Özellikle üretici arkadaşlar yardım ederse sevinirim.

Doruk Varol

Üyemiz
Adı
Doruk
Soyadı
Varol
Arkadaşlar herkese merhaba..1 çift jumbo muhabbet kuşum var.Yuvayla gayet ilgililer dişi zamanını çoğunu yuvada geçiriyor.Yavru almak istiyorum.Elegant marka profesyonel üreticiler için üretim yemi aldım.Bununla beraber kalamar kemiği zaten olmazsa olmaz.Birde Quiko vitacombex multivitamin aldım.Bu vitamini kullanmama gerek varmı yoksa aldığım yem yeterli olurmu ? Yemin içeriği şöyle ;

% 38 Aspur (Kanarya yemi) Tohumu  , % 22 Akdarı tohumu , % 10 Sarıdarı Tohumu ,% 4 Kırmızı Darı Tohumu ,% 6 Sarı Panicıum Tohumu , % 6 Japon darısı Tohumu , % 5 Yulaf İçi ,% 3  Kenevir Tohumu , % 3 Nijer Tohumu , % 1 (Beyaz-kahverengi) Perilla Tohumu , % 0,5 Soyulmuş Darı , %0,5 Çekirdek İçi , % 1 Yabani Tohumlar Harmanı.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Merhaba Doruk bey üretimde bir çok ayrıntı var. Malesef sadece yemle vitaminle iş bitmiyor.Ayrıca önemli olan yemin tazeliği,temizliği, çeşitliliğidir. vitamininde en iyisi doğal olanı zengin bi yumurta maması ve rutin orantılı verilecek meyve sebzedir.Bunlar verildiği sürece sularını rutin tazeleme ve bir kaç damla limon suyu eklemekten başka vitamin katmanıza gerek yoktur. Tabi kaliteli vitaminler abartılmadığı sürece isteğe bağlı katılabilir tercih sizin.Bu iki ayı alabilen süreçte dişi erkek uyumu,kuşların yerini sevmesi,ısı,beslenme,mahremiyet,kuşların kalitesi anaçlığı bakıcılığı,temizlik ve en önemlisi nasip büyük rol oynar.Kuşlarınızın jumbo olması ve tek çift olmasıda yine işleri zorlaştıran bi faktör.

Doruk Varol

Üyemiz
Adı
Doruk
Soyadı
Varol
Onur bey çok teşekkür ederim bilgiler için.Limondan bahsettiniz bu ne sıklıkla ve ne oranda vermeliyim kuşlara birde yumurta mamasının yüzüne bakmıyorlar

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Mamanın kıvamı önemli kuru olmalı ve dökülmeli havuç az bişey nemlendirmeli.Merak etmeyin natla verin yemediğini dökün alışacaklar ve sabırsızlıkla bekleyecekler.Mama olmadan sade yemle yavru büyümesi çok zordur.Limonu bir suluğa 5 10 damla yeter ben 15 takımın 2lt suyuna bir adet sıkıyorum iç mikrobu kırar yağlanmayı önler.Elma sirkeside kullanabilirsiniz.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Doruk VAROL' Alıntı:
Haftada kaç kez limonlu su vereyim ?
Ben en geç 2 günde bir su değiştirirm. Ama yavrulara yem kusan ebeveynler daha çok su tüketir hele yazın dibe iner günlük değişir. Her değiştirişte hazırda bulunsun bir kaç damla damlat iki güne bi tazele.Bu arada asla ve asla çeşme suyu kullanma damacanadan kendi içtiğin sudan kullan isal, parazit riski alma.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Onur hocamdan ilk duyduğumdan beri sularına limonu bende sıkıyorum hiç yadırgamadılar.haftada birde bikaç damla elma sirkesi damlatmak iyidir.