Piyasada Gezen kırmızı ve değişik renklerdeki muhabbet kuşları?

carpenectum

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Alver
Bursa da bu aralar renkleri boyanmış gibi duran kırmızı, full yeşil vb renklerde muhabbetler görüyorum. Nedir bu furya ? Nereden geliyorlar ? Sağlıklımıdırlar ? Renklendirme laboratuar ortamın damı yoksa bizzat tüylerini boyayarakmı yapılmakta ?

pnraky

Yeni Üyemiz
Adı
Pınar
Soyadı
Akay
daha dün biriyle kavga ettim bu kuşlar nedeniyle. bildiğim kadarıyla boyalı gıda maddesi veriyorlar ve o renklere sahip olmalarını sağlıyorlar. kuşlar sağlıklı olmuyor ne yazık ki :(

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Muhabbet kuşları dediğiniz renklerde ne yapılırsa yapılsın olamaz. Sadece boyanabilir .Genleri dolayısıyla. Sağlıklarını bilemem. Ama bence etik bir şey değil.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Pınar AKAY' Alıntı:
daha dün biriyle kavga ettim bu kuşlar nedeniyle. bildiğim kadarıyla boyalı gıda maddesi veriyorlar ve o renklere sahip olmalarını sağlıyorlar. kuşlar sağlıklı olmuyor ne yazık ki :(
O sadece kanaryalarda oluyor. Muhabbet kuşlarının genleri müsaade etmiyor renk olarak.

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Zaten yaradan özene bözene yaradıyor ne diye boyarlar anlamam.

Sağlıklıda sağlıksızda olsa Almayın satamasınlarki böyle birşey yapmasınlar.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ozan SARIYILDIZ' Alıntı:

+ 1 Ben bu sene görmeye başladım. Aptal aptal şeyler. O yöntem uygulanan civcivleri de biliyoruz. Herkes bir kere olsun beslemiştir.

carpenectum

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Alver
Bence Ozan Bey in dediği gibi insanların bilinçli bir şekilde o kuşlaro talep etmemesi sağlanmalı. Ciddi bi konu diye düşünüyorum. Sonuçta bir can.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Ozan SARIYILDIZ' Alıntı:

şerefsizlerin önde gidenleri birde memlekete sokuyorlar ...talep olmayınca bakalım ne yapacaklar... neeee

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
şerefsizlerin önde gidenleri birde memlekete sokuyorlar ...talep olmayınca bakalım ne yapacaklar... neeee
Bu ve bunun gibi konularda denetim şart.Denetim olmadığı taktirde bunların önüne asla geçilmez.Bir ara pazarlarda satılan civciler boyanıyordu hangi sivri zekanın aklına gelmişse şimdi bu güzelim rengarenk olan kuşları bide boyamaya kalkıyorlar.Talep ne yazık ki var gördüğüm kadarı ile...

kralbosna

Takipçi Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
ince
Geçenlerde  bende bir akvaryumcuda gördüm kuşun tüylerini kırmızıya boyamışlar bildiğimiz yeşil kuş  kıpkırmızı olmuş .Biraz yakından inceledim gagası ayakları vs.. her yerini boyamışlar .Bilgiğimiz sprey boyayla  nasıl püskürtme yaparak boya  yapıyorsak bunlarda gıda boyasıyla yapmışlar.Kuşların bazıları tüy değiştirmeye başlamış şapka düştü kel  göründü oldu yani.Şimdi satmakta satamıyorlar.Kuşlar acayip haldeler.Alttan yeni tüyler çıktıkça sanki  kuş yolunmuş gibi duruyor ve satılmıyor :)

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Arkadaşlar böyle kuşları gördüğünüz petshopları derhal Sağlık Bakanlığı'na şikayet etmelisiniz.  Elbette biliyorsunuzki muhabbet kuşunun orjinal rengi yeşildir, diğerleri genleriyle oynanarak elde edilmiş ve üretimlerde başarıya ulaşılmış türlerdir. Bugüne kadar olan mutasyonlar dünyamıza ayak uydurmuş olabilir. Ama bu aşamaya gelene kadar binlercesi hatta milyonlarcası eziyet çekerek can vermiş veya sakat kalmıştır. Bu suça ortak olmayın . Almayın, aldırmayın, gerekli yerlere şikayetlerinizi yaparak sosyal sorumluluğunuzu yerine getirin.

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
ALINTI EMRAH İNCE
« Yanıtla #10 : 21 Nisan 2013, 22:19:03 »
Alıntı
Geçenlerde  bende bir akvaryumcuda gördüm kuşun tüylerini kırmızıya boyamışlar bildiğimiz yeşil kuş  kıpkırmızı olmuş .Biraz yakından inceledim gagası ayakları vs.. her yerini boyamışlar .Bilgiğimiz sprey boyayla  nasıl püskürtme yaparak boya  yapıyorsak bunlarda gıda boyasıyla yapmışlar.Kuşların bazıları tüy değiştirmeye başlamış şapka düştü kel  göründü oldu yani.Şimdi satmakta satamıyorlar.Kuşlar acayip haldeler.Alttan yeni tüyler çıktıkça sanki  kuş yolunmuş gibi duruyor ve satılmıyor

EMRAH KARDEŞ O PET SHOPCUYA DEYİVER BE.. ABİ BU KUŞLARIN DİP BOYA VAKTİ GELMİŞ Bİ KUAFÖRE GÖTÜR DİYE :)

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Kirmizi tügü cikartan kö$eliktir !!!

Bunlar bunu üretemiyor, kanaryaya verilen tozla doldurulmu$lardir  icon_wall

Yada boyadir, ... ku$culuk degil bu, ku$ beyinlik !!!

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Allah onları bildiği gibi yapsın...bir video buldum ama...gördüklerimden sonra içim de pek paylaşmak istemiyor. Sanırım herkez kaldıramaz bu görüntüleri...videoda civcivlerin nasıl boyandığı gösteriliyor...muhtemelen muhabbet kuşları da henüz yuvadan atlayınca aynı yöntem ve usul ile boyanıyordur. Ben sonuna kadar dayanamadım ve yarıda kapattım.

http://www.akilli.tv/video/597273/iste-civcivler-boyle-boyaniyor.aspx

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Allah onları bildiği gibi yapsın...bir video buldum ama...gördüklerimden sonra içim de pek paylaşmak istemiyor. Sanırım herkez kaldıramaz bu görüntüleri...videoda civcivlerin nasıl boyandığı gösteriliyor...muhtemelen muhabbet kuşları da henüz yuvadan atlayınca aynı yöntem ve usul ile boyanıyordur. Ben sonuna kadar dayanamadım ve yarıda kapattım.

http://www.akilli.tv/video/597273/iste-civcivler-boyle-boyaniyor.aspx
Gerçekten iğrenç bir görüntü. Ahirette o hayvanlar karşılarına dikilince ne yapacaklar acaba.Aynen ben de sonuna kadar izleyemedim.