buna göre 15-16 yuvalık koyman gerek...yani yuvalık sayısı dişi sayısından fazla olması gerekiyor.Necati ŞAHİN' Alıntı:hocam paylaşım için teşekkürler fakat yuva sayısını neye göre ayarlıyorsunuz yani dişi sayısına göremi yoksa toplam kuş sayısına göremi mesela 10 erkek 13 dişi attık yuva on tanemi olacak 13 adettmi
Birinci ölçüm 84 cm x 210 cm....... 24 yuva 18 dişi 12 erkek max.Turgay DEMİRTAŞ' Alıntı:Habil kardesim simdi ben maddi sıkıntılar nedeni ile kafeslerimi saticam većatida salmaya basliyacagim...
Elimde catima gore iki ölçü var
Birinci ölçüm 84 cm x 210 cm
İkinci ölçüm de 110 cm x 210 cm
Ben once birincisini yapacagim...
Bu olsuye kac çift kus atabilirim.... Yada kac disi kac erkek atabilirim.....
Selametle.....
büyük yemlik kullanıyorum ... tavuk çiftliklerinde kullanılanlardanTurgay DEMİRTAŞ' Alıntı:Eyvallah saolasin....
Sen yemleri nasil yapiyosun peki. tellere akilli yemlik mi yoksa kafesin icine hepsi icin toplu bir yemlik mi????
salmada genelde çok eş tutan erkekler sadce dişilerini besler yavruyu pek beslemez ...Murat GENÇ' Alıntı:Slm Habil bey paylaşımınız için çok teşekkürler,Benim merak ettiğim birden fazla eş tutan erkek yavru beslemesini nasıl yapar? eğer erkek yavruya bakmazsa, dişimi bakım yapıyor?
Hastalık yayılma konusuna gelince box veya salma fark etmez hepsine aynı titizlikle bakmak gerekir sonuçta hepsi aynı havayı soluyor. Sabri beye sevgi ve selamlarımı gönderiyorum...Sabri BUDAK' Alıntı:ben dediklerine katılıyorum ama tek korktuğum hastalık .düşüncem bi hasatlık girdiği zaman kümese diğerlerine yayılma ihtimali çok yüksek o yüzden çok korkuyorum mecburen kafes üretimine devam ediyorum.ama paylaşımın için teşekkür ederim.