RESMİ ÜRETİCİ OLMA HAKKINDA

mumit

Takipçi Üyemiz
Arkadaşlar; 2003 yılında evimde 4 çift ten başlayıp şuan yaklaşık 400 anaç ve 250-300 arası yavru ile hiç ara vermeden bıkmadan üretime bugünlere geldim 2010 yılında dükkanda üretime geçtim. TARIM VE HAYVANCILIK bakanlığa gidiyorum ya soruma cevap veremeyen yetkili kişi yada bilgisiz kişiye denk geliyorum işlerim nedeniyle hafta içi mesai saatlerine gidemiyorum. Yürürlükte ki mevzuatları biliyorum ve bilgiliyim. üretimhane için gerekli şartları yerine getirmek,veteriner vs. için sorun değil.
tarım ve hayvancılık il müdürlüklerine sordum sağlıklı cevap alamıyorum tek söyledikleri şey şikayet olmadıktan sonra birşey olmaz diyorlar. bu cevabı istemiyorum. sorum şu:
1-Resmi üretici olmak için üretimhane mahalle arasında dükkanda yapabiliyormuyuz.(ses,gürültü ve koku önlemi alınarak)
2-Diyelim mahalle arasında üretime izin veriyor dışarıya ses ve koku yok ama birisi gıcıklığından şikayet ettiği zaman dükkanı boşalttırıyor mu?

yoksa köy gibi yerlerde mi üretim yapmak gerekiyor

bunun cevabını verebilecek arkadaşlar için şimdiden teşekkür ederim.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mehmet Ümit İŞÇİMEN' Alıntı:
Arkadaşlar; 2003 yılında evimde 4 çift ten başlayıp şuan yaklaşık 400 anaç ve 250-300 arası yavru ile hiç ara vermeden bıkmadan üretime bugünlere geldim 2010 yılında dükkanda üretime geçtim. TARIM VE HAYVANCILIK bakanlığa gidiyorum ya soruma cevap veremeyen yetkili kişi yada bilgisiz kişiye denk geliyorum işlerim nedeniyle hafta içi mesai saatlerine gidemiyorum. Yürürlükte ki mevzuatları biliyorum ve bilgiliyim. üretimhane için gerekli şartları yerine getirmek,veteriner vs. için sorun değil.
tarım ve hayvancılık il müdürlüklerine sordum sağlıklı cevap alamıyorum tek söyledikleri şey şikayet olmadıktan sonra birşey olmaz diyorlar. bu cevabı istemiyorum. sorum şu:
1-Resmi üretici olmak için üretimhane mahalle arasında dükkanda yapabiliyormuyuz.(ses,gürültü ve koku önlemi alınarak)
2-Diyelim mahalle arasında üretime izin veriyor dışarıya ses ve koku yok ama birisi gıcıklığından şikayet ettiği zaman dükkanı boşalttırıyor mu?

yoksa köy gibi yerlerde mi üretim yapmak gerekiyor

bunun cevabını verebilecek arkadaşlar için şimdiden teşekkür ederim.
1. sorunuz için evet gerekli önlemleri aldıktan sonra mahalle arası v.b. üretim yapılabilir
2. sorunuz içinse eğer şikayet olursa denetlenirsiniz haberli veya habersiz, şikayet söz konusu konular tespit edilirse
1- işlem yapılabilir
2- süre verilir aksaklıkların giderilmesi için
3- kapatılır (men edilir)..

griayhan

Yeni Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
kökdemir
merhabalar...
üretim hane ile ilgili yürürlükte ki mevzuat (vergi,veteriner,tarım müd, sağlık) hakkıda bilgillenebileceğimiz bi kaynak bi yazı var mı veya bu süreçi anlatabilir misiniz? saygılarla

