Öldü Öelecek Lütfen Yardım .

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Mustafa SOYSAL' Alıntı:
Bu leke böyle pıhtılaşmış kan gibimi acaba Barış bey cevap yazarsaniz sevinirim

Evet hocam öyle görünüyor . daha çok sanki o bölge morarmış gibi . Kuş hala sağ onun için erken uyandım . inşallah kurtaracam

Kendimce bişiler yaptım zeytinyağı içirdim 1 2 damlaa sonra o bölgeye zeytin yağı sürdüm şuan dünden iyi hadi hayırlısı artık Rabbim yardımcımız olsun

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Çıkmamış candan ümit kesilmez asla pes etmeyin. Kafeste bizim bakımımıza muhtaç bir canlı ise vebali büyük olur. Bence vicdanen rahatsız olmamak adına tavsiye edilen tedaviyi uygulayın veya Veterinere götürün. Ölümün sınırından dönen canlılar var daha önce tuvaletini yaptığında bu morarıklığın geçtiğini söylemişsiniz bu beni düşündürdü acaba ayrıca dışkılama konusundamı bir sıkıntısı var canlının.
Bence vakit kaybetmeyin veterinere götürün. O da can taşıyor yazık.

Ben öldü diye mosmor derili bir kanarya yavrumu selpağa sarıp dışarıda çöpe attım. Hayvan soğuktanmıdır nedir. Şöyle bir bakınca nefes aldı gibi geldi. Salona geri döndüm yanlış gördüm diye. Sonra içime sinmedi açtım çöpü dikkatlice baktım birdaha nefesini gördüm çok çok minikti. Tekrar aldım içeri 1-2 damla yumurta sarılı su verdim koydum geri annesinin yuvasına Sonra o büyüdü adınıda kula rengi tepeli idi hiç unutmam Ufuk koyduk.

Yanındaki sapasağlam kardeşleri ise sebepsiz öldü.
Tövbeliyim bir daha hiçbir canlıya yaşar yaşamaz diye ömür biçmem.

İnşallah sizinkide kurtulur.

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Canan NUMAN' Alıntı:
Çıkmamış candan ümit kesilmez asla pes etmeyin. Kafeste bizim bakımımıza muhtaç bir canlı ise vebali büyük olur. Bence vicdanen rahatsız olmamak adına tavsiye edilen tedaviyi uygulayın veya Veterinere götürün. Ölümün sınırından dönen canlılar var daha önce tuvaletini yaptığında bu morarıklığın geçtiğini söylemişsiniz bu beni düşündürdü acaba ayrıca dışkılama konusundamı bir sıkıntısı var canlının.
Bence vakit kaybetmeyin veterinere götürün. O da can taşıyor yazık.

Ben öldü diye mosmor derili bir kanarya yavrumu selpağa sarıp dışarıda çöpe attım. Hayvan soğuktanmıdır nedir. Şöyle bir bakınca nefes aldı gibi geldi. Salona geri döndüm yanlış gördüm diye. Sonra içime sinmedi açtım çöpü dikkatlice baktım birdaha nefesini gördüm çok çok minikti. Tekrar aldım içeri 1-2 damla yumurta sarılı su verdim koydum geri annesinin yuvasına Sonra o büyüdü adınıda kula rengi tepeli idi hiç unutmam Ufuk koyduk.

Yanındaki sapasağlam kardeşleri ise sebepsiz öldü.
Tövbeliyim bir daha hiçbir canlıya yaşar yaşamaz diye ömür biçmem.

İnşallah sizinkide kurtulur.
Canan abla bu yazınızla dahada ümitlendim :)  İşte şimdi çıkıyorum 3 5 güne kuşumun durumunu bildiririm . şuan gayet iyi . Tşkler

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Barış bey Kuşun son durumu nedir acaba bilgi verirseniz sevinirim saygılarımla.

suveydeli

Yeni Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
kaya
konu eski ama cevap atmadan edemiycem cok uzucu gercekten gecmiş olsun umarım birdaha böle bişeyle karşılasmam

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Mustafa SOYSAL' Alıntı:
Barış bey Kuşun son durumu nedir acaba bilgi verirseniz sevinirim saygılarımla.

Selamün aleyküm . Kuşun 1 hafta sonra fotografını çekip atacam :) 

Kara leke meke kalmadı :) Benim gibi bir bakıcısı var ma nasıl iyileşmesin .

Çok şükür gayet Sağlıklı bir kuş haline geldi . Tek sorun eskisi gibi yem yemiyor . Şırınga ile besliyorum . Şırıngada şırınga ama :D

İçine balık kemigi toz haline getiriyorum . Genelde elma ve havuc suyu koyuyorum bebe Biskivisi ve olmassa olmaz  kabuksuz yemi toz haline getirip iyice yoguruyorum . şırıngadan geçecek şekilde .  bazen 30 dk bile alıyor keretanın şırıngasını hazırlamak . Sonuçta bir sorumluluk aldık bakacaz abe :=)  Bu şekilde devam edersek inşallah bir sorun çıkmıcak kuşta  . Tşkler

muyar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.leenglish.com
Adı
Mehmet
Soyadı
Uyar
MaşaAllah kardeşim, geçmiş olsun her ikinize de, Allah'ım emeklerinizin karşılığını versin, hastalığı tamamen geçer, yavruları, torunları olur inşaAllah :)

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd alkisd
Barış URGEN' Alıntı:
Selamün aleyküm . Kuşun 1 hafta sonra fotografını çekip atacam :) 

Kara leke meke kalmadı :) Benim gibi bir bakıcısı var ma nasıl iyileşmesin .

Çok şükür gayet Sağlıklı bir kuş haline geldi . Tek sorun eskisi gibi yem yemiyor . Şırınga ile besliyorum . Şırıngada şırınga ama :D

İçine balık kemigi toz haline getiriyorum . Genelde elma ve havuc suyu koyuyorum bebe Biskivisi ve olmassa olmaz  kabuksuz yemi toz haline getirip iyice yoguruyorum . şırıngadan geçecek şekilde .  bazen 30 dk bile alıyor keretanın şırıngasını hazırlamak . Sonuçta bir sorumluluk aldık bakacaz abe :=)  Bu şekilde devam edersek inşallah bir sorun çıkmıcak kuşta  . Tşkler

TuNa

Üyemiz
Adı
HALİT
Soyadı
TUNA
ABİ BENİMDE MUHABBETİN MAKATI HAFİFTEN MOR AMA NAPTIN ACABA BENDEMİ YAPMALIYIM YOKSA BENİMKİNİN PROBLEMİ BAŞKAMI BENİM KUŞUM 1 YAŞINDA YADA 10 AYLIK FELAN BARIŞ ABİ YARDIMCI OLUR İSE SEVİNİRİM

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
muhtemelen kara leke hastakığı karaciğerde oluşur .anne ve babadan yavruya geçer . anne baba bakmayabilir . zayıfı bertaraf etme olayı . yavru için yapılacak bir şey yok . anne baba tedavi edilmeli . her yavruda çıkmayabilir . bağışıklık sistemi zayıf olanlarda görülür . tedavisi tylan isimli bir ilaç . dozu ve kullanımını bilmiyorum . hiç kullanmadım .
Şevket bey'e katılıyorum.Siyah kaka ciğerler ile ilgili bir sorunu olduğunun en büyük ispatıdır.