PARAN VARSA CANIN SAĞOLSUN ,PARAN YOKSA ÖL VATAN SAĞOLSUN NERDE ADALET!!!!!!!!

Cihat Cenk

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
BURAK
Ordu Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı İbrahim Özgönül ve Ordu Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hasap Kaplan, bedelli askerlik kararına tepki gösterdi.

Ordu Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı İbrahim Özgönül yaptığı açıklamada, bedelli askerliğin bir süredir tartışıldığını hatırlatarak, "Sayın Başbakan 'bedelli askerlik olmayacağını' özellikle vurgulamasına rağmen bedelli askerliğin çıkması bir soru işareti bıraktı. Bana göre gereksizdir. Bu ülkede herkes askerliğini yapmalıdır. Bedel para ile olmamalıdır. Herkes bu görevini yapmalıdır. Olması gereken de budur" dedi.

Ordu Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hasan Kaplan da bedelli askerliğe karşı olduklarını söyledi. Kaplan, özellikle şehit ve gazi sayısının arttığı bugünlerde bedelli askerliğin çıkmasını eleştirerek, "Şehit aileleri olarak bu durumdan rahatsız olduk. Tek evladını askere gönderip şehit veren ailelerin yüreği sızlıyor. Bu yasalar çıkarılırken şehit aileleri de düşünülmelidir. Bu tip olayları önlemek için herkes adam gibi askerliğini yapmalıdır. Paralı askerlik eşitlik ilkesine aykırıdır" diye konuştu.

Kaplan, bedelli askerlikten gelecek paraların şehit ve gazi ailelerine harcanacağı açıklanmasına da tepki göstererek, "Şehit ve gaziler hiçbir zaman canını para için vermemiştir" şeklinde konuştu

Kaynak : http://www.haber3.com/orduda-bedelli-askerlik-tepkisi-1085530h.htm?interstitial=true#ixzz1eTAZ7vBp

shakespeare

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
ÇALIŞKAN
ahaaa  Sen zengin oğlusun yazıktır incitme Atanı, ver 30 000 i fakir korusun vatanı ...

efdal

Uzman Üyemiz
Adı
EfdaL
Soyadı
ÇİNKILIÇ
Bedelli askerlik 20-22 yaşa gelmediki 30 yaş bence pek bi sakıncası yok..
Ben 19 yaşındayım ve askere gideceğim mayısta, hiçbi sıkıntı yok benim için bedelli askerliğin olmasında..

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Olayı vatan millet sakarya zihniyetiyle değil,mantık yönüyle değerlendirmekte fayda var.
Cephe savaşı yaşanmıyor dünyada ve ülkemizde,savaş halinde de değiliz zaten.
Askere zaten ihtiyaç yok,şu yönden yok artık profesonel orduya geçiş sağlanmaya başlandı,eğitimini tamamlayanlar birliklerine gönderildi.Ayrıca JÖH diye bir birimimiz bulunmakta yıllarca.
Ayrıca profesonel askerlik için inanılmaz sayıda başvuru gerçekleşti,yani geçiş çok hızlı gerçekleşiyor.

Başbakan ''bedelli olmayacak'' demedi,olayı şartlara,tepkilere,ordunun durumuna,insanların ilgisine bağladı vakti zamanında.''Bu yükün altına giremem referandum yaparız'' demişti,ortada bir yük kalmadı artık,haliyle referanduma da kalmadı.Zaten chpli vekilin birisi bir kanunun referanduma götürülemeyeceğini söylemişti.

Şuan askerlik için gerekli çalışmalar yapılıyorken,insanımız profesonel orduya geçisi de destekliyorken -ki zamanla orta gelirli ve düşük gelirlilerde doğuya gitmeyecek ve elbet askerlik aşamalı olarak ileride düşecektir 'mecburen'- yaşı 30'a dayanmış veya geçmiş insanları askere almak ahmaklık olurdu zaten.
Özellikle bu insanlar ticaretle,eğitimle bilmem neyle bırakılması mümkün olmayan işlerle uğraşırken.

