SALMA ÜRETİMDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR (2013) güncellendi

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
İsa YILMAZ.' Alıntı:
YUVADAN ATLAYAN KUŞLAR HAKKINDA BİRŞEY DEMEMİŞSİN ARKADAŞIM.
Yuvadan atlayan yavruları minimuma indirmek için yapacağınız yuvalıklar önemli bir unsur. Konuda bahsettim yuva ölçülerinden. Zaten yavrular çıktıktak sonra 2 günde bir yavru kontrolü yapılacağından bir sıkıntı çıkmaz.

erena

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
TÜRKAY
Habil Ustam diline emeğine sağlık gerçekten mükemmel bilgiler.Eksizsiz kusursuz anlatmışsın.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
İsa YILMAZ.' Alıntı:
YUVADAN ATLAYAN KUŞLAR HAKKINDA BİRŞEY DEMEMİŞSİN ARKADAŞIM.
9 – Bazen yuvadan erken uçan yavruları yavruya düşkün olan diğer çiftler de yerde beslemeye devam ederler. Sizin dikkat etmeniz gereken konu yavrusu çıkmış olan yuvalırı 2-3 günde bir sürekli kontrol altında tutmanızdır.Tüğlenen yavru varsa onları toplayabilirsiniz. Veya istenmeyen veya üzücü bir sonuç olarak ölen yavru muhabbet kuşu varsa onları yuvalığın içinden almanız gerek.

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
Habil TANTA' Alıntı:
9 – Bazen yuvadan erken uçan yavruları yavruya düşkün olan diğer çiftler de yerde beslemeye devam ederler. Sizin dikkat etmeniz gereken konu yavrusu çıkmış olan yuvalırı 2-3 günde bir sürekli kontrol altında tutmanızdır.Tüğlenen yavru varsa onları toplayabilirsiniz. Veya istenmeyen veya üzücü bir sonuç olarak ölen yavru muhabbet kuşu varsa onları yuvalığın içinden almanız gerek.
peki oyavruların öz anne babalrı diğer besleyen kuşları kısknama durumları olmazmı kavga etme durumları gibi..

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Ali ŞENER' Alıntı:
peki oyavruların öz anne babalrı diğer besleyen kuşları kısknama durumları olmazmı kavga etme durumları gibi..
Ben hiç karşılaşmadım... Bir sıkıntı yaşamassınız bilakis bazen erkekler yuvadan erken atlayan başkua yavru varsa bile onları bile besliyorlar.

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
Habil TANTA' Alıntı:
Ben hiç karşılaşmadım... Bir sıkıntı yaşamassınız bilakis bazen erkekler yuvadan erken atlayan başkua yavru varsa bile onları bile besliyorlar.
tmm tşk cvp için

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
habil bey benim salmada merak ettiğim bir konu var. beslenme ile ile ilgili. şimdi şöyle bir kanı var ki yavrusu olan kuşlara yavru miktarınca mama verilir. yumurtaya yatana farklı yumurtası olmayana da hafta da bir verilir. fazla mama yağlanma yapıyor bildiğiniz gibi ya da ishal. yavrusu olanlar bunu eritiyor ama yavrusu olmayan hatta yumurtası olmayan kuşlar bile salmada o mamadan yiyecek. yağlanma olmaz mı? ya da farklı bir mama verme tekniğimi var salmada?
( kendimce bir cevabım var. salmadaki kuş yağlanmaz) diye bu tahminim ama bu konuyu merak ediyorum.
2. sorum da bilezik kullanmayan üreticiler için. yuvadan atlayan kuşları alıp başka bir salmaya koyuyoruz sanırım. bilezik takmayan üreticiler bu kuşlardan kardeş olanları nasıl ayırt edebiliyorlar? sonuçta kuşlar bazen tıpa tıp benziyorlar.  göz bakışıyla anlaşılabilir mi? yoksa bunun da farklı tekniği var mı?
biraz uzun oldu ama cevaplar için şimdiden teşekkürler

