili ve büyük olmasina bakin !

Kücük erkek büyük di$iye rahat cikar, ... büyük erkek ise kücük di$iye ciktigindan bunu bir göz önünde canlandirin, ...
Arti, kücük di$i, erkeginin büyük olmasinda ona ait yumurtalari yumurtlamada oldukca hem zorlanir, hemde bunlari cikaramayip canindan olur !

Tohumda mühim, mayada, ... fakat neyi nereye ektiginizi bir gözden gecirin bence, ... toprak herzaman toprak olmuyor, tohumda öyle, ... ikiside birbirine ayarlanmali, az veya cok, ... 8)

Siz bu erkegide ilk önce bir toparlayin !!!
Birakin bundan $u an icin yavru almayi !
Kendine háyri yok belliki !

Ku$ denilecek duruma tekrar döndügünde kendisini yine e$e verebilirsiniz, fakat kendini bir toparlasin, ...  8)

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
E$le$melerinizde di$ilerinizin erkeklerden biraz daha yapili ve büyük olmasina bakin !

Kücük erkek büyük di$iye rahat cikar, ... büyük erkek ise kücük di$iye ciktigindan bunu bir göz önünde canlandirin, ...
Arti, kücük di$i, erkeginin büyük olmasinda ona ait yumurtalari yumurtlamada oldukca hem zorlanir, hemde bunlari cikaramayip canindan olur !

Tohumda mühim, mayada, ... fakat neyi nereye ektiginizi bir gözden gecirin bence, ... toprak herzaman toprak olmuyor, tohumda öyle, ... ikiside birbirine ayarlanmali, az veya cok, ... 8)

Siz bu erkegide ilk önce bir toparlayin !!!
Birakin bundan $u an icin yavru almayi !
Kendine háyri yok belliki !

Ku$ denilecek duruma tekrar döndügünde kendisini yine e$e verebilirsiniz, fakat kendini bir toparlasin, ...  8)

Sizin şu hikaye Tarzı yorumlarınıza bayılıyorum !!

Eşini kendi seçti ve eşleşti ve baya büyük bir Show zaten elimde bu boydan büyüğü bırakın bu boyda bir dişi yok.
Kuştan yavru alma derdin de değilim zaten toparlanması benim için önemli 1 yıl beklenti olmadan bakmışım daha da bakarım.
Kuş diyorum hala ben ona siz ne diyorsunuz bilmiyorum ama o bir kuş tekrar benzemek kelimesi felan gereksiz.

Ve son olarak hikaye değil çözüm odaklı Yardımlar için açılmış bir konu yardım edecekseniz yazın hikaye yazacaksanız zaten yeteri kadar kitap okuyorum.

Saygılar

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
:)

Powerpoint, Fotostory veya Mp3 ile cevap verelim o halde !  smileki

Kisayazariz, bildigini esirgiyor olur, uzun yazariz hikáye olur, ...
Ben bu kafayi anlamadim arkada$, herkes akillida her$eyi biliyorda, burda cevabin " hangi " türünü bekliyor anlamadim ?  confusedtw

Ne okuyorsunuz bilmiyorumda, tepkinize bakarsam agresiv kitaplar olsa gerek, ... ve size ben bin okusam nafile, icinden alinmasini degil, yazi yazana catmaksa eger tepkiniz, sizde sagolun, ali$tik nede olsa, ... cok okuyormu$, ... okiyan insan böylemi tepki verir ?

Ku$un haline bakin !

Neyse, ... siz bildiginizi okuyun, ben size ba$ka ne deyim, ... zaten aynende bunu yapiyorsunuz zaten, ... hani ne yaptiginizi ancak siz bilirsiniz, bizden bir$eyler sakliyabilirsiniz, sanmiyorum gerci, fakat misal olarak sayiyorum, ... ve sebebini kendiniz dü$ünün !

Olmu$ artik, ... fakat yine yazima hikáye demeden, ben bir varmi$ bir yokmu$ masalina hic girmeyim en iyisi, ... emegime ve nefesime yazik olacak  8)

Gecmi$ olsun, sizede !
Stressten olan durumdur, canli bu, e$ya degil, ... zirt pirt yer degi$irse böyle olur, ...

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Hala bir yardım cevabı değil bu bir önceki de aynı şekilde yardım Amaçlı yazsanız bu kadar uzun emin olun hikaye olmaz ama yine siz yine başladınız hikayeye. Suçlamalara. Daha bir konunun altına yardımcı bir yazınızı görmedim. Eve t emeğinize yazık yazmayın siz bu konunun altına

ercanyasar

Uzman Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
yasar
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
bu kuş kendi tüylerinimi yoldu yoksa başka bir dişimi bunu bu hale getirdi
Kendi yapabilir en faZla çünkü dişiden ayırınca böyle oldu yani yolacak dişi yoktu yanın da

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
iç hastalık diyebiliyorum sadece buna  stres  küçük kafes  faydasızdır. Bu kuşun  damarında olan bir hastalık  selametle

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Benim emegime yazik olsunda, 32 yildir Muhabbet ku$u beslerim, ve böylesini veya bu hále geleni beslemedim ama !!!

Ku$a yazik, ...

Yolunmu$ tavuga benzemi$ !

Stress diyoruz, yer degi$ikligi diyoruz, ilk cevabiniz gibi deniliyor, ...  confusedtw

Anlamak istemiyenede daha ne denilebilinirki ?
Salatalik verin ku$unuza bol bol, fakat güzelcene yikayip, ... fakat soymadan !!! Kabuk alti cok kiymetli, buda kendisinin kaybolmu$ tügünü tekrar saglikli $ekilde dizmesini sagliyacaktir !!!
Dilim dilim sunun, ...
Fakat ku$unuza zaman ve stressten yoksun ortam taniyin, yalniz yeri artik kalici olsun !!!
Yoksa olanlarida döker veya yolar, ...

Icerden gelen veya damarindan kaynaklanan durum ise, öylesine beslersiniz artik, fakat kendisinden alinan yavruda atasina benzer, ... yani e$le$meyi hak edenler 100`de yüz saglikli olmalilar, ... bir$ey olmazlar var isede, neler olur neler !!!
Akla gelmiyen böyle ba$a gelir i$te, ... yine diyorum, e$ya olsa bugün oraya koy, yarin buraya, umrundami ? E$ya ayri, canli ayri, ...

Neyse, ...  icon_snooty