Ben komando olarak yaptım askerliğimi Güneydoğuda,o eşek yükünü bende sırtımda taşıdım,bedellinin çıkması bana hiç koymadı,''enayimiydim'' demedim hatta askerden önce bedelliye karşı çıkarken askerde hak vermeye başladım, 3 devre kısa dönem gördüm,bir çoğuna sorduğumda önemli işlerle uğraşan,işinin bırakması mümkün olmayan koca koca insanlardı,çoğu haliyle üni okumuş,zaten üni okuyanı komando yapmaz terörünkarşısına çıkarmazlar.Ne acemi birliğimde ne de usta birliğimde TİM'ler de görmedim üni mezunu.Okuyan ve para kazanan insana dokunmucaksın onlarda ülkeye bu şekilde hizmet etmekteler sonuçta.Hizmetin büyüğü küçüğü olmaz.

Bu insanları zaten TİM'e almazlar,o insanların o yaştan sonra vatana millite faydası değil aksine zararı olmakta.Hem devlete yükler,hem TSK ya,hem maddi açıdan hem manevi açıdan.Uzun dönem kısa dönem çekişmeside mevcut zaten.

Kişi 30 yaşına kadar askerliğini tecil ettirebildiyse,buna hak tanınmışsa demek ki elle tutulur bir sebebi var demektir,sonuçta kaçak değildir kaçak olanı zate harcıyorlar,buna da şahit oldum.

Kişilerin zaten çoğu okumuş insan ve çoğu da kısa dönem olarak yapıyorlar. 3 devre kısa dönemin yemin töreninde boy gösterdik mecburen,ve hepsi de ailesi olan,işi gücü olan insanların olduğunu orada da gözlerimizle gördük,torpillilerde öte yandan.

İnsanlarımızın zoruna giden zengin fakir ayrımı değil,zoruna giden mesele 'onların zengin olması', ''ama onlar zengin,olan fakire oluyor'' diyen orta gelirli veya düşük gelirli kişi de paralı olsa askere gitmemeyi seçer.
''Neden zengin kişi ölmüyor'' diyenin kana susamış pkklıdan ne farkı kalır ?

Zaten TİM'lerin prof askerliğe dönmesi çalışmaları ben askerdeyken de başlamıştı yavaştan,her TİM'e uzman vermişlerdi,bu sayı şimdi artmış olması lazım,profesonel askerlerin eğitimine de hız verildi.
Askerliğini komando olarak yapanlarda isttediği taktirde sağlık kontrolünden geçip uzman rütbesi takılıyor.

Ayrıca vicdani red bile çıkmalıdır,çıkmaması büyük hata.Elbet bu ''ben gitmek istemiyorum askere'' diyene ''tamam almıyoruz seni'' anlamına gelmiyor,bununda belli başlı bir başlıkları olacaktır.Ailesi fakir olan birisini mesela,bu kişiye vicdani red hakkı verilmelidir kesinlikle.Hatta sadece bu kişilere özel çıkarılmalıdır vicdani red.
Adamın ailesi,bunun eline bakıyorken ekmek getirecek diye,sen al bu elemanı sok askere ailesinde kalsın aklı.Bu insan vatanı mı düşünecek yoksa askeri mi ? Nöbette tutmaz,çatışmazda,hakkıdır,hainlik değil aksine vefadır yaptığı.
Zamanla profesonel askerlik tamamlandığında deminde dediğim gibi erler saf dışı kalacak terörle mücadelede inşallah.

''Askerliğini yapmayana kız yok'' mantığını bir kenara atmak lazım,geçerli değil bunlar günümüzde.Özellikle boş milliyetçilik fayda değil zarar getirir.

