ROMANYA ŞAMPİYONU GEORGE NEGROIU'DAN YOLA ÇIKAN KUŞLARIMIZ

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Maaşallah imrenmemek elde değil. Allah arttırsın. İlk resimde salataya limon sıkılıyor galiba. O limonu yesinler MAAŞALLAH.

Salih ÖZDEMİR' Alıntı:
Teşekkür ederiz arkadaşlar. Elimizde çok kaliteli isimlere ait kuşlar bulunuyor. Arkadaşlarımızında belirttiği üzere kaliteli kuştan yavru almak oldukça uğraştırıyor. Bu yola baş koyduğumuz için inancımızı yitirmeden daima ileriyi hedefleyen bir derneğin mensubu olarak yılmadan usanmadan çalışmalarımız ve farklı üreticilere ait kanlar getirmeye devam edeceğiz. Güzel yorumlarını esirgemeyen tüm üretici ve üretici ruhu taşıyan arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım.
NEDEN kaliteli kuştan yavru almak uğraştırıyor. Ben kaliteli kuşlar damızlık için seçilirken, İyi anne baba olanlarıda toplarlar böylece daha net iyi huylu ve güzel kuşlar damızlık kala kala yavrularıda öyle olur diye düşünüyordum.
Kaliteli kuştan yavru alma işinde ne tür sıkıntılar oluyor acaba?

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Canan NUMAN' Alıntı:
Maaşallah imrenmemek elde değil. Allah arttırsın. İlk resimde salataya limon sıkılıyor galiba. O limonu yesinler MAAŞALLAH.

NEDEN kaliteli kuştan yavru almak uğraştırıyor. Ben kaliteli kuşlar damızlık için seçilirken, İyi anne baba olanlarıda toplarlar böylece daha net iyi huylu ve güzel kuşlar damızlık kala kala yavrularıda öyle olur diye düşünüyordum.
Kaliteli kuştan yavru alma işinde ne tür sıkıntılar oluyor acaba?
İyi günler canan hanım. kaliteli kuş demek zaten boy duruş tüy yapısı v.s. fiziki özellikleri yanı sıra üretken olmasınıda içeriyor. Mesele huyunun iyi olması saldırgan olmaması v.s. değil bunlar kişisel özellikleridir yumurtaya, yavruya zarar vermedikçe problem teşkil etmez bir üretici için. Üretim sorunuza da gelecek olursam üretim bölümünde kaliteli kuş seçici oluyor çiftleşmeye hazırlanma süreci daha uzun sürüyor tüy yapısından dolayı spermin tüylere takılma olasılığı oluyor. Ve senenin belli dönemlerinde spermleri oluyor ve dişinin o dönemde mutlaka hazır olması gerekiyor. Tabi bu tür sıkıntıları tecrübe ve fazla sayıda kaliteli kuş ile belli bir yere kadar çözebiliyoruz.

afatsum03

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
KÖKSOY
Yüzbinkere maşallah Cenab-ı Mevlam emeklerinizi boşa çıkarmasın bol bol yavru almanız temennisiyle hayırlı üretimler.

güray

Takipçi Üyemiz
Adı
Güray
Soyadı
VURAL
maşallah.  türkiye ye böyle kanların girmesi bizim için çok iyi umarım istediğiniz verimi alırsınız.

aydın tosya

Takipçi Üyemiz
Maşallah arkadaşlar kuşlarınız hayırlı olsun benim en cok sevindiğim double faktörler, iyi eşlemeyle inşallah aldıklarınızdanda iyi yavrular alırsınız. Kümeslerimiz zaten avrupa standartına yaklaşmış durumda 5 seneye kadar boy bile gösterebiliriz.