Salma Kafes Boyutu !!!

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
Arkadaşlar merhaba ben kuş üretimi işine yeni heves eden biriyim, köpek ve tavşan üretimi yapıyorum birde muhabbet kuşu işine girmek istedim. Evimin bu duruma uygun olduğunu düşünüyorum ve koca bir odayı sadece kuşlara ayırma kararı aldım ve salma kafes düşüncesindeyim. Sizlere 2 sorum olucak.

1. 4 metreye 3 metre bir alanı direk kapatıp salma yapmak istiyorum bu boyut bir salma kafes için çok mu büyüktür 50 kuş ile başlayacağım ama bu sayı tabiki zamanla artıcak. Yoksa kafesi ikiye bölüp iki ayrı salma şeklindemi yapsam daha güzel olur?

2. evde oldukça rutubet var bu kuşlara ne boyutlarda zarar verebilir bu sorumun cevabını forumu araştırmama rağmen bulamadım. fikirleriniz benim için önemli şimdiden teşekkür ediyorum saygılr...

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Hoşgeldiniz.

1- Orayı 2 ye bölüp herbir kısma 40 çift atabilirsiniz.

2- Rutubeti engellemeniz gerek. Rutubetli ortamda kuş üretimi yapamazsınız.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
mehmet bey öncelikle teşekkür ederim. peki 2 ye bölmesem daha rahat uçsalar diyorum bir sıkıntı olurmu? ve rutubeti nasıl engelleyebilirim :/ kuşlar rutubete ulaşamasada öldürürmü kuşları?

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
siz galiba 50 kuşu aynı yerde beslemeyi düşünüyorsunuz ama en ideali bir salmada maximum 15 dişi 10-11 erkek buna göre hareket ederseniz daha isabetli olur sizin için ve salmayı yapmadan önce yuvalık yerlerini ayarlarsınız diye diyorum misal 15dişi 10 erkeklik bir salmaya 15 değil 20 yuvalık takmalısınız yuvalık sayısı fazla olmalı eğer 25 dişi 25 erkek olursa katliam olur bu benim doğrularım

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Rutubet için havalandırma yapmalı, dışardan su geliyorsa engellemeli, kışın ısıtmalısın.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
çok teşekkür ediyorum bilgilerinizi paylaştığınız için verdiğiniz cevaplar benim  için önemliydi. Saygılar.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Mehmet Kıdır' Alıntı:
Hoşgeldiniz.

1- Orayı 2 ye bölüp herbir kısma 40 çift atabilirsiniz.

2- Rutubeti engellemeniz gerek. Rutubetli ortamda kuş üretimi yapamazsınız.
Hoşgeldiniz Mehmet beye katılıyorum

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
hoşbulduk. deminki arkadaş 25 çift için bile bir salma katliam olur dedi 40 çift fazla olmazmı peki???

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
asel09' Alıntı:
hoşbulduk. deminki arkadaş 25 çift için bile bir salma katliam olur dedi 40 çift fazla olmazmı peki???
20 m2 ye 4 çift atsan orda dahi olabilir. Salma her zaman risktir.

asel09

Takipçi Üyemiz
Adı
Asel
Soyadı
Öztekin
mehmet bey salmanızı gördüm gönderdiğiniz linkte oldukça büyük ve güzel görünüyor. sizin salmanızın boyutları nedir? ve çok fazla sorun yaşıyormusunuz? yani çok ölüm oluyormu?

enginersin

Uzman Üyemiz
Adı
engin
Soyadı
ersin
rutubet kuşlar üzerinde negibi etki yaratıyor bunu bilen varmı acaba benim kafeslerimin olduğu bölümde rutubet var ancak kafesler hiçbir şekilde yerle teması yok duvarda asılı yani yaşamlarını nasıl etkiliyor şuanda 2. kuluçkada kuşlarım ilkinden sorunsuzca yavru aldım şimdikindede 5 yavru var sağlıklı bir şekilde büyümeya devam ediyor ancak rutubetin kuşlara şimdilik gözle görülemiyen ne sorun çıkartabiliyor bilen arkadaş var ise açıklar ise sevinirim

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
enginersin' Alıntı:
rutubet kuşlar üzerinde negibi etki yaratıyor bunu bilen varmı acaba benim kafeslerimin olduğu bölümde rutubet var ancak kafesler hiçbir şekilde yerle teması yok duvarda asılı yani yaşamlarını nasıl etkiliyor şuanda 2. kuluçkada kuşlarım ilkinden sorunsuzca yavru aldım şimdikindede 5 yavru var sağlıklı bir şekilde büyümeya devam ediyor ancak rutubetin kuşlara şimdilik gözle görülemiyen ne sorun çıkartabiliyor bilen arkadaş var ise açıklar ise sevinirim
Rutubetin olduğu ortam her zaman yüksek nemdedir. Uzun süre kuşlar nemli ortamda kaldığında kuşlarınızın çok hızlı hasta olduğunu, hatta hastalıktan başını kaldıramadığını, tüğlerin sürekli kabarık durduğunu göreceksiniz. Tabi böyle bir ortamda üretim yapmak çok zor.

asel09' Alıntı:
mehmet bey salmanızı gördüm gönderdiğiniz linkte oldukça büyük ve güzel görünüyor. sizin salmanızın boyutları nedir? ve çok fazla sorun yaşıyormusunuz? yani çok ölüm oluyormu?
Salmam 2x4m. Ölüm çok oluyor.

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Mehmet benim üretim yaptığım yerde rutubet problemi yok fakat bir arkadaş bana üretimhanene bir akvaryum koy nem oranı yükselsin üretim daha randımanlı oluyor demişti.Böyle bir şey mümkünmü ?

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
üretimhane nem oranları % 40 ın altına düşmemesi lazım aksi taktirde yumurtalar sıcaktan kuruma yapıyor. Bunu bizzat deneme yaptım. Bence arkadaşımız şanslı üretim yapacağı yerin nem oranını ölçmesi lazım eğer oran % 40 ila % 60 arasında ise sorun yok. Fazla ise nem alıcılar var kullanmasını mutlaka tavsiye ediyorum. % 60 üzerindeki nem oranı bakteri ve mantarların oluşmasını tetikler.

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
mustafa karaeli' Alıntı:
Mehmet benim üretim yaptığım yerde rutubet problemi yok fakat bir arkadaş bana üretimhanene bir akvaryum koy nem oranı yükselsin üretim daha randımanlı oluyor demişti.Böyle bir şey mümkünmü ?
Abi güneş görmesine göre değişiyor. Mesela bende de rutubet yok ama 75-80 % nemim altına düşmezdi. Kışın ısıtmaya başlayınca nem oranı 60 'a düştü. Yazın bile düşürememiştim. Nemi ölçüp ondan sonra akvaryum koymakta fayda var.