pvc kafesmi mdf kafesmi su kontrası kafesmi?

Adı
MUSTAFA
Soyadı
HIRKALI
seelamüm aleykum arkadaşlar hayırlı günler hayırlı işler ben üretim hane kurmak istiyorum ama bir türlü kafes düzenini yapamadım ben  pvc kafes alıcaktım ama bir kaç arkadaş pvc bit yapar dediler kuşlarım çoğaldı bende bir tabaka su kontrası aldım marangoz arkadaşıma gittim ve bana kafes örneği vererek kafes yaptıracaktım bana vernik atarız  bende vernik kuşlara zarar vermezmi diye sordum hiçbir şey olmaz dedi arkadaşım saka kuşlarını örnek göstererek sakanın kafesleri hep vernik dediler bir araştırma yapıyım derken sevgili ustalarıma sormak istedim bana yardımcı olabilirlermi acaba su kontrası yaptırırsam vernik atıcak pvc alırsam pvc nin arası boş olduğu için bit yapar gündüz çıkmaz gece kuşlara gelir dediler arkadaşlar bana kafes konusunda yardımcı olurmusunuz rica etsem kafes düzenini sağlasam gerisi gelicek evin balkonunda besliyorum kafesimi pvc mi alıyım yada su kontrasındanmı yaptırayım bana lütfen yardımcı olurmusunuz en kısa zamanda bu kafes düzennini sağlamak istiyorum şimdiden yardımlarınız için teşekür ederim.

Ersinn07

Uzman Üyemiz
Adı
ERSİN
Soyadı
SAVAŞ
En Sağlıklısı Mdf bence biraz pahalı ama bit sorunu olmuyor. Vernik ne kadar cözüm olur bilemem :S

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Pvc yaptır birleşim yerlerine beyaz silikon çek, sorun kalmaz.
En temiz, pratik, hijyenik ve kullanışlısı budur. Mdf ve kontrplaklarda daha çok bit sorunu yaşarsın.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Bu konu sitemizde onlarca kez işlendi...sitede arama bölümü var, oradan aratsaydınız hangi kafes kullansam diye yeni bir konu açmanıza gerek kalmazdı.  :)

Madem ki yazıyoruz, sizin için birkez daha görüşlerimizi bildirelim. Evinizdde balkonda yapacaksanız bence PVC yapın, ortalık daha az kirlenir ve temizliği daha iyi ve kısa zamanda yaparsınız. PVC bit yapmaz diye birşey yok...detaylı temizliğe önem vermezseniz, kafes malzemesi ne olursa olsun bit olacaktır. Biti yapan malzeme değil, kuşlardır...yani altlarını, kafes ve ve ekipmanları temiz tutmazsanız bit er yada geç olur. Her pvc kafes yapan bu işi iyi yapıyor denmez...işini doğrudüzgün yapan birine yaptırın kafeslerinizi. PVC kafes konusunda ufak bir ayrıntı da malzemesi. Kafeslerin yapımında genellikle dolap profili denilen içi oluklu malzeme kullanılıyor. Birde içi dolu olan malzeme var, adı dekota. Dekotadan imal edilen kafesler yapıştırılarak ve vidalanarak yapıldığı için ek yerlerinde boşluklar kalmamakta. Dolap profilinden yapılan kafesler ister istemez zamanla az da olsa ek yerlerinden esneme yapacaltır ve ek yerlerinde boşluklar oluşacaktır. Bu boşlukları mastikle doldursaniz bile yine zamanla esneme yapacağı için tekrar boşluklar olacaktır. PVC kafes düşünürseniz bence dekotadan yaptırın...örnek olarak Davut Koçun imal ettiği kafeslere bakabilirsiniz...googleda daper kafes olarak ararsanız bulursunuz.

fuat

Takipçi Üyemiz
Adı
fuat
Soyadı
özkahraman
bende eve hobi amaçlı 3 katlı toplamda 6 kafes yapmayı düşünüyorum pvc mi yada mdf mi yaptırayım diye karar veremedim.biraz araştırdım pvc ve mdf diyenlerin oranı aynı o yüzden karar veremedim...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Fuat ÖZKAHRAMAN' Alıntı:
bende eve hobi amaçlı 3 katlı toplamda 6 kafes yapmayı düşünüyorum pvc mi yada mdf mi yaptırayım diye karar veremedim.biraz araştırdım pvc ve mdf diyenlerin oranı aynı o yüzden karar veremedim...
hobi amaçlı 6 göz yapacaksanız en iyisi fiyatı umursamadan pvc yapın...göz başı 50 lira olsa, 300 lira gibi bir paraya harıka kafeslere sahip olursunuz. MDF Lam kaplama yapsanız o bile 250 liradan aşağya olmaz...son zamanlarda mdf fiyatları da fırladı...yani 50-60 lirayı düşünmeyin.

