SALMA ÜRETİMDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR (2013) güncellendi

şahin35

Yeni Üyemiz
Adı
necati
Soyadı
şahin
hocam paylaşım için teşekkürler fakat yuva sayısını neye göre ayarlıyorsunuz yani dişi sayısına göremi yoksa toplam kuş sayısına göremi mesela 10 erkek 13 dişi attık yuva on tanemi olacak 13 adettmi

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KARDEŞ DİŞİ SAYISINDAN 1 2 YUVA FAZLA KOYACAKSIN HEPSİ DOLMASADA 12 TANE SEÇİM İÇİN BOŞ KALSIN  SLM
ARKADAŞLARIN BAZILARI HASTALIK YAZMIŞ ZATEN BOKSLARDA HAVA VE YEM AYNI ELEYEREK KARIŞTIRIP VERİYORSUN SLM

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Necati ŞAHİN' Alıntı:
hocam paylaşım için teşekkürler fakat yuva sayısını neye göre ayarlıyorsunuz yani dişi sayısına göremi yoksa toplam kuş sayısına göremi mesela 10 erkek 13 dişi attık yuva on tanemi olacak 13 adettmi
buna göre 15-16 yuvalık koyman gerek...yani yuvalık sayısı dişi sayısından fazla olması gerekiyor.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Başta da yazdığımız gibi her zaman yuvalık sayısı dişi sayısından mutlaka fazla olmak zorunda ... 13 dişi varsa 16- 17 adet yuva asman gerekir.

tossbaa

Üyemiz
Habil kardesim simdi ben maddi sıkıntılar nedeni ile kafeslerimi saticam većatida salmaya basliyacagim...

Elimde catima gore iki ölçü var
Birinci ölçüm 84 cm x 210 cm
İkinci ölçüm de 110 cm x 210 cm

Ben once birincisini yapacagim...

Bu olsuye kac çift kus atabilirim.... Yada kac disi kac erkek atabilirim.....

Selametle.....

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Turgay DEMİRTAŞ' Alıntı:
Habil kardesim simdi ben maddi sıkıntılar nedeni ile kafeslerimi saticam većatida salmaya basliyacagim...

Elimde catima gore iki ölçü var
Birinci ölçüm 84 cm x 210 cm
İkinci ölçüm de 110 cm x 210 cm

Ben once birincisini yapacagim...

Bu olsuye kac çift kus atabilirim.... Yada kac disi kac erkek atabilirim.....

Selametle.....
Birinci ölçüm 84 cm x 210 cm....... 24 yuva 18 dişi 12 erkek max.
İkinci ölçüm de 110 cm x 210 cm...... 30 yuva 24 dişi 18 erkek max.

salmaların yuvalıklarını dışarıdan astığımızı düşünürsek böyle olabilir...

tossbaa

Üyemiz
Eyvallah saolasin....

Sen yemleri nasil yapiyosun peki. tellere akilli yemlik mi yoksa kafesin icine hepsi icin toplu bir yemlik mi????

gencnur

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
Genc
Slm Habil bey paylaşımınız için çok teşekkürler,Benim merak ettiğim birden fazla eş tutan erkek yavru beslemesini nasıl yapar? eğer erkek yavruya bakmazsa, dişimi bakım yapıyor?

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Turgay DEMİRTAŞ' Alıntı:
Eyvallah saolasin....

Sen yemleri nasil yapiyosun peki. tellere akilli yemlik mi yoksa kafesin icine hepsi icin toplu bir yemlik mi????
büyük yemlik kullanıyorum ... tavuk çiftliklerinde kullanılanlardan

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Murat GENÇ' Alıntı:
Slm Habil bey paylaşımınız için çok teşekkürler,Benim merak ettiğim birden fazla eş tutan erkek yavru beslemesini nasıl yapar? eğer erkek yavruya bakmazsa, dişimi bakım yapıyor?
salmada genelde çok eş tutan erkekler sadce dişilerini besler yavruyu pek beslemez ...

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Emegine saglık çok dogru bilgiler AMA ben şahsen salmada üretime hıç sıcak bakmıyorum kuşları takıp edemıyorum kim ne yedi kim hasta anlayamıyorum kendinden geçmiş uçamıcak duruma gelmış güçsizleşip yere düşenler dışında buda iş işten geçmiş oluyor gecen ay bir kümes aldım 2 büyük salmada çiftler aldıkdan sonraki 5 günde 5 kuş öldü isalden:( hemen ayırdım kuşları 50 takım dılar yavru yumurta ne varsa kaydırdım  bu kuşlar gözlerde olsa ölmezdi takip edebilirdim işte ben şahsım kendi düşüncem tek tek görücem kuşlarımın tırnak uçlarından kanak uçlarına kadar yanına gitigimde gözlerimin içene bakıcak bakıcakkı derdi ne anlıyayım gözler yalan söylemez derler  :) saygılar.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Kalabalık ortamların sıkıntıları daha fazla olacak, muhakkak..

Bu araştırma yazısından dolayı Büyük usta Ramazan ŞAHİN Abime bir kez daha Teşekkürler..

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Sabri BUDAK' Alıntı:
ben dediklerine katılıyorum ama tek korktuğum hastalık .düşüncem bi hasatlık girdiği zaman kümese diğerlerine yayılma ihtimali çok yüksek o yüzden çok korkuyorum mecburen kafes üretimine devam ediyorum.ama paylaşımın için teşekkür ederim.
Hastalık yayılma konusuna gelince box veya salma fark etmez hepsine  aynı titizlikle bakmak gerekir sonuçta hepsi aynı havayı soluyor. Sabri beye sevgi ve selamlarımı gönderiyorum...