Nipel ile otomatik sulama

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
hortum vasıtası ve nipel damlalık ile tüm kafeslere otomatik sulama sistemi kuracak olursak kuşlarımız faydalanabilirmi  damlalıktan rahat bir şekilde su içebilirlermi herhangi bir sıkıntı olrmu tüm eksi ve artılarını öğrenmek istiyorum kullanan abilerim kardeşlerim varmı ?yorumlarınızı bekliyorum

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
ufak bir sorun var sanırım düzeltecem hemen resimde zaten nipel damlalık var

AYDIN CELÜKER

Takipçi Üyemiz
Adı
AYDIN
Soyadı
CELİKER
ben kullanmadım  ama cengiz bey kendi üretim hanesinde kullanmış zaten feshane yarışmasında tanıttı 1 ay önce falan kendi üretimasinde 10 ay kendi kullanıp denemiş  alan arkadaşlarsa sanırım bilgi verirler yada bir kullanıcı olarak da cengiz beyde fikir verir ama şöyle bir durum var sanırım sonuç olarak kuşların nipel suluğa alışmaları için biraz zaman gerekecektir bu benim şahsi fikrim  gerçi muhabbetkuşları zeki hayvanlar çabuk alışırlar kafes çok kullanışı  dizayn edilmiş en çok dikkatimi çekende eskiden box kefes tellerine mıknatıs çıtcıtlar tutuyordu oda kafes tellerini aşırı sallnmasına etki ediyordu kullandığım için bilyorum  cengiz bey onuda konik tırnaklı sistem yapmı taha sağlam olmuş sallantıyı en aza indirmiş fesane yakında inceleme sanşım olduğu için yazıyorum bunları  gerçekten taktir edilecek  güzel bir kafes yapmış bunlar benim şahşi fikirlerim  ama genede kullanan arkadaşların yorumları daha iyi yön verir

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Aydın ÇELİKER' Alıntı:
ben kullanmadım  ama cengiz bey kendi üretim hanesinde kullanmış zaten feshane yarışmasında tanıttı 1 ay önce falan kendi üretimasinde 10 ay kendi kullanıp denemiş  alan arkadaşlarsa sanırım bilgi verirler yada bir kullanıcı olarak da cengiz beyde fikir verir ama şöyle bir durum var sanırım sonuç olarak kuşların nipel suluğa alışmaları için biraz zaman gerekecektir bu benim şahsi fikrim  gerçi muhabbetkuşları zeki hayvanlar çabuk alışırlar kafes çok kullanışı  dizayn edilmiş en çok dikkatimi çekende eskiden box kefes tellerine mıknatıs çıtcıtlar tutuyordu oda kafes tellerini aşırı sallnmasına etki ediyordu kullandığım için bilyorum  cengiz bey onuda konik tırnaklı sistem yapmı taha sağlam olmuş sallantıyı en aza indirmiş fesane yakında inceleme sanşım olduğu için yazıyorum bunları  gerçekten taktir edilecek  güzel bir kafes yapmış bunlar benim şahşi fikirlerim  ama genede kullanan arkadaşların yorumları daha iyi yön verir

Teşekkür ederim Aydın bey nipel kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
DAMIZLIKLARDA KULLANAN ARKADAŞLAR MEVCUT NETICE ALDIKLARINI SOYLUYORLAR BENDE MEVCUT FAKAT DAHA UYGULAMADIM SIKINTILAR YAVRULAR SUYU BULAMAZSA VITAMIN VERDIĞIMIZDE SIKINTI OLACAK DIYEREK AMA SIHHI BIR UYGULAMA OLACAKTIR IPTIDAİ BIR ŞEKILDE YAPILDIĞINDA DAMLAMASI SIKINTI YARATACAKTIR YAVRULARI PETE SATTIĞIMIZDADA SIKINTI OLACAKTIR SLM

BaSuT

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.bstkafes.com
Adı
cengiz
Soyadı
Basut
Hakan askerlik sonrası yaşantında başarılar dilerim.Nipel sisteminde kuşun su içmesi ile ilgili bir sorun yok. Sadece kullanımı sırasında damlayan sular için çözüm üret bende şu anki sistemin gelişiminde buradan başladım.Şu anda kullandığım iğne sistemi bu iş için üretildi.Kuşun suyu bulup bulamaması ile ilgili bir sıkıntı yok. 9m2 alanda tek kuş tek suluk mekanizması koydum ve kesinlikle su ihtiyacı olduğunda buldu, kaldı ki 40x40 bir boxda bulamama şansı içememe şansı sıfır.Sen fazlalık suyun nereye akacağı kısmına yoğunlaş kafesi batırıp koku oluşturma tabiiki peşinden sağlık sorunları daha büyük olacaktır.
Yavrular konusunda yuvadan erken ayrılanlarda sıkıntı yok ki zaten anne baba bakıyor. zamanı gelende suyu gidip içiyor zaten okadar kanat açıyor.
Gene yeni bir denemem normal suluklardan içen yavrularımı gene yeni kanat açan ve bu yavrular 60x120x50 büyüklüğündeki suluk sistemi olan salmaya attım  önce bende tedirgin oldum, çünkü herkes yavruda yavru diyor valla hiç sıkıntı olmadı hepsi yaşıyo ve gidip su içiyor. hatta uçamayan var oda tele yakın olan suluğa tırmanarak gidiyor. Aslında vaktim olsa  bunları videoya çekebilsem.Ama kısa bir süre sonra online  kamera sistemi kurmayı planlıyorum (vakit bulunca, malzemeleride hazır)

