OSB VE KAVAK SU KONTRATI HK.

mumit

Takipçi Üyemiz
Arkadaşlar, Yuvalık yapmak için malzemelerin fiyatı yüksek geliyor. Hazır satılan yuvalıklarda bile maliyet yüksek olduğu için malzeme değişmişler mesela arka kapak ham mdf 4mm kullanıyorlar ve ona rağmen 8 li koli halinde geçen sene 25 tl ye almıştım. 19*14*15 ölçülerinde.

Bende OSB ve Kavak Su Kontratı ndan yapmayı düşünüyorum. fiyatı uygun olduğu için bunu tercih etmek zorunda kaldım çünkü en az 100 adet yuvalık yapacağım. Bunun için OSB ve Su kontaratı (kavak) bunun hakkında bilgi almak istiyorum. Artı ve eksileri paylaşabilirmisiniz. Kullanan varmı?
OSB inşaatlarda gördüğüm kadarıyla yağmurda karda bile etkilenmedi kabarmadı.

E

elaziz2316

Guest
    OSB imal edilirken içerisindeki malzemeleri yapıştırmada kullanılan kimyasal nedir tam bilemiyorum. Ama kafes yapımında OSB kullananları gördüm. Bence ihtiyacınız olan miktar yüksek. O yüzden bu işle uğraşan kişilerden fiyat almanı tavsiye ederim. Sayı arttıkça fiyatı oldukça aşağılara indiriyorlar.

gurhun_ayaz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Gürhun
Soyadı
Ayaz
Mehmet Ümit İŞÇİMEN' Alıntı:
Arkadaşlar, Yuvalık yapmak için malzemelerin fiyatı yüksek geliyor. Hazır satılan yuvalıklarda bile maliyet yüksek olduğu için malzeme değişmişler mesela arka kapak ham mdf 4mm kullanıyorlar ve ona rağmen 8 li koli halinde geçen sene 25 tl ye almıştım. 19*14*15 ölçülerinde.

Bende OSB ve Kavak Su Kontratı ndan yapmayı düşünüyorum. fiyatı uygun olduğu için bunu tercih etmek zorunda kaldım çünkü en az 100 adet yuvalık yapacağım. Bunun için OSB ve Su kontaratı (kavak) bunun hakkında bilgi almak istiyorum. Artı ve eksileri paylaşabilirmisiniz. Kullanan varmı?
OSB inşaatlarda gördüğüm kadarıyla yağmurda karda bile etkilenmedi kabarmadı.
Osb çok delikli ve bu yüzden parazitlerin barınmasına çok elverişli, bence su kontrası daha kullanışlı.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
osb mdf ve diğer ağaçların kırıntılarından yapıştırılıp preslenerek yapılıyor,  gürhun beyinde dediği gibi bit yapmaya son derece elverişli

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Su kontrası daha kullanışlı olur

mumit

Takipçi Üyemiz
ilginiz için teşekkürler. İstanbulda OSB plakası 35 tl. Su kontratı ise 60-70 tl arası seyretmektedir. Kavak tan yapılmış ise 38 tl. kavağın uygun olmadığı şimdi öğrendim kuşlar kolay kemiriyormuş.  100 adet yuvalık için maliyet yüksek geliyor. bu sebeple osb uygun geldi bit problemi oluyor yani. galiba daha uygun fiyat yok sanırım.

birde OSB den dolap sistemi üretim yapan var arkadaş var 2 senedir osb den yapılmış kafeste  üretiyor hiçbir sorunla karşılaşmamış....memnunum diyor... kafam karıştı

gurhun_ayaz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Gürhun
Soyadı
Ayaz
ilginiz için teşekkürler. İstanbulda OSB plakası 35 tl. Su kontratı ise 60-70 tl arası seyretmektedir. Kavak tan yapılmış ise 38 tl. kavağın uygun olmadığı şimdi öğrendim kuşlar kolay kemiriyormuş.  100 adet yuvalık için maliyet yüksek geliyor. bu sebeple osb uygun geldi bit problemi oluyor yani. galiba daha uygun fiyat yok sanırım.

birde OSB den dolap sistemi üretim yapan var arkadaş var 2 senedir osb den yapılmış kafeste  üretiyor hiçbir sorunla karşılaşmamış....memnunum diyor... kafam karıştı
Geçen gün 6 mm kavak su kontrası aldım. 1 plaka 25 tl ye aldım keresteciler sitesinden. 8mm kullananlar var onlarda 35 tl mi neydi. Sizin söylediğiniz fiyat pahalı bence. Şahin abi daha iyi bilir fiyatları o daha iyi yardımcı olur.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır

Mehmet Bey, kavak en doğalıdır. Onun için yiyorlar zaten. Ben yuvalıkların hepsini kavaktan yaptım. Bütün yuvalık altında oyuklu yuvalığıyla beraber 4,5 tl ye mal oldu. Ben biliyordum yiyeceklerini. Bırak yesinler dedim. Çünki en doğalı oydu. Benim için yuvalık sarf malzemesi gibi. Ama diğertaraflarını istediğiniz gibi yaptırın. yuvada kavak veya çamdan şaşmayın.

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    OSB imal edilirken içerisindeki malzemeleri yapıştırmada kullanılan kimyasal nedir tam bilemiyorum. Ama kafes yapımında OSB kullananları gördüm. Bence ihtiyacınız olan miktar yüksek. O yüzden bu işle uğraşan kişilerden fiyat almanı tavsiye ederim. Sayı arttıkça fiyatı oldukça aşağılara indiriyorlar.