Aslında hangi malzeme diye sorulduğunda, malzeme pek rol oynamıyor. Yani MDFden yapılan kafesler de harika oluyor...burada rol oynayan işçilik. MDFnin en büyük sıkıntısı kenar kaplamaları olur ve genellikle önce oralar bozulur. İyi bir mobilyacı bulup tüm ek yerlerinde deniz tutkalı denilen yapıştırıcıdan kullanmasını isterseniz ve kenarlara laminant bant kaplama yerine PVC kenar bandı kullanmasını isterseniz, çok iyi mdf kafeslere sahip olabilirsiniz.

Ben olsam tercihimi yine PVCden yana kullanırdım...1nci sebep - MDFden onlarca kez daha hafif ve dayanıklı. 2nci sebeb - MDF de neredeyse artık PVC kadar pahalı.

fuat

Takipçi Üyemiz
Adı
fuat
Soyadı
özkahraman
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
hobi amaçlı 6 göz yapacaksanız en iyisi fiyatı umursamadan pvc yapın...göz başı 50 lira olsa, 300 lira gibi bir paraya harıka kafeslere sahip olursunuz. MDF Lam kaplama yapsanız o bile 250 liradan aşağya olmaz...son zamanlarda mdf fiyatları da fırladı...yani 50-60 lirayı düşünmeyin.

Aslında hangi malzeme diye sorulduğunda, malzeme pek rol oynamıyor. Yani MDFden yapılan kafesler de harika oluyor...burada rol oynayan işçilik. MDFnin en büyük sıkıntısı kenar kaplamaları olur ve genellikle önce oralar bozulur. İyi bir mobilyacı bulup tüm ek yerlerinde deniz tutkalı denilen yapıştırıcıdan kullanmasını isterseniz ve kenarlara laminant bant kaplama yerine PVC kenar bandı kullanmasını isterseniz, çok iyi mdf kafeslere sahip olabilirsiniz.

Ben olsam tercihimi yine PVCden yana kullanırdım...1nci sebep - MDFden onlarca kez daha hafif ve dayanıklı. 2nci sebeb - MDF de neredeyse artık PVC kadar pahalı.
ev olduğu için birazda görsellik olsun diye mdf yapmayı düşünüyorum ayrıca mdf için verdiğiniz önerileride dikkate alacağım tşk önerilerin için .tahminimce mdf yi bitlerden temizlemek pvc den daha rahat diye düşünüyorum.ama biraz daha bekleyip senin gibi  deneyimli arkadaşların fikirlerini ve önerilerinide merak ediyorum

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Mdf zamanla su ve nemden dolayı deforme olacaktır. Temizliğide zor ve çok hantal olur. Bende senin gibi mdf yaptıracaktım, son anda karar değiştirip 8 göz pvc yaptırdım ve şu an ne kadar doğru bir karar verdiğimi çok iyi anlamış bulunmaktayım. Zaten ev ortamında ve az sayıdaki çiftlerde kolay kolay bit oluşmuyor, dışardan bile gelse temizliği kolay oluyor.
Yinede sen bilirsin.
Görsellik diyorsan, sana kafesi yaptırdığım yerin linkini vereyim incele.

http://www.eserkafes.com/urunler3.html

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Ne PVC,ne MDF, nede SU KONTRASI  temizlik hijyen ve kuşun ferah bir ortamda üreyebilmesi için en iyisi TEL kafestir.Piyasada satılan uyduruk kafesler degil tabiki.İyi bir kafes imalatcısına yaptıracagınız gerektiginde katlanabilen 1,5 mm tel kalınlıgına sahip altı galvaniz tavalı ve tava içinde tel ızgaralı,giyotin kapılı 60x40x40 ölçülere sahip kaliteli imal edilmiş TEL KAFESLERİ deneyin üretimhanenizde...(evde üretim için uygun degildir.)NOT:pVC kafeslerin sadece görüntüleri insanları cezbetmekte kullanmaya başlayınca,yanlış yaptıklarını anlamakta ama geç kalınmış olmaktadır benim genelde gördügüm.Eger yinede pvc derseniz bir arkadaşımda alıpta pişman oldugu 10'ar gözlü 6 adet mevcut satılık...

fuat

Takipçi Üyemiz
Adı
fuat
Soyadı
özkahraman
Abdullah ADEMOĞLU' Alıntı:
Mdf zamanla su ve nemden dolayı deforme olacaktır. Temizliğide zor ve çok hantal olur. Bende senin gibi mdf yaptıracaktım, son anda karar değiştirip 8 göz pvc yaptırdım ve şu an ne kadar doğru bir karar verdiğimi çok iyi anlamış bulunmaktayım. Zaten ev ortamında ve az sayıdaki çiftlerde kolay kolay bit oluşmuyor, dışardan bile gelse temizliği kolay oluyor.
Yinede sen bilirsin.
Görsellik diyorsan, sana kafesi yaptırdığım yerin linkini vereyim incele.

http://www.eserkafes.com/urunler3.html
abdullah bey verdiğiniz öneriler ve link için çok tşk ediyorum..ama ben tercihimi mdf den yana yapacam galiba çünkü çalıştığım eczanenin 2 yıl önce ilaç ve kozmetik raflarını yapan marangoz arkadaş işçiliği ve kaliteyi çok iyi yaptığından 2 yıl geçmesine rağmen halen ilk günkü gibi tertemiz ve sapasağlam..kısaca demek istediğim birinci kalite malzeme ve iyi bir ustalık olursa sorun yaşamam gibime geliyor..

