One day in Budgie Land - Daniel Lütolf (Muhabbet kuşu diyarında 1 gün)

ars06

Üyemiz
Adı
Aras
Soyadı
AĞBABA
Söylemeyi unuttum bu adamın kuşları için fotoğraf oyunları montaj vs gibi çok şey söylenmişti. Bence her şey ortada iyi kuşları var ve hakediyor

Web sitesi
www.facebook.com
Adı
İbrahim
Soyadı
ÇETİNER
Ben izlemiştim. Bizim gibi İngilizcesi kıt adamlar için büyük bi ikram. Gerçek sosyal çevremde bir tane bile üreticiyle yakın arkadaşlığım yok. O yüzden üretici tecrübesinden istifade etmem sadece sanal ortamda olabiliyor. O da çoğu zaman yarım, yarı doğru, kopyala-yapıştır bilgiler oluyor. Şu ifadelerden istifade etmiştim:

''Hobinizin esiri olmayın. Hayatta kuş üretmekten önemli şeyler de var.''

''İyi damızlık erkekler, bir sezonda iki üç dişiyle çiftleştirilebilirler.''

''Kümesinize her yıl taze kan getirin.''

''Safkan olan ve küçük boyutlu kuşlarla üretim yapın. Büyük ve çirkin kuşlarla üretim yapmayın.''

Tabi bunu show jumbo için söylüyor. Hazır elinizdeki çekleri yerli boyutuna indirin demiyor :)

''Genellikle tarçinî opal dişiler en iyi damızlıklardır.''

''Her zaman gri faktörü kullanın. Bu kuşlarınızı daha güçlü, iri hale getirecektir.''

''Çalışan takımı asla durdurmayın. Eğer bir çift iyi çalışıyorsa, bırakın üresinler.''
(Bu cümlenin ilerleyen zamanlarında mealen: ''Engellemeyin dedik ama suyunu da çıkarmayın.'' dedi. En önemlisi de; üretim sezonunundan sonra uzunca bir süre dinlendirin kuşlarınızı diyor. )

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
İbrahim ÇETİNER' Alıntı:
Ben izlemiştim. Bizim gibi İngilizcesi kıt adamlar için büyük bi ikram. Gerçek sosyal çevremde bir tane bile üreticiyle yakın arkadaşlığım yok. O yüzden üretici tecrübesinden istifade etmem sadece sanal ortamda olabiliyor. O da çoğu zaman yarım, yarı doğru, kopyala-yapıştır bilgiler oluyor. Şu ifadelerden istifade etmiştim:

''Hobinizin esiri olmayın. Hayatta kuş üretmekten önemli şeyler de var.''

''İyi damızlık erkekler, bir sezonda iki üç dişiyle çiftleştirilebilirler.''

''Kümesinize her yıl taze kan getirin.''

İbrahim bey
Özetini zde  video kadar güzel...
teşekkürler
saygılar...
''Safkan olan ve küçük boyutlu kuşlarla üretim yapın. Büyük ve çirkin kuşlarla üretim yapmayın.''

Tabi bunu show jumbo için söylüyor. Hazır elinizdeki çekleri yerli boyutuna indirin demiyor :)

''Genellikle tarçinî opal dişiler en iyi damızlıklardır.''

''Her zaman gri faktörü kullanın. Bu kuşlarınızı daha güçlü, iri hale getirecektir.''

''Çalışan takımı asla durdurmayın. Eğer bir çift iyi çalışıyorsa, bırakın üresinler.''
(Bu cümlenin ilerleyen zamanlarında mealen: ''Engellemeyin dedik ama suyunu da çıkarmayın.'' dedi. En önemlisi de; üretim sezonunundan sonra uzunca bir süre dinlendirin kuşlarınızı diyor. )

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
İbrahim bey
Özetini zde video kadar güzel
teşekkürler
saygılar..

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Bende o video yu izledim. Bir katkıda ben yapmak isterim. Benim biraz ingilizcem var.
"Kendiniz gibi muhabbet kuşu besleyen kişilerle arkadaşlık yapın, hem evden ayrıldığınızda kuşlarınıza bakarlar hem de karşılıklı kuş (kan) değişimlerinde onlara ihtiyacınız var" da diyor.

Saygılarımla

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Ayhan OTÇUOĞLU' Alıntı:
Bende o video yu izledim. Bir katkıda ben yapmak isterim. Benim biraz ingilizcem var.
"Kendiniz gibi muhabbet kuşu besleyen kişilerle arkadaşlık yapın, hem evden ayrıldığınızda kuşlarınıza bakarlar hem de karşılıklı kuş (kan) değişimlerinde onlara ihtiyacınız var" da diyor.

Saygılarımla
Katılıyorum..
saygılar...