pvc kafes ve antistatik elektrik

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
arkadaslar 1 haftadir pvc kafesimde antistatik elektrik olustugunu fark ettim
buna denk gelen arkadaslar varmi kuslarin uzerinde nasil bir etki birakiyor
hayvanlari dogallikdan bukadar cikarmak dogrumu diye dusunuyorum
bari kafesleri ahsap olsamiydi felan filan diye 3-5 gundur kafama takildi
benim dusuncem hic iyi birsey degil kuslari kotu etkiliyordur kesin
konu hakkinda bilgisi olan arkadaslar goruslerini dile getirirse sevinirim

taskin90

Üyemiz
Adı
Taşkın
Soyadı
KUZU
benım bıldıgım boxta statık elektrık olusmustur ki bunun sebebı de havanın soguyunca daha da kuruması kuruyan hava molekullerınde statık elektrık olusması daha basıt oluyor bunun en basıt ornegını kışın vucutlarımızda olusan ufak carpmalardır onlemek ıcın boxların bulundugu ortamdakı nem mıktarını arttırmanız bir seçenek olabılır .ne kadar boxlar profesyonel gorunup kullanıslı olsalarda box ıcınde olusan elektrıklenme kusu fazlasıyla rahatsız eder kendı gorusum kalıtelı mdf den yapılmıs boxlar kullanmak daha mantıklı fakat pvc varsa elde arada pvclerınde uzerıne su puskurterek olusan elektrıgı mınımuma ındırgeyebılırsınız ama ortam nemini arttırmak daha mantıklı saygılar

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Ciddi araştırılması gereken bir konu paylaşım için teşekkürler.

taskin90

Üyemiz
Adı
Taşkın
Soyadı
KUZU
Sıddık YAMAÇ' Alıntı:
Ciddi araştırılması gereken bir konu paylaşım için teşekkürler.
kesinlikle ole cıddı sekılde arastırılması gerekır kı pvc box yaparak ekmegını kazanan onca ınsan varken tü kaka demek de dogru degıl tabı ne kadar elektrıklenme ıcın cok uygun bı malzeme olsada pvc cıddı bı arastırma gerekır kı bunu en guzel anlatabılıcek olan da pvc boxları uretımhanelerınde kullanan abılerımız olucaktır tabı teorık arastırma cok daha farklı noktalara dogru ılerler ayrı konu =)

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Ben  bir senedir pvc kafeste üretim yapıyorum şu ana kadar kuşların rahatsız olabileceği bir durumla karşılaşmadım.Tabii araştırmak lazım.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Konunu uzmanı değilim ama mantıken düşündüğüm zaman sanki bu statik elektriklenmede canlının yere de teması gerekir gibime geliyor. O yüzden kuşlar açısından bir zararı olacağını zannetmiyorum. (tamda pvs box kafes almak üzereyken denirmi bu yahu :)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Mustafa beyin dediklerine katılıp ayrıca da ilave etmek isterim...araştırılacak birşey yok, herşey ortada. Esas sorun pvc malzemesinden kaynaklanıyor. Birçok pvc dolap profili üreten firma var ve ürettikleri profiller (boxların yapıldığı 36 veya 40 cmlik plakalar) pvc reçinesi farklılık gösterir, fiyat ve kalite bu şekilde ayrıştırılıyor. Bu profillerin üretim amacı esasen kuş kafesi üretmek için tasarlanmadı, daha çok banyo ve kombi dolabı yapımında kullanılıyor. Kombi dolabı için olan profiller statik elektriklenme yaratmıyor ve pvc kimyasal olarak antistatik olarak üretiliyor...bunu yapmayan firmalar TSE belgesi alamıyor ve üretimleri durduruluyor. Şimdi doğal olarak esnaf bir işyeri açarken kyar amaçlı da açıyor, buna bağlı olarak kullandığı malzemeleri nekadar ucuza maal ederse o kadar kyar oranı yükseliyor (veya piyasada fiyat rekabeti yapabiliyor). Bunları göz önünde bulundurursak, demekki her pvc kafes imal eden firmadan kafes alınmaz. Boxlarınızı alırken imalatçınızın pvc dolap profillerini hangi firmadan aldığını sorun ve internetten firmanın websitesindeki bilgileri inceleyin. Eğer ürünleri banyo dolabı imalatı için uygunsa kendinize başka bir box imalatçısı bulun.

