Nijer zararlimi

burak1872

Uzman Üyemiz
Adı
Burak
Soyadı
Akkuş
Arkadaşlar ben hafta bi kere nijer veriyorum bazi arkadaşlar zararli diyor bu dogrumudur bi uretici abi ise nijeri 2 haftada bi ver diyor hangiis dogru lutfen yardim edin ?

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
nijer zararlı olsa koskoca yem üreticileri yemlerine koymaz. ama nijer yemini dikkatli ve dozajında vermek gerekir

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
her seyin olduğu gibi bunun da fazlası zarar ki boşu boşuna dişinizi iyice agresif yapmayın

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Bence nijer her kuş için değişik etki gösteriyor. Benimkiler yemediler bile. Bence deneyin. Ancak yemin içine %3 kadar falan koyun ya da verdiğiniz yumurta mamasına 5-6 tane nijer tohumu koyun.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
nijer zararlı olsa koskoca yem üreticileri yemlerine koymaz. ama nijer yemini dikkatli ve dozajında vermek gerekir
aynen katılıyorum, ayrıca da eklemkte fayda var, nijerin dozajından ziyade nezaman verildiği önemli, nijer sadece kuşları kızıştırmak için verilebilir ...yumurtada yatarken veya yavru beslerken verilmez. Nijer muhabbet kuşları tarafından çok fazla sevilmez, daha çok kanaryalarda işe yarıyor. Muhabbetlere yedirmek için genellikle mamanın içinde kullanılır.

Umut Ergün

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
Ergün
Valla aramızda nijerin faydalarını görmştür ama ben hiç görmedın ne zararı var nede karı kuşlarıma vermıstım hiç görmedim faydasını valla

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
İlk başlarda yoğun oranda verdim, kuşlar sürekli tüy dökünce yemin içinden tamamen eledim, versele-laga yem aldım, içinde %0,5 oranında Nijer varmış, oranı az olsa da kuşlara yemin içinde sürekli Nijer vermek zararlı olur mu?

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
nijer zararlı değildir fazla nijer zararlıdır, sizn yeni aldığınız yemdeki oran normal kuşa bir zarar vermez

enesacar

Üyemiz
Adı
enes
Soyadı
acar
benim muhabbetlerde yemiyo papağanda yemden  başka bişeye agzını vurmuyo hayvanlar antikalar hep bende :)