RAMAZAN GELİYOR VE BİRİ GİDİYOR......

sancos

Üyemiz
Web sitesi
www.papaganlar.com
Adı
Serdar
Soyadı
Suskun
Bu Sıcakta Allah yardımcımız olsun ama babamlar bu sıcaklarda tarlada Ekin biçip, mercimek ve nohut yolmuşlar. Onların zamanına göre daha rahat bir Ramazan geçireceğiz....

kayseri_1960@hotmail.com

Uzman Üyemiz
Adı
Musa
Soyadı
AKAR
HOŞ GELDİ SEFALAR GETİRDİ ALLAH DÜNYA MÜSLÜMAN ALEMİNİN RAMAZANI NI KUTLAR NİCE RAMAZANLA RA KAVUŞTURMASINI DİLERİM.. BU SICAKTA ORUC TUTANLARA ALLAH YARDIM ETSİN...

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
Musa AKAR' Alıntı:
HOŞ GELDİ SEFALAR GETİRDİ ALLAH DÜNYA MÜSLÜMAN ALEMİNİN RAMAZANI NI KUTLAR NİCE RAMAZANLA RA KAVUŞTURMASINI DİLERİM.. BU SICAKTA ORUC TUTANLARA ALLAH YARDIM ETSİN...

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Allah yardımcımız olsun ama unutmamak gerekir cehennem 70 kat daha sıcak.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bütün islam aleminin ve muhabbet kuşu sevdalılarının ramazanı şeriflerini canı gönülden tebrik ediyorum rabbim ramazanı şerifi hakkımızda hayırlı etsin bizi ve tüm sevdiklerimiz tertemiz bir şekilde bayrama ulaştırsın

hamza_ozdemr

Takipçi Üyemiz
Adı
HAMZA
Soyadı
ÖZDEMİR
Ramazan bereketi ile geliyor havalar serinlemeye başladı.. Herkese hayırlı ramazanlar...

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
bütün islam aleminin ve muhabbet kuşu sevdalılarının ramazanı şeriflerini canı gönülden tebrik ediyorum rabbim ramazanı şerifi hakkımızda hayırlı etsin bizi ve tüm sevdiklerimiz tertemiz bir şekilde bayrama ulaştırsın

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
"Oruç" sözcüğü tıpkı "namaz" sözcüğü gibi Selçuklularca Farsçadan alınmış روجك rôcik sözcüğünün Türkçedeki söylenişidir. Kur'an'da صوم savm ve صيام sıyam olarak geçmektedir.
İslam'da oruç [değiştir]

Ana madde: İslam'da oruç
İslam'ın şartlarından ve beş temelinden biri Ramazan ayında oruç tutmaktır. Oruç da namaz gibi bir farz-ı ayındır. Hicret'in ikinci senesinde Medine'de farz kılınmıştır.
İslam dininin kutsal kitabı olan Kur'an'daki Bakara Suresi'nde Kur'an'ın Muhammed'e gönderilmesi Ramazan ayında başlamıştır ve bu ay içinde "oruç" tutmak müslümanlara emredilmiştir. İlgili ayet şöyledir:
"O Ramazan ayı ki, insanları irşad için, hak ile batılı ayırt eden, hidayet ve deliller halinde bulunan Kur'an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya erişirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diliyor, zorluk dilemiyor. Bir de o sayıyı tamamlamanızı ve size gösterdiği doğru yol üzere kendisini yüceltmenizi istiyor. Umulur ki, şükredesiniz!" (Bakara suresi 185. ayet)[1]
Oruç, Kur'an'a göre "Niyetlenip, gündoğumundan önceki alacakaranlıktan (tan yeri ağarmaya başlamasından) günbatımından sonraki alacakaranlığa değin katı-sıvı hiçbir şey yememek ve içmemek" demektir. [Bakara Suresi, 187] Oruç, fıkıhçılara ve hadisçilere göre, niyetlenip Güneş'in ufuktan 12 derece altta bulunduğu andan (astronomiye göre alacakaranlık) akşam günbatımına dek, bir şey yeyip içmemektir.

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Mübarek Ramazan Ayının hayırlara vesile olmasını Yüce Allah tan niyaz ederim.Herkesin Ramazan Ayı mübarek olsun.

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Musa AKAR' Alıntı:
Yeterki insanın içinde olsun Allah yardım eder:)