Plastik Yuvalık

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
Ben çam ağacından yapılma olanını kullanıyorum. Kayseride Mustafa DERE isimli arkadaş imalatını yapıyor.

altında ayrıca bir kat folluk için tahta mevcut. çam ağacından olan bu katman üzerinde folluk için yuvarlak makine ile oyuk açılmış durumda.

yuvalıkta komple çam olduğu için daha sağlıklı. ayrıca bu folluk tahtası ile yuvalık ayrı olduğu için temizlenmesi daha kolay oluyor. follukla yuvalık arasına konulan talaş ta çam talaşı ve sıcak tutuyor...

kısmet olursa ilerki bir zamanda resmini de ekleyebilirim...

tavsiye ederim...el işçiliği her zaman daha sağlıklıdır...

Necati38

Üyemiz
Adı
Necati
Soyadı
Özbas
cihat abi mrb bu mustafa dere'ye nsl ulasabiliriz bende yuvalık almak istiyorumda.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Pvc derim! İstedigin zaman cikar yika hicbir sey olmaz tertemiz
Karar sizin!

zaqwer

Takipçi Üyemiz
Adı
RECEP
Soyadı
YAMAN
bulunduğunuz yer soğuk ise tahta yuvalık kullanınız

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Dikkatinizi cekerim daniel lütolfun yuvaliklari da agac gorunumlu plastik

Ama sicaklik konusuna katiliyorum

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
plastik folluklarda kuşlar yere tam basamaz ve ayaklarda eğrilme olabilir. yedekli ağaç kullanırsanız birini dezenfekte ettiğinizde diğerini takabilirsiniz.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Şevket ÇAĞLAR' Alıntı:
plastik folluklarda kuşlar yere tam basamaz ve ayaklarda eğrilme olabilir. yedekli ağaç kullanırsanız birini dezenfekte ettiğinizde diğerini takabilirsiniz.
+1 eksi yonlerinden biri daha

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Birsini ahşap yedeğini plastik kullan ikisiden güzel.Kendinde gözlemle hangisi daha iyi.Sağlık açısından çam temizlik açısından plastik derim ben.

mumit

Takipçi Üyemiz
Ahşap yuvalık kesinlikle tavsiye ederim. Üretimhane kışında soba bile kullanmıyorum. 10-12 derece soğuklukta bile yuvalık ahşap olduğu için soğuk olmuyor plastik veya pvc olsaydı yumurtaları ısıtmakta zorlanır ve yuvalığa kum koymayı tavsiye etmiyorum kum soğuk yapar kesinlikle talaş kullanmalıdır...

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK
Mehmet Ümit İŞÇİMEN' Alıntı:
Ahşap yuvalık kesinlikle tavsiye ederim. Üretimhane kışında soba bile kullanmıyorum. 10-12 derece soğuklukta bile yuvalık ahşap olduğu için soğuk olmuyor plastik veya pvc olsaydı yumurtaları ısıtmakta zorlanır ve yuvalığa kum koymayı tavsiye etmiyorum kum soğuk yapar kesinlikle talaş kullanmalıdır...
+1

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Yuvalıkta kesinlikle tahta kullanılmalı diyebilirim ..Çünkü sıcaklık olsun yavruların ayak problemleri olsun artısı çok daha fazla...

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
Teşekkürler cevaplarınız için fakat güzel ahşap yuva bulamıyorum. Bir kaç tane buldum ama çok k
kullanışsızlar ve zemininde oyuk yok. İnternet ten sipariş edebileceğim güzel ahşap yuvalar var midir?

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
Sn. Eren, kaç yuvalık ihtiyacınız var?
eğer bir kaç tane ise, ve montajı çivil ile yapabilirseniz buradan temin edip kargolayabilirim...
ama fazla sayıda ise yapacak bir şey yok...
ayrıca mevcut yuvalığınız varsa, yuvalığın içine çamdan ve yuvalığı oyulmuş kuluçkalık gönderebilirim isterseniz...(acele etmemeniz kaydıyla) (içten içe ölçü vermeniz yeterli olacaktır)

batub

Üyemiz
Adı
Mert
Soyadı
Eren
Cihat AVCIOĞLU' Alıntı:
Sn. Eren, kaç yuvalık ihtiyacınız var?
eğer bir kaç tane ise, ve montajı çivil ile yapabilirseniz buradan temin edip kargolayabilirim...
ama fazla sayıda ise yapacak bir şey yok...
ayrıca mevcut yuvalığınız varsa, yuvalığın içine çamdan ve yuvalığı oyulmuş kuluçkalık gönderebilirim isterseniz...(acele etmemeniz kaydıyla) (içten içe ölçü vermeniz yeterli olacaktır)
Hocam bende ki yuvalık http://www.petshop.com.tr/product_info.php?cPath=868_1370&products_id=31259  bu.  Ölçüleri aynı. Fakat zemini düz. Yani yumurtaların bir yerde toplanması için oyuk zeminli olsa iyi olurdu. Bana bu anlattığım şekilde iki adet yuvalık zemini lazım. Yani sadece yuvalığa uygun oyuk zemin bulmam gerek. Eğer elinizde varsa satın almak isterim  :)

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
içten içe ölçülerini alabilirseniz, çamdan oyulmuş gönderebilirim ücretsiz kargo masrafını karşılarsanız...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Batuhan EREN' Alıntı:
Hocam bende ki yuvalık http://www.petshop.com.tr/product_info.php?cPath=868_1370&products_id=31259  bu.  Ölçüleri aynı. Fakat zemini düz. Yani yumurtaların bir yerde toplanması için oyuk zeminli olsa iyi olurdu. Bana bu anlattığım şekilde iki adet yuvalık zemini lazım. Yani sadece yuvalığa uygun oyuk zemin bulmam gerek. Eğer elinizde varsa satın almak isterim  :)
Batuhan bey adet olarak kac tane istiyorsunuz etrafı ahşap ici plastik kendi kullandıgım özel yuvalıkların satışlarını yapiyorum