Salma kafesimiz ve yapım aşamaları

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Merhaba arkadaşlar... Bu sitede hemen herkes salma kafeslerin hastasıdır, ben de bunlardan biriyim :D Zaman bulup bir salma yapmak istiyordum, bunun da tasarımını bilgisayarda yapmıştım. Çizimler ve gerekli parçalar aşağıda.
Kafesin boyutu 100 cm x 50 cm x 50 cm

Gerekli parçalar:
Parça No Adet Boyutları (mm)
1 4 620 x 30 x 30
2 4 1000 x 30 x 30
3 15 500 x 30 x 30
4 8 455 x 30 x 30
5 12 200 x 30 x 30
6 2 1000 x 60 x 30
7 2 500 x 60 x 30
8 4 30 x 30 x 30
9 2 1000 x 24 x 30
10 2 470 x 24 x 30
11 2 940 x 24 x 30
12 2 410 x 24 x 30
13 2 880 x 20 x 30
14 2 350 x 20 x 30
15 8 152 x 30 x 30 (152 veya daha küçük)
16 8 137 x 30 x 30 (137 veya daha küçük)

Evet arkadaşlar her şey hazır, vakit yoktu. Baktım vakit öyle bekle bekle gelmiyor, marangoza çıtaları kestirdim ve malzemeleri hazırladım.

Sonra başladım montaja. Montajda 5x50 mm'lik ağaç vidası kullandım. İki parçayı birbirine vidalamadan önce matkapla 4 mm'lik delik açtım. Ardından vidaladım. böylece çatlamaları en aza indirdim. Her vida için de havşa açtım ki vida başları çıkıntı durmasın. Artık ben susayım resimler konuşsun.

Montajda burada ufak bir kusur oluştu, benim hatam :/

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Teşekkür ederim, peki sizce bu kafese ara bölme konulmadan bir de jumbo çift atılsa bir problem çıkar mı?

BaSuT

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.bstkafes.com
Adı
cengiz
Soyadı
Basut
Elinize sağlık, yapınca olmayacak bir şey yok.Telin montajında vida pul yerine tel zımba kullanırsanız daha ucuz ve kolay olacaktır, bi kenarda bulunsun bidahakine lazım olabilir

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Kafes oldukça geniş görünüyo kendi kanaatim bence problem olmaz ama ustalardanda cevap bekleyin derim. yalnız 3-4 tane yuvalık takın yuva kavgası olmasın yuva çok olursa daha iyi olur.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
hepinize tek tek teşekkür ederim.

Haklısın Cengiz, ben de öyle düşündüm ama elimde zımba tabancası yoktu ve aklıma geldiğinde tellerin yarısı bitmişti :) teşekkürler öneri için.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
BELLİKİ ÇOK UĞRAŞ VERMİŞSSİNİZ GÜZEL OLMUŞ.

BENDE BİR SALMA ÜRETİCİSİ OLARAKKENDİ FİKRİMİ SÖYLEMEK İSTERİM UMARIM YANLIŞ ANLAMAZSSINIZ. AĞAÇLARI BİRAZ DAHA İNCE KULLANIRSANIZ KULLANIM KOLAYLIĞI OLURDU SİZİN İÇİN.
İÇERİDE KUŞLARI SALDIĞINIZDA AĞAÇLARI KEMİRECEKLERDİR.
AHŞAP KULLANDIĞINIZ İÇİN EN AZINDAN AHŞAP KORUYUCU SÜREBİLİRDİNİZ EN AZINDAN BİRAZ DAHA UZUN ÖMÜRLÜ BİR KAFES OLURDU. HEM GÜVE YAPMAZ HEMDE KUŞLARIN KEMİRMESİ BİRAZ OLSUN ENGELLEMİŞ OLURDUNUZ.
ÖLCÜLER 100*50*50 SANIRSAM İÇERSİNE ÇOK FAZLA KUŞ ATAMAZSSINIZ.
MAX 2ÇİFT BELKİ 3 ÇİF OLABİLİR.

HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN GÜZEL ÇALIŞMA YİNEDE.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Habil TANTA' Alıntı:
BELLİKİ ÇOK UĞRAŞ VERMİŞSSİNİZ GÜZEL OLMUŞ.

BENDE BİR SALMA ÜRETİCİSİ OLARAKKENDİ FİKRİMİ SÖYLEMEK İSTERİM UMARIM YANLIŞ ANLAMAZSSINIZ. AĞAÇLARI BİRAZ DAHA İNCE KULLANIRSANIZ KULLANIM KOLAYLIĞI OLURDU SİZİN İÇİN.
İÇERİDE KUŞLARI SALDIĞINIZDA AĞAÇLARI KEMİRECEKLERDİR.
AHŞAP KULLANDIĞINIZ İÇİN EN AZINDAN AHŞAP KORUYUCU SÜREBİLİRDİNİZ EN AZINDAN BİRAZ DAHA UZUN ÖMÜRLÜ BİR KAFES OLURDU. HEM GÜVE YAPMAZ HEMDE KUŞLARIN KEMİRMESİ BİRAZ OLSUN ENGELLEMİŞ OLURDUNUZ.
ÖLCÜLER 100*50*50 SANIRSAM İÇERSİNE ÇOK FAZLA KUŞ ATAMAZSSINIZ.
MAX 2ÇİFT BELKİ 3 ÇİF OLABİLİR.

HER ŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN GÜZEL ÇALIŞMA YİNEDE.
çok çok teşekkür ederim önerileriniz için. daha ince tutmayı düşünmüştüm, haklısınız kullanımı zor ancak çıtaları çatlatmaktan korktum. ahşap koruyucu derken vernikten mi bahsediyorsunuz acaba?evet ölçüler 100 *50 *50 bir de jumbo çift atmayı düşünüyorum, bakalım ne olacak :) çok sağolun iyi dilekleriniz için.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Erdi ARIKAN' Alıntı:
çok çok teşekkür ederim önerileriniz için. daha ince tutmayı düşünmüştüm, haklısınız kullanımı zor ancak çıtaları çatlatmaktan korktum. ahşap koruyucu derken vernikten mi bahsediyorsunuz acaba?evet ölçüler 100 *50 *50 bir de jumbo çift atmayı düşünüyorum, bakalım ne olacak :) çok sağolun iyi dilekleriniz için.
Ahşap koruyucu farklı bir madde,vernik değil.

scdemirbas

Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
can
emeğinize sağlık. umarım koyacagınız kuslar bu emeklere karşılık verir. merak ettiğim bu kafesi çizerken hangi programı kullandınız.özelden mesaj atarsanız sevıınırım. takıbı zor oldugundan

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
MAAŞALLAH KARDEŞ EMEKLERINE SAĞLIK
KORUYUCU OLARAK EMPRENYE ISIMLI TELOFON DIREKLERINDE KULLANILAN KORUYUCU
KALIN AĞAÇ KULLANMIŞSIN ÇATLAMASIN DIYE VIDALAMADAN ONCE 2.5 MM MATKAPLA DELIK AÇIP VIDALARSAN ÇATLAMAZAĞAÇLARI

INCE KULLANARAK TELLERI İÇERDEN MNTAJ ETSEIDIN PISLIK TUTMAZ VE ZAIYAT OLAMAZDI
GULE GULEKULLAN IYI GUNLERDE HABIL VE CENGIZDE YORUMLARI DIKKATE ALIRSAN 10 NUMARA İŞ ÇIKAR YENI TUR YENI BILETTE KUŞLAR İÇİN CEVAP YAZILMIŞ SLM

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Çok teşekkürler arkadaşlar, önerileriniz ve iyi dilekleriniz için.

Erhan KİRET' Alıntı:
ellerinize sağlık güzel kafes olmuş maliyeti kaç kuruşa geldi şimdi bunu yapmanın?
hocam çıtaları ben bir tanıdığıma ücretsiz kestirdim, geriye kalan ortalama 50 - 60 TL arası tuttu.