Bu işe ilk başlayanlar tüm bu hatalar zincirinden geçtiler ve hangi firmanın profilleri box kafes üretmek için uygun olduğunu bilmekteler. Ama bu işe elinde hesap makinası ile kazanacağı paraları hesaplayarak başlayan yeni box üreticileri hatalarının henüz farklarına varacaklar.

Kısacası, evet pvc boxlar şık ve kullanımı konforlu...ama doğru malzemeden imal edilmiş ise. Siz siz olun box alacağınızda araştırmanızı iyi yapın...3 lira daha ucuz diye buna benzer hatalara düşmeyin.

Hakan beyin en iyi yapabileceği şey boxları iade etmek ve parasını geri almak, firma bunu red ederse az da olsa zararına satıp üzerine ilave yapıp adı sanı bilinen firmalardan box almak. Faydası olurmu bilmem, illaki dolap profilinden olması şart değil, Forex denilen malzemeden (reklamcılar arasında dekota levha olarak bilinir) harika box yapan bir firma var. Forex içi dolu plastik levhadır ve antistatikdir, kesilmesi ve işlenmesi çok kolay...hatta biraz yetenekle kendi boxlarınızı kendiniz bile yapabilirsiniz.

taskin90

Üyemiz
Adı
Taşkın
Soyadı
KUZU
bu durgun elektrıklenme olayını en basıtınden şöyle acıklayabılırız genıs yuzeye sahıp pvc dogramaya asma tavan olabılır panzur olabılır elınızın dısını yaklastırın tuylerınızın dıkıldıgını hıssedıceksınız zaten boxtakı olası elektrıklenmede kuslarınızın tuylerını bu sekılde etkıler bu durumda kusun rahatsız olması kacınılmaz durum .bu yuzden gunay beyınde dedıgı gıbı antistatık olarak uretılen pvc lerden yapılmıs boxları almakta fayda var kolay gelsın

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Mustafa beyin dediklerine katılıp ayrıca da ilave etmek isterim...araştırılacak birşey yok, herşey ortada. Esas sorun pvc malzemesinden kaynaklanıyor. Birçok pvc dolap profili üreten firma var ve ürettikleri profiller (boxların yapıldığı 36 veya 40 cmlik plakalar) pvc reçinesi farklılık gösterir, fiyat ve kalite bu şekilde ayrıştırılıyor. Bu profillerin üretim amacı esasen kuş kafesi üretmek için tasarlanmadı, daha çok banyo ve kombi dolabı yapımında kullanılıyor. Kombi dolabı için olan profiller statik elektriklenme yaratmıyor ve pvc kimyasal olarak antistatik olarak üretiliyor...bunu yapmayan firmalar TSE belgesi alamıyor ve üretimleri durduruluyor. Şimdi doğal olarak esnaf bir işyeri açarken kyar amaçlı da açıyor, buna bağlı olarak kullandığı malzemeleri nekadar ucuza maal ederse o kadar kyar oranı yükseliyor (veya piyasada fiyat rekabeti yapabiliyor). Bunları göz önünde bulundurursak, demekki her pvc kafes imal eden firmadan kafes alınmaz. Boxlarınızı alırken imalatçınızın pvc dolap profillerini hangi firmadan aldığını sorun ve internetten firmanın websitesindeki bilgileri inceleyin. Eğer ürünleri banyo dolabı imalatı için uygunsa kendinize başka bir box imalatçısı bulun.

