OKALİPTUS YAĞI KULLANIMI ???

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
okaliptus yaprağının üremede etkili olduğunu söyleyen üstadlar malesef bulunduğum ilde yaprağını bulamadım yağını aldım nasıl kullanmalıyım yardımlarınızı bekliyorum.

xHuseyinx

Takipçi Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
VARDAR
Yuvalığın içerisine kafes tabanına 2-3 damla haftada bir uygulayabilirsiniz

beratdag

Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
dağ
yeni bişey daha duydum vallahi ne kullanacağımı şaşırdım :) keçi boynuzu tozu mu kullanalım e vitaminimi kullanalım nijer tohumumu okaliptusmu şaştım kaldım  bahoo

sahin51

Takipçi Üyemiz
Adı
şahin
Soyadı
şahiner
Berat DAĞ' Alıntı:
yeni bişey daha duydum vallahi ne kullanacağımı şaşırdım :) keçi boynuzu tozu mu kullanalım e vitaminimi kullanalım nijer tohumumu okaliptusmu şaştım kaldım  bahoo

alkisd

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
okaliptus yaprağını yaş olarak kuşlara verildiğinde kuşlar yer
kuru olarak yuvalık talaşına ve yuva altlarına koyabilirsiniz dış parazit mücadelesinde yardımcı olarak
okaliptus yağınıda suluğuna bir-kaç damla damlatabilirsiniz

içeriğindeki iyot sayesinde tüylere canlılık verir ve parazitlere karşı direnç kazandırır

diye biliyorum son kararım mı hayır

yüksell

Takipçi Üyemiz
Adı
yüksel
Soyadı
taşlı
okaliptus muhabbet kuşlarının yuvalığa ilgi göstermesini sağlamakta diye biliyoruz böylelikle çiftleşme işlemi kuşların yuva hazırlama dönemi rahat geçiriyorlar diye biliyoruz fakat yağıda aynı amaç için kullanacağız fakat nasıl kullanmalıyız bilmiyoruz bilen varsa yardımcı olsun lütfen.

beratdag

Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
dağ
Yüksel TAŞLI' Alıntı:
okaliptus muhabbet kuşlarının yuvalığa ilgi göstermesini sağlamakta diye biliyoruz böylelikle çiftleşme işlemi kuşların yuva hazırlama dönemi rahat geçiriyorlar diye biliyoruz fakat yağıda aynı amaç için kullanacağız fakat nasıl kullanmalıyız bilmiyoruz bilen varsa yardımcı olsun lütfen.
+1

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
kesinlikle okaliptüs yağını yuvalıklara veya sularına katmayın okaliptüs yağının 1 damlası bile kuşlarınızın dengesini bozmaya kusmaya ve hatta ölüme kadar götürebilir  çok kuvvetli gelir oyüzden yağını değilde

yaprağını yaş olarak dalları ile birlikte kuşlara verin  kurutulmuş yapraklarını ise yuvalıklarına ufalayabilirsiniz

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ben bite pireye karşı etkili olduğunu biliyordumda üremeleriyle ilgili bir etkisi olduğunu ilk kez duyuyorum. Ben Günay abinin yolladığı kuru okapistus yapraklarından parçalayıp yuvalarına koydum kafes tabanınada bir iki tane yaprak attım. Bizimkiler yaprakları baya bi yemiş :) kuru muru demiyor yiyorlar :)

sahin51

Takipçi Üyemiz
Adı
şahin
Soyadı
şahiner
nerden temin edebiliriz yaprağını????

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
Cihan AYTAN' Alıntı:
kesinlikle okaliptüs yağını yuvalıklara veya sularına katmayın okaliptüs yağının 1 damlası bile kuşlarınızın dengesini bozmaya kusmaya ve hatta ölüme kadar götürebilir  çok kuvvetli gelir oyüzden yağını değilde

yaprağını yaş olarak dalları ile birlikte kuşlara verin  kurutulmuş yapraklarını ise yuvalıklarına ufalayabilirsiniz
BIR KUŞUM GITTI BU YÜZDEN

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
BENIM BILDIĞIM KADARIYLA BU OKALIPTUS YAPRAGI BIT PIRE İÇİN KULLANILIYOR ÜREMEDE PEK ETKİLİ OLMAZ
EGER KUŞLARI KIZIŞTIRMAK İSTİYORSAN
NİJER
HAVUÇ LU MAMA
BAL
HAŞHAŞ TOHUMU
BUĞDAY ÇİMLENDİR
KISACASI E VİDAMİNİ OLAN ÜRÜNLERI KULLAN
BUNLARI VERMEN YETERLİ OLUR

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Ben Okaliptus yağını anaçların yavru kuşun tüylerini yolma probleminden dolayı kullandım. Mayıs ayı başında bir arkadaşımız bu forumda tüy yolmanın iyot eksikliğinden kaynaklandığını ve eksikliği gidermenin en iyi ilacınında suluklarına 3-4 damla okaliptus yağı damlatmak olduğunu yazmıştı ben de 3 gün sularına uyguladım. Allah'a şükür bir problem olmadı.

Şu anda sadece bir kuşumda tüy yolma var.

Bende bu günlerde tekrar vermeyi düşünüyordum. Tabii ki herkes kendi deneyimlerini paylaşıyor ama Cihan ustam beni korkuttu yaaa  :(

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Mehmet UYAR.' Alıntı:
Ben Okaliptus yağını anaçların yavru kuşun tüylerini yolma probleminden dolayı kullandım. Mayıs ayı başında bir arkadaşımız bu forumda tüy yolmanın iyot eksikliğinden kaynaklandığını ve eksikliği gidermenin en iyi ilacınında suluklarına 3-4 damla okaliptus yağı damlatmak olduğunu yazmıştı ben de 3 gün sularına uyguladım. Allah'a şükür bir problem olmadı.

Şu anda sadece bir kuşumda tüy yolma var.

Bende bu günlerde tekrar vermeyi düşünüyordum. Tabii ki herkes kendi deneyimlerini paylaşıyor ama Cihan ustam beni korkuttu yaaa  :(
Mehmet bey bu uygulamayı yaptığınızda 3-4 damla bir sulukta okaliptüs yağlı bir suyu inanın hiç içmediklerini düşünüyorum siz onların içtiğini düşünüyor olabilirsiniz kuşlar suluktaki çok ağır olan suyu içmiyorlar

okaliptüs kurt düşürücü ,mesane temizleyici ,rahatlatıcı mikrop öldürücü özelliği vardır tabiiki ama suluklarına 3-4 damla demek kuşun üst solunum yollarını tahriş demek hemde bu sıcaklarda

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
Anladım Cihan bey, ben denedim başıma Allah'a şükür bişey gelmedi ama bu uyarınızdan sonra tekrar denemeyeceğimden kesinlikle emin olabilirsiniz. Bu kadar canlıyı tabii ki tehlikeye atmak istemem. Uyarılarınız için teşekkür ederim :)

sahin51

Takipçi Üyemiz
Adı
şahin
Soyadı
şahiner
bu yaprağını nerden bulacağız ya?