o kadar araştırdım ama

funda

Üyemiz
Adı
Funda
Soyadı
Altınkaynak
benim kuşumun hasta olup lamadığına anlamadım.arasıra hapşurur gibi ses çıkarıyor diğer herşeyi normal.hareketli yem yiyor kabarık değil keyfi yerinde.birde ben kuşları çift aldım ve 2 ay oldu alalı hiç elime gelmediler sürekli korkuyorlar benden.bence artık onlar bana alışmayacak çünkü eş ikisi 3 aylık ama çok korkuyorlar benden.olsun onlar sağlıklı olsunlarda evimizin neşesi onlar bizim

efe_bey

Yeni Üyemiz
Adı
MUSTAFA EFE
Soyadı
KESKİN
Funda hanım eş kuşların ev halkına alışması neredeyse imkansız gibidir, çünkü birbirleriyle alakadar olurlar tek kuş ise yavru iken alındığında hem ele hem kişiye çok iyi alışır, dediğiniz gibi bundan sonra da alışmayacaklardır ama onları yetiştirip belki ilerde üretim aşamasına gelmelerini sağlıklı bir şekilde birbirleriyle ilgilenmelerini seyretmekte bence çok büyük bir zevktir. Hapşuruk olayına gelince bu yem yedikten sonramı yoksa tünekte durup dururkenmi bu olay gelişiyor.

funda

Üyemiz
Adı
Funda
Soyadı
Altınkaynak
Mustafa KESKİN.' Alıntı:
Funda hanım eş kuşların ev halkına alışması neredeyse imkansız gibidir, çünkü birbirleriyle alakadar olurlar tek kuş ise yavru iken alındığında hem ele hem kişiye çok iyi alışır, dediğiniz gibi bundan sonra da alışmayacaklardır ama onları yetiştirip belki ilerde üretim aşamasına gelmelerini sağlıklı bir şekilde birbirleriyle ilgilenmelerini seyretmekte bence çok büyük bir zevktir. Hapşuruk olayına gelince bu yem yedikten sonramı yoksa tünekte durup dururkenmi bu olay gelişiyor.
Olsun onlar sağlıklı olsunlarda ben başka birşey istemem onlarda eşleriyle mutlu zaten benim düşüncem oydu o nedenle eş aldım hassasım biraz.çok sık hapşurmuyor su içerken oluyor yem yerken hiç rastlamadım.burun deliklerinde hiçbir problem yok tertemiz anlayamadım artık sebebini.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
hafif bir soguk algınlıgı olabilir.. ceryan görmeyecek sıcak bir yerde tutarsanız eger devam ederse soguk algınlıgı ilaclarından kullanabilirsiniz..

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Kuşlarda da ara sıra küçük rahatsızlıklar baş gösterebilir. Bu durum kendi kendinede geçebilir ağırlaşmada gösterebilir. Sıcak yerde olmaları iyi olur. Durumlarını dikkatli gözlemleyin.

funda

Üyemiz
Adı
Funda
Soyadı
Altınkaynak
teşekkür ederim değiştirdim yerlerini gözlemliyorum sürekli mamada yaptım bugün inşallah geçer

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
Mustafa KESKİN.' Alıntı:

Kara Erbay

Uzman Üyemiz
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Kuşlarda da ara sıra küçük rahatsızlıklar baş gösterebilir. Bu durum kendi kendinede geçebilir ağırlaşmada gösterebilir. Sıcak yerde olmaları iyi olur. Durumlarını dikkatli gözlemleyin.

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
+1

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
benim bir müşterim çift kuşları konuşturdu

funda

Üyemiz
Adı
Funda
Soyadı
Altınkaynak
ben konuşturabileceğimi hiç zannetmiyorum çünkü o kadar vaktim yok.hastalıkları ağırlaşmadıda geçmedide ne yapıcam bilmiyorum meyve sebze de yemiyorlar neler yaptım ama yemediler keyifleride yerinde ama ağırlaşır diyede korkmuyor değilim.

funda

Üyemiz
Adı
Funda
Soyadı
Altınkaynak
kuşlarımın biri hapşırıyordu ya sürekli bugün izledim geçmemiş herşey yaptım olmuyor.birde yem yerken üst üste 6 7 kez hapşırıyor ne yapıcam ben yaaa kaç haftadır böyle ama diğer hareketleri normal ne yapıcam nasıl geçecek bu durum anlamadım :( :-[

funda

Üyemiz
Adı
Funda
Soyadı
Altınkaynak
yem yedikten sonrada hapşırıyor tünekte dururkende.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Kurlarınızi sicak yerde muhafaza etmeye çalışın. Ve daha 3-4 aylık kuşlar ise onlara mama takviyesi yapın. Özellikle protein oranı yüksek olur. En azindan kuşlarınız hastalıklara karsi direnc kazanmış olur. Insallah güzelce büyütüp güzel yavrular yetiştirirsiniz

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
ortam temizliği,yeterli havalandırma,kaliteli yem temini temin ettiğiniz müddetçe ve ortam ısısınıda en düşük 19-20 derece ve en fazla 30 35 derece arası tuttuğunuz müddetçe bir sorun yaşamassınız fakat ortamda sigara içilmemesinede özen gösterirseniz cok problem olmaz kolay gelsin.

funda

Üyemiz
Adı
Funda
Soyadı
Altınkaynak
çok şükür geçti artık bir ilaç aldım o geçirdi soğuk algınlığı için.şimdi çok iyiler mamayada alıştılar birazda pekmez katıyorum içine mamanın çok sağlıklı oldular çok şükürrr