nemlemdirme

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
dün bir pet shopcu arkadaşla sohbet ettik nem konusundan konu açıldı. bizde nem için makinalar var onlardan mı alsak diye sorduk bize verdiği cevap şu oldu;

- yumurta 17. günde iken dişinin kıç kısmını hafif ıslatın, o zaten yumurtaya yatınca yumurta nemlenmiş olur ve yumurtadan yavru kolay çıkar dedi.

bu yöntemi deneyen oldu mu doğru mudur? yanlış mıdır? 

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
KIŞ AYLARINDA KESİNLİKLE BU YÖNTEMLE DİŞİ HASTA OLUR

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
hayvan altı ıslanınca rahatsız olcak yumurtayada rahat yatamaz bence mantıklı değil

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
Serkan SİPAHİ.' Alıntı:
burak bu yöntem benim hoşuma gitmedi
+ abi benimde aklıma yatmadı ama çocuk öyle söyleyince acaba bilmediğimiz bişey mi var dedim ki sağolsun arkadaşlar yanıtlamış ve kimse buna onay vermedi kesinlikle denemeyelim smileki smileki smileki

Suat OKAN

Üyemiz
Adı
SUAT
Soyadı
OKAN
onun yerine sepreyle hafif yumurtaların üstüne su püskürtülebilir, sprey olduğu içinde sadece damlacık şeklinde olduğu için daha risksiz olur.

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
BURDAN idda ediyorum  pet shopda işletmiş biri olarak istanbul ve kocaelide  pet shopların % 90 bu işlerden anlamayan kafasından çözüm uyduran şahıslardır % 10 gerçekden çok bilgilive eliöpülesi insanlardır ama bunları bulmak mesele  o tavsiyeyı veren pet shopçunun dükkanına birdaha asla ugramamanı tavsiye ederim  böyle saçmalıgı uyduranıda ilk defa duydum idda ediyorsa adresim telim belli bilmiyorsa susmasını  ne zaman ögrenıcek buı millet yada bilmiyorum demeyi

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
zamanında cıkmayan yumurtlarınız oldugunda elinizi ılık bir su ile ıslatip yumurtalar yuvadayken yumurtaların üzerinde gezdirmeniz yeterli olacaktir..

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Arkadaşlar bazı arkadaşlara garip gelebilir ama bu olayı söyleyen kişi gerçekten doğruya yakın birşey söylemiş aslında  nemlendirme bu yüzden gereklidir aramızda tecrübeli üreticilerde eğer bu duruma dikkat etmişlerse  bazı yuvalıklarının çok nemli olduklarını göreceklerdir ben yuvalığa su taşıyan yumurtalarını nemlendiren çiftlere sahibim bu tecrübeyi yaşıyorum dikkat edin kuluçkada yatan bir dişinin kafesindeki su çabuk biter neden dersiniz !.. evet yavru çıkışlarını takip ediyorsanız ve günlerde gecikme oluyorsa ılık suyla çok az bir şekilde püskürtme yapabilirsiniz  insanlar tecrübelerini paylaşmayacaksa bu konuların hepsini çöpe atmak gerekir ...

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Cihan AYTAN' Alıntı:
Arkadaşlar bazı arkadaşlara garip gelebilir ama bu olayı söyleyen kişi gerçekten doğruya yakın birşey söylemiş aslında  nemlendirme bu yüzden gereklidir aramızda tecrübeli üreticilerde eğer bu duruma dikkat etmişlerse  bazı yuvalıklarının çok nemli olduklarını göreceklerdir ben yuvalığa su taşıyan yumurtalarını nemlendiren çiftlere sahibim bu tecrübeyi yaşıyorum dikkat edin kuluçkada yatan bir dişinin kafesindeki su çabuk biter neden dersiniz !.. evet yavru çıkışlarını takip ediyorsanız ve günlerde gecikme oluyorsa ılık suyla çok az bir şekilde püskürtme yapabilirsiniz  insanlar tecrübelerini paylaşmayacaksa bu konuların hepsini çöpe atmak gerekir ...
Cihan olay yanlış gene idda ediyorum bu eksik ve yanliş bunu okuyan bilen bilmeyen yakalıcak dişi kuşu kıçını islatıp salıcak yuvaya  smileki  buna emin ol kuş ihtiyacı neyse karşılar ama en iyisi komple kumesin nemini kontrol altında tutmak  yoksa ben kuluçka makınasındada bıldırcın civciv çıkarıyorum son 3 gün devamlı spreyle islatarak ama bu muahbbet  bunu uygulamaya kalkarsa okuyan arkadaşlar hiç hoş olmuyan olaylar oluşur yazık dogmamış yavrulara  söyleyen kışıde güvercincidir !!