Unutmayın ki daha kısa zamana kadar polislerde askere alınıyordu,neyseki bu saçmalık ortadan kalktı.
Poliste,zenginde,okuyanda askerliğini yapmayacak elbet.Zamanı geldiğinde madi durumu kötü olanda yapmayacaktır inşallah,şuan ''neden bedelli çıktı'' demek yerine, ''düşük gelirlilerde askere alınmamalı'' denmeli,tabi bunu kıas yaparak değil,sadece hak arayacak yapılması lazım,aksi halde gereksiz söylemler ortaya çıkar.Bu yüzden vicdani red büyük ihtiyaç.Tabi zamanla herşey,'küt' diye olmuyor bazı şeyler.

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
delikanlı adam 20 sindede asker olur 30 undada 50 sindede herhangi bir özürü olmadan askere gitmiyene ben adam demem korkak derim başkan nedemiş "Şehit ve gaziler hiçbir zaman canını para için vermemiştir" peki soruyorum devlet büyüklerine benimle birlikte askerliğini yapan devrelerimden şehit olanda var gazi olanda ver bakalım tirilyonları geri getirebilecekmisin şehit kardeşlerimi verbakalım izmirli üst devrem muratın ayağını geri getirebilecekmisin ayıptır günahtır TÜRK EVLADI PARA VEREREK CANINI KORUMAZ TÜRK EVLADI GEREKTİĞİNDE CANINI SEVE SEVE VATAN TOPRAĞININ BİR PARÇASI İÇİN HİÇ DÜŞÜNMEDEN VERİR VE VERECEKTİR
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
ne yazıkki bedelli askerlik yapana

Cihat Cenk

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
BURAK
askerlik konusundaki eşitsizlik hergeçen gün çoğalıyor,paralı askerlik zırvası da nedir. parası olan baş üstünde tutulsun,parası olmayanın başı vurulsun.Biz hukukun herşeyden üstün olduğu bir devletin milletiyiz , fakat herkesin hakkına tecavüz eden hakkı da hukuku da para olan acımasız bir hükümetin düzenbaz kararlarına BOYUN EĞECEK kadar aciz değiliz

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
‎'G''üven , Ö"zveri ve "T"ecrübe eksikliğinden kaynaklanan korkuların yeni adı; VİCDANİ RET ise,
Ve bu tasarıyı dört gözle bekleyenler ben erkeğim diye sokakta gezebileceklerse hiç gezmesin annesini dizin dibinde otursun ana kuzuları ...Cüzdanlarına da mavi dışında bir kimlik..tamamdır..

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Büyüklerimiz askere gitmeyene kız bile vermezken, yeni nesil parayla onu bile satıyor. Kimse mırın kırın etmesin yok şçyle yok böyle... Fakir olmak ülkenin eşşeği olmak anlamına gelmiyor. İyi zengin ol ayağın çamura deymesin. Fakir ol dağda yamurda ıslan, soğukta üşü, şerefsizlerle çatış, adam sıcak yuvasında rahat uyusun. Nasıl olsa parasıynan yapılıyor bu işler. Mantığa davet eden vatandaşlar, ilk önce mantıklı olup hak yedirmesinler. Bu ülkenin bir evladı askerlikten korkmaz. Kısa dönem dai olsa gider aslanlar gibi yapar askerliğini. Bedelli denilen rezalet bizim özümüze ters birkere.

Şu an hiç bir ülke içine girilmedikçe esir alınamaz. Gerilla savaşını dünyada en iyi yapan ülke Türkiyedir. Bunu bütün düşmanlar bilirki ülkede 1 kişi kalmayacak bile olsalar Türkiyeyi havadan teslim alamazlar. Mutlaka girmeleri gerekir onun içinde popo ister. Ama ilk önce askerini zayıflatırsa askerliği bilen insan azalır. vs vs vs

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
Birilerinin çocukları 30 yaşından gün almış anlaşılan... Nerden geldik nerelere gidiyoruz. Allah bizlere gençlere akıl versin, vicdan versin. Bedelli askerliği red etsinler...

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Malesef durumumuz bu.İster paran varsa yapma deyin,ister fakirler yapmasın değin.Ya arkadaşlar bence bunların altında çok daha farklı siyaset var olduğunu düşünüyorum.Paran varsa askerlik yapma demek suçtur...

