Cihan AYTAN' Alıntı:
Arkadaşlar bazı arkadaşlara garip gelebilir ama bu olayı söyleyen kişi gerçekten doğruya yakın birşey söylemiş aslında nemlendirme bu yüzden gereklidir aramızda tecrübeli üreticilerde eğer bu duruma dikkat etmişlerse bazı yuvalıklarının çok nemli olduklarını göreceklerdir ben yuvalığa su taşıyan yumurtalarını nemlendiren çiftlere sahibim bu tecrübeyi yaşıyorum dikkat edin kuluçkada yatan bir dişinin kafesindeki su çabuk biter neden dersiniz !.. evet yavru çıkışlarını takip ediyorsanız ve günlerde gecikme oluyorsa ılık suyla çok az bir şekilde püskürtme yapabilirsiniz insanlar tecrübelerini paylaşmayacaksa bu konuların hepsini çöpe atmak gerekir ...
isde bu benim kusum bir onceki kuluckasinda aynen bunu yapti hatta kalamari kemirip suyu icip yuvaliga kusuyordu yuvada 100 e yakin 3-8mm apinda taslar olmustu ve butun yumurtalar cikti
2. kuluckasinda yuva cok kotu oldu diye degistirdim temizlendi paklandi dedim ancak 5yumurtadan sadece 2 si cikti ve bugun aksamdan sonra diyer yumurtalar gecikmis olacak
aksam sicak su testi yapayim diyorum bu testle yumurtalarda nemlenir 2-3 gun daha beklerim cikan olmazsa atarim diye dsuunuyorum dogrumudur acaba ???