Poposunda Sislik Var

gs_bursa_gemlik

Takipçi Üyemiz
Adı
Berkan
Soyadı
Valer
Arkadaslar sizden acil yardım bekliyorum,  1.5 yaşındaki dışı muhabbetin karnının altında poposuna yakın olan tarafında yumuşak bir şişlik var. Kuş doğru düzgün ucamiyor.Şişlik yaklaşık 1 aydır sürüyor. 

Sorun nedir sizce ,  birde veterinere muayeneye görürsem ortalama ne kadar muayene ücreti alırlar,kandirilmak istemiyorum.  »»»

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Buraya bir resim çekip paylaşsan, üstadlar daha çok yardımcı olacaklardır.

Veteriner en az 15-20 lira alır.

İnşeAllah korkacak birşey yoktur, geçmiş olsun...

mehmet_terkesli

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
terkeşli
Öncelikle geçmiş olsun aslında derdini tam olarak anlatamamışsın ama sana yinede bir şekilde yardımcı olmaya çalışalım. Hastalığı ya urdur ya da yumurta yolu iltihaplanmasıdır. Vitaform kullanırsan hiç bir şeyi kalmaz geçer..

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Berkan VALER' Alıntı:
Arkadaslar sizden acil yardım bekliyorum,  1.5 yaşındaki dışı muhabbetin karnının altında poposuna yakın olan tarafında yumuşak bir şişlik var. Kuş doğru düzgün ucamiyor.Şişlik yaklaşık 1 aydır sürüyor. 

Sorun nedir sizce ,  birde veterinere muayeneye görürsem ortalama ne kadar muayene ücreti alırlar,kandirilmak istemiyorum.  »»»
Veterinere götürmeden önce kuşlardan anlayan bir veteriner bulman çok önemli.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
1 aydır oradaysa normal bir şey değil. Gerçekten bir profesyonele götürmek lazım.

carpenectum

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Alver
Bence yağlanma olabilir. Ama tabi ki kesin çözüm kanatlılar konusunda deneyimli bi veterinere götürmen. Geçmiş olsun, umarım düzelir kuşunuz

gs_bursa_gemlik

Takipçi Üyemiz
Adı
Berkan
Soyadı
Valer
Bugun veterinere gittim bana kist olabilir yada anotomik bir bozukluk vardır dedi ama daha küçük bir olusummus .bana yer tavsiye etti. Ameliyat yapamiyorlarmis .bunun başka bir çaresi yok mu kuşumuda düşünüyorum ama. Bana çok pahalıya patlicak.Bizimkiler çok olumlu bakmıyor.   

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Net bir resim olmadan bişey demek doğru olmaz. Yanlız şunu söyleyeyim;  şişlik nohut gibi ur tarzında bir çıkıntı şeklindeyse ameliyatla aldırmana gerek yok. İnce ve sağlam bir naylon iple sıkı şekilde uru dibinden boğmalısın. Bu urun kanla beslenmesini durduracak ve ur kuruyacaktır. Ancak ilk bağlamadan sonra 2 şer gün arayla aynı işlemi 3 defa yap (önce bağladıkların altta kalsın). Kuruyunca elinle uru ordan alabilirsin.

Ur şeklinde değil genel bir şişlik ise ya yağlanma, yada iltihaplanmadır. Yağlanma ise salmada uçacak, iltihap ise antibiyotik tedavi gerekecektir.

Net resim olursa hangisi olduğu konusunda fikir sahibi olmak mümkün olabilir.

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
İLTİHAP İSE HANGİ İLACI KULLANMASI GEREKİR

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
EĞER BAHSETTİĞİNİZ ŞİŞLİK YUMUŞAKSA KUŞUNUZ YAĞLANMIŞ DEMEKTİR ONU BİR SALMAYA ATIN VE UÇMASINI SAĞLAYIN KISA SÜRE İÇİNDE ESKİ HALİNE DÖNECEKTİR UR SERT OLUR KUŞUNUZ YAĞLANMIŞ

gs_bursa_gemlik

Takipçi Üyemiz
Adı
Berkan
Soyadı
Valer
Anca bu kadar net çekebildim.Salmam yok ama kuşu 1-2 günde bir dışarı çıkarcam artık...

İlginiz için çok teşekkür ederim.