Bu gün ülkemizde ben fakirim geçinemiyorum diyen herkesin evinde renkli televizyon+cep telefonu+ev telefonu+İçtiği sigara v.s. var abi hani fakirdin?

Şimdi adam iş yapıp para kazanmış parası var devlet böyle bir kanun çıkarmış adam da vermiş bunun neresi suç?

Bakın benim 2 ay öncesine kadar dükkanım vardı? UIlan kenarda köşede 2 kuruş param var bu para bana batıyor bir dükkan açayım da iş yapmayayayım bu parayı batırayım mı dedik.Malesef  bu işler öyle değil.

bende askerliğimi komando olarak yaptım.Ne arkadaşlarımı kaybettim.İçlerinde babasının galerisi olan da vardı madeni olanda babası olmayan da babasının kumar borcu yüzünden ölen de.

Ayrıca bir savaş çıksa deseler ki taksim meydanından otobuş kaldırıyoruz sizce kaç kişi gelir.???

Benim kanımca o otobuse koşa koşa gitmeyenlerin hepsi vatan hayini dir.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Ölen garibanın çoçukları  bot giymeden askerlik bitirenler var. ama babaları kürsüde  vatan millet sakarya edalarını savurur. ardından oğluna akrabasına tıkır tıkır cürük raporları servis eder  7 ceddinin  geleceğini sağlayacka parayı askeriyede bulur. emekli olur çıkar gider.  bu işler böyle acı ama gercek 

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
30 yaş üzeri çıktı zaten denliyorda adamlar 25 yapacaklardı ki illakide yapacaklar ve birde vicdanı red çıkarsa asker açığını kapatmak için amerikadan conimi getirecez.
Bunlar TSK nın gücünü azaltıyorlar.
Bedelli yapacak insan müsvetteside 30 000 tl vermek yerine 5 000 tlye kestirsin daha hesaplı olur nasılsa ikiside aynı şey, bilmem anlatabildimmi.

ugaroy

Uzman Üyemiz
Adı
UĞUR
Soyadı
ALTUNOK
18 ay askerlik, 72 ay Uzman Çavuşluk yaptım. Bu bedellinin (askerlik yazmayacağım çünkü askerlik değil)çıkmasına sebep olanlara hakkımı helal etmiyorum. Dağda bu vatan için canını veren şehitlerimizinde etmediği gibi ..................

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Sorun Ülke halkında değil sorun başımızdaki hükümette bugün kime sorarsanız sorun askere gitmeme gibi bi lüksün var kullanırmısın deseniz yüzde 90 ı ben gitmesemde olur der sıkıntı halkta değil sıkıntı yönetimde hükümette devlette askeriyede adamı alıyorsun askere bak bu silah buda nöbet yerin diyorsun adam orda gidiyor zaten hala ülkemizde terör bölgesinde 10 kişilik karakollar var karakol komutanı astsubay üstçavuş o kadar şehit haberi o kadar kan gözyaşı haklı olarak insanlar korkuyor herkesin canı kendine tatlı şahit olduğunda 10 dk televizyonda kahraman olursun sonra kim seni hatırlar ateş düştüğü yeri yakıyor Vatan Millet Sakarya insanları bu tür oyunlarla vatan haini olmaya zorluyorlar Vatan Millet Atatürk zamanında kaldı şimdi nerde Atatürk gibi ülkesine sahip çıkan devlet büyüğü herkes birbirine peşkeş çekip satıyor ülkeyi ülke elden gidiyor Adamlar mecliste apaçık tehdit ediyor seni Nerde bu devlet nerde bu millet nerde askeriye yokmu şunları susturacak kimse ama çıkmıyor neden ? Ben Askerliğimi  Üniversite okumama rağmen tecilimi bozupta 15 ay yaptım hepsi tamamen oyun bunların ya birilerine para lazım yada 30 un üstünde ensesi kalınların sayısı arttı yazık günah o kadar şehide o kadar ana kuzusuna