hakan-egypt
Uzman Üyemiz
sahin bey kendinden yumurtalikli pvc kafes siparis ettim ancak kendinden yumurtaliksiz olarak geldi yanina mdf den kendim yumurtalik yapacagim ancak icine yumurtalik follugu bulma imkanim olmadigindan dolayi 20x20x5 cm ebatlarinda saklama kabinin icini talas doldurup koyacagim bir sorun olurmuŞahin GÜNGÖR' Alıntı:Pvc kafesler plastik olduğundan dolayı statik elektrik üretmesi normal. Yalnız elbetteki kuşlar üzerinde olumlu bir etki bırakmıyor. Bu nedenle Pvc kafes kullanan tanıdığım üreticilerden gözlemlerimde kuluçkadaki kuşların kuluçkaya yatmamasına kadar rahatsız edeci sonuçlar verdiğini gördüm. Herhangi bir durumda bile bizim vüdumuzda biriken statik elektiriğin herhangi bir metal malzemeye dokunduğumuzda elektiriğin vücudumuzdan metal malzemeye geçtiği zaman verdiği rahatsızlığı biliyoruzdur. Bu durumu kuşların sürekli yaşaması onlar üzerinde nasıl bir etki bıraktığını anlayabiliriz. Düneklerin bile ahşap malzeme oluşu kuşları çok olumlu yönde etkiliyor. Her zaman ahşap malzemeden yanayım
birde pvc kafesden yumurtaliga girilen deligin kalinligi3cm oluyor uzun bir tunelmi oldu acaba bir sorun yasatirmi ?