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Siz bilirsiniz.
Ama suluktan dökülen ve sıçrayan suların ve kafes içindeki nemin yaptığı tahribatı gördüğünüzde fikrinizi değiştireceğinizden eminim. Ne kadar dikkatli olursanız olun kafesi hiç ıslatmamak mümkün olmuyor.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Bora DERİCİ' Alıntı:
Ne PVC,ne MDF, nede SU KONTRASI  temizlik hijyen ve kuşun ferah bir ortamda üreyebilmesi için en iyisi TEL kafestir.Piyasada satılan uyduruk kafesler degil tabiki.İyi bir kafes imalatcısına yaptıracagınız gerektiginde katlanabilen 1,5 mm tel kalınlıgına sahip altı galvaniz tavalı ve tava içinde tel ızgaralı,giyotin kapılı 60x40x40 ölçülere sahip kaliteli imal edilmiş TEL KAFESLERİ deneyin üretimhanenizde...(evde üretim için uygun degildir.)NOT:pVC kafeslerin sadece görüntüleri insanları cezbetmekte kullanmaya başlayınca,yanlış yaptıklarını anlamakta ama geç kalınmış olmaktadır benim genelde gördügüm.Eger yinede pvc derseniz bir arkadaşımda alıpta pişman oldugu 10'ar gözlü 6 adet mevcut satılık...

blueziya

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.ziyagokkaya.com
Adı
Ziya
Soyadı
GÖKKAYA
Bora DERİCİ' Alıntı:
Bora Bey; bahsettiğiniz gibi tel kafes üreten bir firma web adresi ve ya iletişim bilgileri verebilirmisiniz

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
Fuat ÖZKAHRAMAN' Alıntı:
abdullah bey verdiğiniz öneriler ve link için çok tşk ediyorum..ama ben tercihimi mdf den yana yapacam galiba çünkü çalıştığım eczanenin 2 yıl önce ilaç ve kozmetik raflarını yapan marangoz arkadaş işçiliği ve kaliteyi çok iyi yaptığından 2 yıl geçmesine rağmen halen ilk günkü gibi tertemiz ve sapasağlam..kısaca demek istediğim birinci kalite malzeme ve iyi bir ustalık olursa sorun yaşamam gibime geliyor..
Arkadaşım ben 120 çift kuş ile üretim yaptım.Şu anda yapmıyorum ama.Benim tüm dolaplarım mdf idi.Ben onları pvc'den çok daha ucuza malettim ve iyi bir bakımla bit olayını hiç ama hiç yaşamadım.

pvckafeskonya

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
yusuf yeşilbağ
Soyadı
pvckafeskonya
mustafa bey bukadar güzel yorumdan tecrübeden sonra neye karar verdiniz çok merak ediyorum ?inşaallah allah gönlünüze göre versin

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ziya GÖKKAYA' Alıntı:
Bora Bey; bahsettiğiniz gibi tel kafes üreten bir firma web adresi ve ya iletişim bilgileri verebilirmisiniz
Ziya usta, bende özel üretim tel kafeslerde üretim yapıyorum. Kafeslerim 65x45x40 cm ve kuşlar çok rahat ediyorlar. Yuvalık kapısı, akıllı yemlik kapısı gibi detayları kafesçime tarif edip isteğime göre yaptırdım. Kafeslerimi Cemal Gündoğudu yaptı. Tavaları da kendisi PVCden özel yapıyor, ama ben tavalarımı burada bir sobacıya yaptırdım...açıkçası keşke Cemale PVC yaptırsaydım...sobacı biraz tecrubesiz çıktı tavalar konusunda. Cemal Gündoğdunun bu siterde profili ve ilanları var, kendisine ulaşıp özel kafes sipariş hakkında bilgi alabilirsin - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,9109 İşçiliği çok temizdir ve dürüst bir esnaftır...tavsiye ederim.

Adı
MUSTAFA
Soyadı
HIRKALI
herkese teşekkür ederim ama herhalde pvc kafesi kullanıcam haftada iki gün kuşlarımı temizliyorum herşeyin ilacı temizlik pvc de mdf su kontrsıda kafes yapsam temizlik yapmadığım sürece hepsi bit yapacak tel kafesde dahil
bana bu konuda yardımcı olduğunuz için herkese teşekkür ederim işlerimden dolayı siteye giriş yapamamıştım bu akşam gördüm yazılanları hayırlrı akşamlar