Bu işe ilk başlayanlar tüm bu hatalar zincirinden geçtiler ve hangi firmanın profilleri box kafes üretmek için uygun olduğunu bilmekteler. Ama bu işe elinde hesap makinası ile kazanacağı paraları hesaplayarak başlayan yeni box üreticileri hatalarının henüz farklarına varacaklar.

Kısacası, evet pvc boxlar şık ve kullanımı konforlu...ama doğru malzemeden imal edilmiş ise. Siz siz olun box alacağınızda araştırmanızı iyi yapın...3 lira daha ucuz diye buna benzer hatalara düşmeyin.

Hakan beyin en iyi yapabileceği şey boxları iade etmek ve parasını geri almak, firma bunu red ederse az da olsa zararına satıp üzerine ilave yapıp adı sanı bilinen firmalardan box almak. Faydası olurmu bilmem, illaki dolap profilinden olması şart değil, Forex denilen malzemeden (reklamcılar arasında dekota levha olarak bilinir) harika box yapan bir firma var. Forex içi dolu plastik levhadır ve antistatikdir, kesilmesi ve işlenmesi çok kolay...hatta biraz yetenekle kendi boxlarınızı kendiniz bile yapabilirsiniz.
evil_idea

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/antistatik-sprey-64177699

Şöyle bir ürün buldum. Alıp deneyebilirsin, Günay abinin dediklerinin yanında.. son çare olarak.

ANTISTATIC SPREY

ANTISTATIC sürtünmeden dolayı oluşan statik elektriği nötralize eden temiz ve güvenli bir üründür.Mikroelektronik komponentlere , semiconductorlere  ve diğer yüksek hassasiyetteki aygıtlara zarar verebilecek olan statik elektriği ortadan kaldırır.Toz ve kirin toplanmasını uzun bir süre engeller. Aygıtların yetersizliğine ve datalardaki bozulmalara neden olan statik elektriği yok eder. İnce ve görünmez film tabakası insanlara ve materyallere zarar vermez. DIN IEC 93 normu yüzey üzerindeki rezistansı 10üzeri 9 ohm a kadar düşürdüğünü göstermektedir.
►UYGULAMA
Data processinglerinde, elektronik ekipmanlarda, fotograf ekipmanlarında, bilgisayar bölümlerinde ve ofis ekipmanlarında kullanılır. Tozun ve kirin plastik parçalar,plaklar, camlı dolaplar, yerler, duvarlar, tavanlar, halılar, iş yüzeyleri, koltuk kapları...vb üzerindeki çekiciliğini önler.
►TEKNİK BİLGİ
Renk :      renksiz
Yoğunluk : 0.79 g/cm3
Kuruma  : Çabuk
Yüzey Rezistansı : 109W

erci

Takipçi Üyemiz
Adı
ercan
Soyadı
ide
tamda pvc kafes almayı düşünüyordum.günay hocam çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. thumbsupbo

speedy sarı

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
SARI
Günay DÖNMEZ' Alıntı:

+ Kısacası, evet pvc boxlar şık ve kullanımı konforlu...ama doğru malzemeden imal edilmiş ise. Siz siz olun box alacağınızda araştırmanızı iyi yapın...3 lira daha ucuz diye buna benzer hatalara düşmeyin. Anafikrimiz budur yani :)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Pvc kafesler plastik olduğundan dolayı statik elektrik üretmesi normal. Yalnız elbetteki kuşlar üzerinde olumlu bir etki bırakmıyor. Bu nedenle Pvc kafes kullanan tanıdığım üreticilerden gözlemlerimde kuluçkadaki kuşların kuluçkaya yatmamasına kadar rahatsız edeci sonuçlar verdiğini gördüm. Herhangi bir durumda bile bizim vüdumuzda biriken statik elektiriğin herhangi bir metal malzemeye dokunduğumuzda elektiriğin vücudumuzdan metal malzemeye geçtiği zaman verdiği rahatsızlığı biliyoruzdur. Bu durumu kuşların sürekli yaşaması onlar üzerinde nasıl bir etki bıraktığını anlayabiliriz. Düneklerin bile ahşap malzeme oluşu kuşları çok olumlu yönde etkiliyor. Her zaman ahşap malzemeden yanayım

