Berat DAĞ' Alıntı:yeni bişey daha duydum vallahi ne kullanacağımı şaşırdımkeçi boynuzu tozu mu kullanalım e vitaminimi kullanalım nijer tohumumu okaliptusmu şaştım kaldım bahoo
+1Yüksel TAŞLI' Alıntı:okaliptus muhabbet kuşlarının yuvalığa ilgi göstermesini sağlamakta diye biliyoruz böylelikle çiftleşme işlemi kuşların yuva hazırlama dönemi rahat geçiriyorlar diye biliyoruz fakat yağıda aynı amaç için kullanacağız fakat nasıl kullanmalıyız bilmiyoruz bilen varsa yardımcı olsun lütfen.
BIR KUŞUM GITTI BU YÜZDENCihan AYTAN' Alıntı:kesinlikle okaliptüs yağını yuvalıklara veya sularına katmayın okaliptüs yağının 1 damlası bile kuşlarınızın dengesini bozmaya kusmaya ve hatta ölüme kadar götürebilir çok kuvvetli gelir oyüzden yağını değilde
yaprağını yaş olarak dalları ile birlikte kuşlara verin kurutulmuş yapraklarını ise yuvalıklarına ufalayabilirsiniz
Mehmet bey bu uygulamayı yaptığınızda 3-4 damla bir sulukta okaliptüs yağlı bir suyu inanın hiç içmediklerini düşünüyorum siz onların içtiğini düşünüyor olabilirsiniz kuşlar suluktaki çok ağır olan suyu içmiyorlarMehmet UYAR.' Alıntı:Ben Okaliptus yağını anaçların yavru kuşun tüylerini yolma probleminden dolayı kullandım. Mayıs ayı başında bir arkadaşımız bu forumda tüy yolmanın iyot eksikliğinden kaynaklandığını ve eksikliği gidermenin en iyi ilacınında suluklarına 3-4 damla okaliptus yağı damlatmak olduğunu yazmıştı ben de 3 gün sularına uyguladım. Allah'a şükür bir problem olmadı.
Şu anda sadece bir kuşumda tüy yolma var.
Bende bu günlerde tekrar vermeyi düşünüyordum. Tabii ki herkes kendi deneyimlerini paylaşıyor ama Cihan ustam beni korkuttu yaaa![]()