Öncelikle herkese mrb, evdeki odaların birinde 13 çiftle üretim yapıyorum, yazın camlar hep açık, kışın ise çift panjurlu dekoratif bir fanla havalandırma yapıyorum, gündüzleri elektronik zaman ayarlı saatle her saat 15 dakika odayı havalandırıyorum, nemi sabit tutmak için iyonizerli buhar makinesi kullanıyorum ve nemi %50-55 arasında tutuyorum, kuşlara düzenli mama veriyorum ve düzenli temizlik yapıyorum ama buna rağmen uzun zamandır kuşlarımda görülmeyen ornithosis hastalığı dişilerimden birinde yine kendini gösterdi, daha önce de forumda çok araştırmıştım, Alpay Bilir, Günay Dönmez, Selahattin Güçlü abilerimizin yorumlarını okumuştum, DOKSISIKLIN ile KLORTETRASİKLİN etken maddeli antibiyotikler önerildiği için ornimix kullandım ama tam bir başarı elde edemiyorum, ilacı kullanırken tüm kalsiyum içeren şeyleri kafesten uzaklaştırdım ve mamayı ketim, fakat kuş çok zayıfladı, tek gözündeki tüyler döküldü ve sürekli tıksırıyor, şimdi de ORNI-TYSON TOZ alacam, etken maddesini bilmiyorum ama galiba ornimixle aynı etken maddeyi içeriyor, bazı arkadaşlar ise hipradoxi-s kullanarak başarılı olmuş, sizlerden ricam daha önce bu hastalıkla karşılaşıp hastalığı yenmede büyük fayda sağlayan bildiğiniz ilaç veya ilaçlar varsa buraya yazmaları veya özelden mesajla göndermeleri, şimdiden herkese teşekkür ederim...