Pet Shop Açıyorum

E

elaziz2316

Guest
    Bulduğum ismi beğenmeyebilirsiniz. Ama sizde birer öneride bulunsaydınız iyi olurdu diye düşünüyorum.

KayPet olmadı ise "Erciyes Pet" olsun. Bence mahalli birşeyleri anımsatması akılda kalıcılığı sağlar.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Bizim burdaki petlerin isimleri aklımda değil. bir tanesi aklımda sadece albatros.

ezabun

Yeni Üyemiz
Adı
Erdal
Soyadı
Zabun
Hayırlı olur inşallah.

Gold Pet..Buarada soy isminden de çağrışım var...
Can Dostum Hobi Evi
Kankito PetShop
Elit PetShop
Nuhun Gemisi

selamlar

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Hayırlı olsun. Ahmet Abinin dediği gibi Türkçe olması en güzeli olur. Yeterince köreliyor zaten dilimiz. Sahip çıkmak gerekir.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Ahmet SALMAN' Alıntı:
pet!!,petshop!! türkçe'ye ne oldu arkadaşlar nerde kaldı bizim akvaryumcu öldümü?
mesela,okyanus akvaryum.
Aaaa ahmetcim. Pet yeni trend. Sen çok eskide kalmışsın. Ne o öyle akvaryum falan. :)
Şaka bir yana petin anlamı herhalde evcil hayvan satış yeri.  İçinde evcil geçen dükkan ismi olması lazım ozaman.

emre erol

Üyemiz
Adı
EMRE
Soyadı
EROL
abi bizde dükkan açıyoruz bende akvaryum koycaktım ama baktımki olmuyo petshop yaptık. nie derseniz akvaryum yazdıgımızda dükkanda sadece  akvaryuma yönelik satışlar olmuyo bazı yerlerde kuş cenneti yazıo dükkana giriosun akvaryumda var en güzeli petshop oluyo

pet : evcil hayvanlar
shop : satış mağzası

biz dükkanda kuşta satıyoruz , timsahta, yılanda, hamsterda, balıkta bütün evcil hayvanları kapsayan bir terim oldugu için petshop koyma ihtiyacı duyuyor insanlar..
bunun yanında petshopun turkçe karşılıgı olarakta evcil hayvan galerisi koyabiliriz ama şimdiki moda petshop olmus bizde ayak uydurduk :) 

E

elaziz2316

Guest
emre erol' Alıntı:
abi bizde dükkan açıyoruz 
    Size de hayırlı olsun. Dükkanınızın resimlerini bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz. Belki yapıcı önerilerimiz olabilir.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Ahmet SALMAN' Alıntı:
pet!!,petshop!! türkçe'ye ne oldu arkadaşlar nerde kaldı bizim akvaryumcu öldümü?
mesela,okyanus akvaryum.
Malesef yabancı isimlere, kişiler olan hayranlığımız zamanla tüm örf-adetlerimizi kaybetmemize ve atalarımızdan bize kalan tüm güzel ahlaklarımızı gün gelip bir gün alıp götürecek... her zaman bunlara tepkilerimizi gösteririz ama yinede yabancı isimleri v.b gibi yabancı hayranlığımızı uygulamaktanda vazgeçmeyiz...

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
Ahmet SALMAN' Alıntı:
mesela,okyanus akvaryum.
kesinlikle katılıyorum gitgide herşeyimiz yabancılara dönüyo  :mad:

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
HaYLaZzZ' Alıntı:
ben anlarım ama artık akvaryumcu yerini popüler kültürde petshopa bıraktı. Daha gecen haftaçağrı petshop dıye bır yer acıldı benim eve yakın neden petshop koydun akvaryumcu koymadın diye sorduğumda insanlar akvaryumcu yazdığımızda sadece akvaryum balık var felan sanıyor petshop yazdığımızda akvaryum kuş balık kedi köpek ve mazemelerinin olduğunu anladığı için öyle yazdım diyor düşünüyorm adamda haklı.
??? :eek:

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
şükrü çok uygun soy adın var niye kullanmıyorsun rabbim kısmetini verir her daim ismin önemi yok...
                                      altunbaş 
                                    kuş galerisi
                                          ve 
                                evcil hayvanlar

oLdness_07

Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
ESER
Pet shop olacağına evcil hayvan mağazası,evcil hayvan dükkanı vs koyabilirsiniz.
Dikkat edin artık her yer market oldu zaten.Pet shop'uda alalım onuda bunu da en sonunda Türkçe iyice yozlaşacak.

Hem farklılık yaratmış olursunuz.
Evcil hayvan mağazası yada dükkanı olarak koyarsanız ;)

Bende isim olarak Albatros Evcil Hayvan Mağazası olarak önerebilirim,çok hoş ;)

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Öncelikle Hayırlı olsun Allah utandırmasın hocam , ben yıllarını bu işe vermiş bir insan olarak sana sadece şu söyleyebilirim ki Asla fiyat v.b. konularla rekabete girme her zaman Kalite ile Bilgi ve Tecrübeyle Ön Plana çık.
Bende Dükkan adını 5 ay düşünmüştüm,düşündüm çünkü hedeflerimiz farklı dünya markası olma gibi düşüncelerle dışa olan zorunlu bağlılığımızı aşma amacıyla koyduk AMAZONIA BALIK VE KUŞ DÜNYASI adını.Bugün Singapur'dan Tayland'a bir çok ülkede balık çiftlikleri üreticiler biliyor Amazonia Adını.
Aklına gelebilecek her konuda seve seve yardımcın olurum.