Ornithosis ile başım dertte!

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Öncelikle herkese mrb, evdeki odaların birinde 13 çiftle üretim yapıyorum, yazın camlar hep açık, kışın ise çift panjurlu dekoratif bir fanla havalandırma yapıyorum, gündüzleri elektronik zaman ayarlı saatle her saat 15 dakika odayı havalandırıyorum, nemi sabit tutmak için iyonizerli buhar makinesi kullanıyorum ve nemi %50-55 arasında tutuyorum, kuşlara düzenli mama veriyorum ve düzenli temizlik yapıyorum ama buna rağmen uzun zamandır kuşlarımda görülmeyen ornithosis hastalığı dişilerimden birinde yine kendini gösterdi, daha önce de forumda çok araştırmıştım, Alpay Bilir, Günay Dönmez, Selahattin Güçlü abilerimizin yorumlarını okumuştum, DOKSISIKLIN ile KLORTETRASİKLİN etken maddeli antibiyotikler önerildiği için ornimix kullandım ama tam bir başarı elde edemiyorum, ilacı kullanırken tüm kalsiyum içeren şeyleri kafesten uzaklaştırdım ve mamayı ketim, fakat kuş çok zayıfladı, tek gözündeki tüyler döküldü ve sürekli tıksırıyor, şimdi de ORNI-TYSON TOZ alacam, etken maddesini bilmiyorum ama galiba ornimixle aynı etken maddeyi içeriyor, bazı arkadaşlar ise hipradoxi-s kullanarak başarılı olmuş, sizlerden ricam daha önce bu hastalıkla karşılaşıp hastalığı yenmede büyük fayda sağlayan bildiğiniz ilaç veya ilaçlar varsa buraya yazmaları veya özelden mesajla göndermeleri, şimdiden herkese teşekkür ederim...

bjk70

Uzman Üyemiz
Adı
Erkan
Geçmiş olsun bu ne tür hastalık

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Teşekkür ederim, sağolun, hastalık güvercinlerde tek göz hastalığı diye de bilenen bir solunum yolu hastalığı, kuşun tek göz etrafındaki tüyler dökülüyor ve gözde sulanma başlıyor, kuş sürekli tıksırıyor, zamanla yeşil ishal başlıyor, kuş zayıflıyor, daha önce 2 kuşumu bu yüzden kaybettim, sonra bir kuşta başladı, baytril verdiğimde düzeldi, ilacı kesince tekrar kendini gösterdi, bende ornimix kullandım ama işe yaramadı, kuşu istekli birine bakması için verdim, ilaç kullanmadan düzelmiş, galiba ortamda tek kuş olduğu için iyileşme süreci hızlandı diye düşünüyorum, şu anda Jumbo kuşumda var ama şu andaki temizlik ve bakım şartlarım daha iyi, dediğim gibi ustalardan etkili bir ilaç önerisi bekliyorum...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
kuş çok zayıfladı, galiba ölecek, taylan mı kullansam?

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ilk kullandığınız Ornimix gayet güzel bir ilaç, tabi orjinali ise. Bu arada bu enfeksiyoz bir hastalıktır, o yüzden tedaviyi çok kısa kesmemek, belirli periyotlarla tekrarlamak ve ilaç kullanımı ile beraber mamalarına az miktarda olmak şartı ile zeytinyağı ve balık yağı da katmak gerekiyor. Ve ilaç kullanımı üst üste en fazla 5 gün olabilir, ancak bu süre kadar da ilaçtan hariç vitamin özellikle de B vitamini kullanımı çok önemlidir. Şimdilik bu kadar.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim, mamanın kalsiyum içermesi ve kalsiyumun ilacın etkisini azaltmasından dolayı ilacı kullandığım süre zarfında mamayı kestim, ilaçla birlikte b vitamini de veriyorum, kuşta canlanma var biraz, bugün tedavinin 7. günü, 10 güne tamamlamayı düşünüyorum, güvercinlerde 18 güne kadar kullanıyorlarmış, muhabbet kuşlarında bu sürenin birazcık uzun olduğunu düşünüyorum, kuşu havalandırması daha iyi olan ayrı bir odaya aldım, tek başına durduğu için daha çabuk iyileşir umarım, tedaviden sonra balık yağı alıp mamalara eklerim...