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Muhabbetler zaten ince uçlu sarkan çisimleri su için olmasada, meraktan ötürü illaki kurcalarlar, böylece suyuda bulmuş olacaklardır.

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Cengiz BASUT' Alıntı:
Hakan askerlik sonrası yaşantında başarılar dilerim.Nipel sisteminde kuşun su içmesi ile ilgili bir sorun yok. Sadece kullanımı sırasında damlayan sular için çözüm üret bende şu anki sistemin gelişiminde buradan başladım.Şu anda kullandığım iğne sistemi bu iş için üretildi.Kuşun suyu bulup bulamaması ile ilgili bir sıkıntı yok. 9m2 alanda tek kuş tek suluk mekanizması koydum ve kesinlikle su ihtiyacı olduğunda buldu, kaldı ki 40x40 bir boxda bulamama şansı içememe şansı sıfır.Sen fazlalık suyun nereye akacağı kısmına yoğunlaş kafesi batırıp koku oluşturma tabiiki peşinden sağlık sorunları daha büyük olacaktır.
Yavrular konusunda yuvadan erken ayrılanlarda sıkıntı yok ki zaten anne baba bakıyor. zamanı gelende suyu gidip içiyor zaten okadar kanat açıyor.
Gene yeni bir denemem normal suluklardan içen yavrularımı gene yeni kanat açan ve bu yavrular 60x120x50 büyüklüğündeki suluk sistemi olan salmaya attım  önce bende tedirgin oldum, çünkü herkes yavruda yavru diyor valla hiç sıkıntı olmadı hepsi yaşıyo ve gidip su içiyor. hatta uçamayan var oda tele yakın olan suluğa tırmanarak gidiyor. Aslında vaktim olsa  bunları videoya çekebilsem.Ama kısa bir süre sonra online  kamera sistemi kurmayı planlıyorum (vakit bulunca, malzemeleride hazır)
çok sağol Cengiz abi beni çok aydınlattın teşekkür ederim

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
BEN SALMADA BAKTIĞIM İÇİN ŞU AN SIKINTI YOK AKLIMA GELDIKÇE TEK SU KABI ILE DEVAM AMA BOX YAPARSAM KESINLIKLE GEÇERIM ÇUNKU ZOR BENIM IÇUN HERGUN 150 SULUK YIKA YEMLIK MAMALIK O YUZDEN SALMADA SALMA DIYORUM SAYGILAR
YAPILAN HIÇ BIR ŞEY KOTU OLMAZ BELKI IYI ÇALIŞMAZ AMA ZAMANLA EN GUZELI OLUR HEPTE BOYLE OLMUŞTUR BENIM YORUMUM VE PAYLAŞIMIM BU

taskin90

Üyemiz
Adı
Taşkın
Soyadı
KUZU
.''Sen fazlalık suyun nereye akacağı kısmına yoğunlaş kafesi batırıp koku oluşturma tabiiki peşinden sağlık sorunları daha büyük olacaktır. ''
cengiz bey ben boxlarınızı ınceledım harıkulada guzel bır proje fazla suyun nereye akacagı hadısesını de nıpelın damladıgı o kare bolmenın altına tahlıye hortumu baglı daha buyu bır kare hazne yapabılırsınız kucuk kareden taşan su alttaki buyuk kare hazneye dolar ordanda serum lastıgı kalınlıgındakı hortum aracılıgıyla boş box dısında bı yere aktarılabılır bole bısey dusundum mantıklı gelırse yardımcı olabılırsem ssevınırım saygılar