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Ayhan ŞEN' Alıntı:
Cihan olay yanlış gene idda ediyorum bu eksik ve yanliş bunu okuyan bilen bilmeyen yakalıcak dişi kuşu kıçını islatıp salıcak yuvaya  smileki  buna emin ol kuş ihtiyacı neyse karşılar ama en iyisi komple kumesin nemini kontrol altında tutmak  yoksa ben kuluçka makınasındada bıldırcın civciv çıkarıyorum son 3 gün devamlı spreyle islatarak ama bu muahbbet  bunu uygulamaya kalkarsa okuyan arkadaşlar hiç hoş olmuyan olaylar oluşur yazık dogmamış yavrulara  söyleyen kışıde güvercincidir !!
ARKADAŞLAR SADECE BANYO VERMENIZ YETERLI OLACAKTIR EĞER KUŞLAR ISTERSE GEREK DUYARSA KULLANIR YADA KULLANMAZ SU PUSKURTMEK ISLATMAK DOGADA BOYLEMI OLUYOR DOĞAYI TAKIP EDELIM SLM

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kemal AKBULUT' Alıntı:
ARKADAŞLAR SADECE BANYO VERMENIZ YETERLI OLACAKTIR EĞER KUŞLAR ISTERSE GEREK DUYARSA KULLANIR YADA KULLANMAZ SU PUSKURTMEK ISLATMAK DOGADA BOYLEMI OLUYOR DOĞAYI TAKIP EDELIM SLM

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
bizler hiçbir üretimhanede kuşlarımıza doğayı yaşatamıyoruz bunun altını çizelim oyüzden onlara bir takım durumlarda yardımcı olmak gerekiyor sertleşen yumurta kabuğunu yumuşatmak gibi  elbetteki o kuşu yakalayıp kıçını ıslatmak söylemine dikkat ederseniz bende tam olarak doğru demedim sadece doğruya yakın dedim ve yaşadığım tecrübeyi anlattım sadece bir şeylerin tecrübesini yaşamak birşeyleri yanlış biliyor demek değildir  30 sene üretim yapılır ama onları gerçekten takip edemeyebilir bazı mucizeleri kaçırabilirsiniz tabiiki ortam şartları için nemlendirici havalandırma gerekirse ısıtma gibi cihazlar kullanılacak kuşları yakalıp altını ıslatmak çözüm değil ben 4 senedir muhabbet kuşlarıyla ilgileniyorum ve buraya cevap verdiğim her konuda açtığım herkonuda kendi tecrübelerimdende kattım bilmiyorsam yazmıyorum biliyorsam yazmalıyım diye düşündüğümden yazıyorum ....Şöyle bir durum var güvercinle muhabbet kuşlarınıda bir tutmayalım arkadaşlar kuşların her çeşidinde farklılık var hepsini aynı şekilde düşünmeyelim ...

Ayrıca Kemal abi banyo vermek yeterli tabiiki ben zaten yuvalığa su taşıyan çiflerim var derken bunu kasteddim ben çocuğumu takip ettiğim gibi takip ettiğim kuşlarımdan biliyorum bunları benim her kuşumun adı var Ayhan abi sana katılıyorum elbette adamın dediği yanlış ama şöyle olabilir yardımcı olmak adına gecikan günü geçmeye başlamış yumurta nemlendirilebilir bende onu dedim saygılar :)

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Cihan AYTAN' Alıntı:
bizler hiçbir üretimhanede kuşlarımıza doğayı yaşatamıyoruz bunun altını çizelim oyüzden onlara bir takım durumlarda yardımcı olmak gerekiyor sertleşen yumurta kabuğunu yumuşatmak gibi  elbetteki o kuşu yakalayıp kıçını ıslatmak söylemine dikkat ederseniz bende tam olarak doğru demedim sadece doğruya yakın dedim ve yaşadığım tecrübeyi anlattım sadece bir şeylerin tecrübesini yaşamak birşeyleri yanlış biliyor demek değildir  30 sene üretim yapılır ama onları gerçekten takip edemeyebilir bazı mucizeleri kaçırabilirsiniz tabiiki ortam şartları için nemlendirici havalandırma gerekirse ısıtma gibi cihazlar kullanılacak kuşları yakalıp altını ıslatmak çözüm değil ben 4 senedir muhabbet kuşlarıyla ilgileniyorum ve buraya cevap verdiğim her konuda açtığım herkonuda kendi tecrübelerimdende kattım bilmiyorsam yazmıyorum biliyorsam yazmalıyım diye düşündüğümden yazıyorum ....Şöyle bir durum var güvercinle muhabbet kuşlarınıda bir tutmayalım arkadaşlar kuşların her çeşidinde farklılık var hepsini aynı şekilde düşünmeyelim ...

Ayrıca Kemal abi banyo vermek yeterli tabiiki ben zaten yuvalığa su taşıyan çiflerim var derken bunu kasteddim ben çocuğumu takip ettiğim gibi takip ettiğim kuşlarımdan biliyorum bunları benim her kuşumun adı var Ayhan abi sana katılıyorum elbette adamın dediği yanlış ama şöyle olabilir yardımcı olmak adına gecikan günü geçmeye başlamış yumurta nemlendirilebilir bende onu dedim saygılar :)
+100
Cihan senın yazdıklarında daha yanlış bişey okumadım zaten  ben senı anladım ama burda direk okuyan konu hakkında hiç bilgi sahibi olmayıp okuyup yanlış anlayıp bunu uygulamaya çalışacakarkadaşlar için yazdım yoksa senın yazdıgına lafım yok YANLIŞ anlaşılmasın diye açıklamayla destek oldum  ;)

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Kemal AKBULUT' Alıntı:
Kemal bey püskürtme işi örnek vermek içindi bıldırcın ve tavuk yumurtasını kuluçka makınasında çıkartırsanız püskürtüyorsunuz :) dogayla ilgisi yok bazen doga takip edilmez taklit edilir ama konumuz bu degil muhabbet kuşuyla zaten ilgisi yok  saygılar  :)