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
şu ana kadar pvc kafesle ilgili yapılan paylaşımlar içinde on numara oldu.Bilgiler için teşekkürler.Slm

Emin ARSLAN

Üyemiz
Adı
emin
Soyadı
arslan
basit bir paratoner yapabilirsiniz bence denemek lazım...  bir ucu plastık kafese dokundurun diğerini topraga gönderin elektronlar topraga gececektır.... bana göre mantıklı.. bu deneyın sağlamasını yapmakta basttır... sacınıza plastık taragı sureklı surtun elektrıklenme olucaktır. kağıt parcalarını cekecektır daha sonrasında tekrar saclarınıza surtun taragı  topraga değdırın kagıt parcalarını cekmedıgını görursunuz  evil_idea evil_idea evil_idea

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
ELEKTRIKLENME KUSLARA ZARARLIMI DIYE ARASTIRMAK BILE SAFLIKTIR KESINLIKLE ETKILER

pvc den yapılan butun pvc kafesler antı statık elektrıge sebep olur bu bır fızık kanunudur
pvc kafes uretımde elektrıklenme yapmadıgını soyeleyen uretıcıler bunu bızlere kanıtlamalılar
elektrıklenme yapan bır kafesın ıcındekı kus kesınlıkle ve kesınlıkle etkılenır tahta tunekten ızgaraya yem kapına suluga gıttıgınde kesın carpılır
pvc kafeslerin elektriklenme yapmayani var ise neden sitede elektriklenme yapan ve sozunun eri olmayan ozel siparise ozel fiyat talep edip parasini hesabina gecirdikden sonra normal yumurtalik kismi bile olmayan bir kafes gonderecek kadar piskin olan markalarin reklami yer aliyor
(gece kuslarimin neden kendini duvardan duvara vurdugunu boyle anladim  antisatatikden oluyor)
kafese paratoner vs bunlar fikir ancak cok ozurdileyerek affiniza siginarak soyluyorum sacmaliktir

pvc kafes ureterek ekmek yiyen insanlar isini hakkiyla hapsinlar ekmegini hakkiyla yesinler birakin teknik hatalarini  daha ticaret erbabi bile olmamislar bu insanlarin bu sektorden ekmek yemege hakki yok
para kazanilacak diye bir canliyabilerek veya bilmeyerek zarar verilemez

kafesimi sitede reklam veren bir firmadan aldim
ozel uretim butun isteklerimi soledim email attim telefondanda dogruladik
ne kadar su kadar dedi hesab no ver verdi yatirdim
biz gonderemek siz aldirin oldu onuda aldirdik aramex gitti kapilarindan aldi misira getirdi kapima birakti
kapilarin dan kapima gelmesi icin 4 gozlu pvc kafes icin 450$ masraf yaptim  sirf efimde temiz hijyenik bir ortamda guzel bir kose olsutrup ogluma hayvan sevgisini asilamak ve bende hobi gibi ilglenmek istedim
kafesi bir actim yumurtalik kismini kople yok akilli yemligi takarsam yem korumasini takamiyorum yem korumasini takarsam akilli yemligi takamiyorum

NASIL IADE EDEYIM  iyi niyet gostergesi icin  dikkat edin halen marka ismi vermedim

hakan-egypt

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
sahinTURK
NOT : SELEHATTIN GUCLU BEYIN URETIMHANE RESIMLERINI GORDUGUMDE BOYLE BIR KISININ NEDEN BOYLE BIR URETIMHANE KURDUGUNU NEDEN PVC KURMADIGINI MERAK ETMISTIM

ANLAMIS OLDUM

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:

++++