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
habil bey benim salmada merak ettiğim bir konu var. beslenme ile ile ilgili. şimdi şöyle bir kanı var ki yavrusu olan kuşlara yavru miktarınca mama verilir. yumurtaya yatana farklı yumurtası olmayana da hafta da bir verilir. fazla mama yağlanma yapıyor bildiğiniz gibi ya da ishal. yavrusu olanlar bunu eritiyor ama yavrusu olmayan hatta yumurtası olmayan kuşlar bile salmada o mamadan yiyecek. yağlanma olmaz mı? ya da farklı bir mama verme tekniğimi var salmada?
( kendimce bir cevabım var. salmadaki kuş yağlanmaz) diye bu tahminim ama bu konuyu merak ediyorum.
2. sorum da bilezik kullanmayan üreticiler için. yuvadan atlayan kuşları alıp başka bir salmaya koyuyoruz sanırım. bilezik takmayan üreticiler bu kuşlardan kardeş olanları nasıl ayırt edebiliyorlar? sonuçta kuşlar bazen tıpa tıp benziyorlar.  göz bakışıyla anlaşılabilir mi? yoksa bunun da farklı tekniği var mı?
biraz uzun oldu ama cevaplar için şimdiden teşekkürler
1.SORUDA CEVABI KENDİNİZ VERMİŞSSİNİZ SÜREKLİ HAREKET HALİNDE OLDUKLARI İÇİN KUŞLARDA YAĞLANMA OLAYINA RASTLANMAZ.

2. SORUNA GELECEK OLURSAK ÜRETİCİ ARKADAŞIN GÖZLEMİ ÇOK İYİ OLMALI KOLAY KOLAY KUŞLARI KARIŞTIRACAĞINI ZANNETMİYORUM ÇÜNKİ BÜTÜN YAVRULAR AYNI ANDA AYNI SEVİYEDE BÜYÜYÜP YUVADAN ATLAMIYORLAR. ZATEN 2 GÜNE BİR SÜREKLİ YUVA KONTROLLERİNİ YAPMAMIZ GEREKİYOR. bU ŞEKİLDE O OLDUĞU ZAMAN YAVRULARI TANIMAIK ÇOK KOLAY OLUYOR VE HİÇ BİR SIKINTI YAŞAMIYORSUNUZ.

Kordel

Yeni Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
KORDEL
Salmada yaglanma olmaz konusunda Habil bey'e katılıyorum 7 aydır beslediğim gözümden kaçan yağlı ve hic yavrusunu alamadigim 3 cift kusu Sultan papağanlarının salmasına attım.30 gun sonra ikisi yumurtlamışdi.Bende PVC boxlarda uretim yapıyorum ama salmayı bende deneyeceğim.habil beye tecrübe ve bilgilerini paylaştığı için tesekkur ederim.saygilarimla .

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Salih KORDEL' Alıntı:
Salmada yaglanma olmaz konusunda Habil bey'e katılıyorum 7 aydır beslediğim gözümden kaçan yağlı ve hic yavrusunu alamadigim 3 cift kusu Sultan papağanlarının salmasına attım.30 gun sonra ikisi yumurtlamışdi.Bende PVC boxlarda uretim yapıyorum ama salmayı bende deneyeceğim.habil beye tecrübe ve bilgilerini paylaştığı için tesekkur ederim.saygilarimla .
Yaşadıklarınızı bizimle paylaştığınız için bizde teşekkür ederiz.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Son düzenlemeden sonra yazı süper olmuş, arşivlik...emeğine sağlık Habil usta.

swat77

Yeni Üyemiz
Adı
Tolga
Soyadı
DENİZER
habil bey salmalarda ne tür yemlik kullanmamızı tavsiye edersiniz acaba israf olmaması açısından soruyorum

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Tolga DENİZER' Alıntı:
habil bey salmalarda ne tür yemlik kullanmamızı tavsiye edersiniz acaba israf olmaması açısından soruyorum
Kullancağınız yemlikler kesinlikle kuşların içine giripte eşelenilecek büyüklükte olmaması laızm . Tabiricaisse sadec kafa yapısı yemliğe girecek olan yemlilerden kullanabilirsim. Bölmeli yemlikler kullanabilirsin. Ve mutlaka yem ayıklama makinası kullanırsan yemini hiç bir zaman zayi etmezssin.