bizler hiçbir üretimhanede kuşlarımıza doğayı yaşatamıyoruz bunun altını çizelim oyüzden onlara bir takım durumlarda yardımcı olmak gerekiyor sertleşen yumurta kabuğunu yumuşatmak gibi elbetteki o kuşu yakalayıp kıçını ıslatmak söylemine dikkat ederseniz bende tam olarak doğru demedim sadece doğruya yakın dedim ve yaşadığım tecrübeyi anlattım sadece bir şeylerin tecrübesini yaşamak birşeyleri yanlış biliyor demek değildir 30 sene üretim yapılır ama onları gerçekten takip edemeyebilir bazı mucizeleri kaçırabilirsiniz tabiiki ortam şartları için nemlendirici havalandırma gerekirse ısıtma gibi cihazlar kullanılacak kuşları yakalıp altını ıslatmak çözüm değil ben 4 senedir muhabbet kuşlarıyla ilgileniyorum ve buraya cevap verdiğim her konuda açtığım herkonuda kendi tecrübelerimdende kattım bilmiyorsam yazmıyorum biliyorsam yazmalıyım diye düşündüğümden yazıyorum ....Şöyle bir durum var güvercinle muhabbet kuşlarınıda bir tutmayalım arkadaşlar kuşların her çeşidinde farklılık var hepsini aynı şekilde düşünmeyelim ...
Ayrıca Kemal abi banyo vermek yeterli tabiiki ben zaten yuvalığa su taşıyan çiflerim var derken bunu kasteddim ben çocuğumu takip ettiğim gibi takip ettiğim kuşlarımdan biliyorum bunları benim her kuşumun adı var Ayhan abi sana katılıyorum elbette adamın dediği yanlış ama şöyle olabilir yardımcı olmak adına gecikan günü geçmeye başlamış yumurta nemlendirilebilir bende onu dedim saygılar