BaSuT

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.bstkafes.com
Adı
cengiz
Soyadı
Basut
Mustafa AK' Alıntı:
.''Sen fazlalık suyun nereye akacağı kısmına yoğunlaş kafesi batırıp koku oluşturma tabiiki peşinden sağlık sorunları daha büyük olacaktır. ''
cengiz bey ben boxlarınızı ınceledım harıkulada guzel bır proje fazla suyun nereye akacagı hadısesını de nıpelın damladıgı o kare bolmenın altına tahlıye hortumu baglı daha buyu bır kare hazne yapabılırsınız kucuk kareden taşan su alttaki buyuk kare hazneye dolar ordanda serum lastıgı kalınlıgındakı hortum aracılıgıyla boş box dısında bı yere aktarılabılır bole bısey dusundum mantıklı gelırse yardımcı olabılırsem ssevınırım saygılar
alttaki çanağın arkasında 10mm lik hortumla kafes dışında toplanmakta.(benim sistemimde) Akvaryum hortumu serum lastiğnde tıkanmalar yaşayabiliriniz , test edilmiş bilgi ile sabit.

mustafaozden2

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Özden
Arkadaşlar daha önce forumda paylaşmıştım resimlerini hatırlayanlar olacaktır, 150 takımlık üretimhanemi otamatik yemli otomatik suluk yapmıştım.Tam 1 sene kullandım bu sistemi ama artılarının yanında eksilerininde olduğunu söylemek isterim.

Nipel Sisteminin Artıları;

En büyük artısı tabiki zamandan tasarruf.Deponuz dolu olduğu sürece su derdiniz yok.Düşünsenize,sabah kuşlarınıza mama vermek için kümese gidiyorsunuz ve suluk yıkama dezenfekte etme derdi yok.Kazancınız en az çift başına 1dk ortalama.

Şimdi Gelelim Nipel Sistemi Eksilerine...

1- Borularda,kuşlarımızın günlük tüketiminden çok daha fazla su oluyor ve buda zaman içinde borularda bakterilerin oluşmasını sağlıyor.Ben bu sistemi daha öncede kullandığım ve bu sorunu da yaşadığım için su hattını gidere başlamıştım ve içini dezenfekte edip boşaltıp tekrar taze su koyabiliyordum.Vitamin vb. takviyeleride bu sayede extra suluk kullanmadan yapabiliyorudum.Bu esnada nipellerin ucunu kapatarak kuşların susuz kalması içinde sistem geliştirmiştim.Yani bu eksiğini gidermiştim sistemin.

2- Basınç yüzünden kuşlar su içerken haddinden fazla su gelebiliyor ve buda altlık kalitesini olumsuz yönde etkiliyor.İçeride devamlı kötü koku oluşmasını sağlıyor ve bildiğiniz gibi bu durum en istemediğimiz olaylardan biridir kümeslerimizde.Ben bu sorunu da nispeten halletmiştim.
      Benim sistemimde 150 çift için tek bir depo var.Depo yukarda olacağı için en alt kafeslerde basınç oluşuyordu.Bunuda deneme yanılma yöntemiyle boruları farklı şekillerde deneyerek bu sorunuda hallettim.

3- Zaman içinde nipel memelerinde oluşan kireç ilaç kalıntıları toz vb. olaylardan dolayı nipellerin bozulması ve damla damla akıtarak altlığın bozulması ve dayanılmaz koku...
İster istemez bu sorunlu karşılaşılıyor ve bu sorunu halletmek çok zor.Filtre edilmiş su kullanılırsa bir nebze sonuç alınabilir ama ya vereceğimiz ilaç vitamin vs. kalıntıları...

Ben şu anda bu sistemi bozuyorum eski usulden devam.Çift suluk yaparım değişimli olarak kullanırım,kuşlarım için 1saatim heba olsun yeterki kafam rahat olsun...

Otomatik Yemliğin eksisi ise yemlerin çabuk tüketilmemesinde dolayı kelebeklenme yapması ve boruların içini temizleme zorluğu...

Son olarak şunu söylemek istiyorum,Avrupada ki kuşseverlerin ne kadar para harcayarak nasıl harika kümesler yaptıklarını hepimiz biliyoruz.Kaçtenesinde bu sistemleri gördünüz.Ben hiç görmedim diyebilirim.

Ben böyle düşünüyorum ama diğer yandan da azmin elinden hiçbirşey kurtulamaz diyerek yazımı sonlandırıyorum.Vakit ayırdığınız için teşekkürler... 

taskin90

Üyemiz
Adı
Taşkın
Soyadı
KUZU
Cengiz BASUT' Alıntı:
alttaki çanağın arkasında 10mm lik hortumla kafes dışında toplanmakta.(benim sistemimde) Akvaryum hortumu serum lastiğnde tıkanmalar yaşayabiliriniz , test edilmiş bilgi ile sabit.
siz fazla suyun nereye akıtılacagını sorun ettınız sanmıstım ben o yuzden bole bı fıkır vereyım demıstım sız kendınız yaptıysanız zaten sorun yok =) bende serum lastıgının kalınlıgını ornek verdım dedıgınız gıbı akvaryum hortumu mantıklı basarılar yenı projelerın devamını dılerım kolay gelsın saygılar =)