BÜRCAN

Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
BİRCAN
Soyadı
ERDAL
Mehmet bey maşallah ALLAH gönlünüze göre versin sorunuzun asıl cevabı çevre ve orman bakanlığı il müdürlüğünde ev ve süs hayvanları üretimi 2011 yılında düzenlenen yönetmelikle mücavir alanlar içerisinde tarım ve köy işleri bakanlığından alınıp çevre ve orman bakanlığına devredildi. Fakat prosedür olarak çok ağır şartlar içeriyor küsmelerin yapılanmasından tutunda atıkların bertaraf edilmesine kadar bir çok konuda denetim altında. ALLAH emeğinizi boşa çıkartmasın.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
şimdiden hayırlısı olsun konu hakkında bilgisi olan üstadlar bilgilendirecektir

kuşcuusta07

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.kuscuusta07.tr.gg
Adı
Yavuz
Soyadı
usta
Sevgili arkadaşlar merhaba,
KANATLI HAYVAN ÜRETİM SERTİFİKASI ALMAK İÇİN TEK YOL KÖY VASFINI YİTİRMEMİŞ TARIM ALANLARINDAKİ ÜRETİCİLERE VERİLİYOR.HAVALANDIRMASI YAPILMIŞ,ZEMİNLERİ SERAMİK,VE BENZER KAPLAMALI,DUVARLARI SİLİNEBİLİR BOYALI,VETERİNER MUAYENE ODASI VE BANYO ZORUNLULUĞU VAR.AYRICA YEM DEPOSUDA HİJYENİK OLMALI.DİĞER BİRÇOK ŞEYDE ÇOK FAZLA EHEMNİYET GÖSTERİLMİYOR.GERKLİ GÖRDÜKLERİ İÇTİMALLER İÇİNDE SÜRE VERİLİYOR. BUNUN DIŞINDA ÜRETİM RUHSATI(GEÇİCİ OLSA BİLE VERİLMİYOR. ŞEHİR İÇİNDE ÜRETİM İÇİN  BİR MÜDDET DAHA İZİN VERİLECEK,DAHA SONRA 3-5 KİŞİLİK ÜRETİCİLER BİRLEŞTİRİLEREK 1 YERDE ADRES GÖSTERİLECEK VE RUHSAT VERİLECEK. BENİM GÖRÜŞMELERİMDEN ALDIĞIM BİLGİ BU DOĞRULTUDADIR. AYRICA NİSAN AYINDAN SONRA BİLEZİKSİZ KUŞ SATIŞI YASAKLANACAK,HİÇ BİR PETSHOP BİLEZİKSİZ KUŞ SATAMAYACAK.
SAYGILAR.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Mehmet usta, sorularına cevap açağda

Mahalle arasında olmuyor abi, ses,gürültü ve koku tek sorun değil...en büyük sebebi mahallelerde genellikle her 20 metrede bir bakkal-çakkal, fırın veya pastahane filan olması, yani gıda üretim ve satış yerlerine en az 200 metre uzakta olması gerekiyor üretimhanen...bu da bir nevi mahallede üretim yapma imkanlarını kısıtlıyor.

evet abi, kapatılıyor ama zaten mahallede üretime izin verilmediği için böyle bir sıkıntın olmaz. Büyük şehirlerde üretim yapanlar için en uygun mekanlar sanayi bölgeleri.

mumit

Takipçi Üyemiz
Doğru diyorsunuz Günay bey;
Ben dükkan tutmadan önce bir çok sanayi sitelerinde çok aradım ve hiçbir yönetici izin vermedi...

ayrıca bir tanıdık ruhsat işlemleri için hiç bulaşmayın sık sık denetime gelirler dedi. ruhsatlılara rahat yokmuş... veteriner olan bir tanıdığım üretimhane için , petshop ve akvaryumcu sınıfına girmiyormuş  kuluçhane ve damızlık bölümü sınıfına girdiği için aylık tam zamanlı veteriner ücreti 2.900.- uzman veteriner ise 3.300.- imiş bunun için en iyisi kaçak üretimdir yada büyük oynayıp küçük üreticileri bir araya toplayıp  büyük üretim çiftliği kurmaktır...

başka seçenek bulamıyorum :(