Yuvadan atlayan yavruları minimuma indirmek için yapacağınız yuvalıklar önemli bir unsur. Konuda bahsettim yuva ölçülerinden. Zaten yavrular çıktıktak sonra 2 günde bir yavru kontrolü yapılacağından bir sıkıntı çıkmaz.İsa YILMAZ.' Alıntı:YUVADAN ATLAYAN KUŞLAR HAKKINDA BİRŞEY DEMEMİŞSİN ARKADAŞIM.
Teşekkürler Murat bey amacamız sadce biraz daha yardımcı olabilmk.Murat TÜRKAY' Alıntı:Habil Ustam diline emeğine sağlık gerçekten mükemmel bilgiler.Eksizsiz kusursuz anlatmışsın.
9 – Bazen yuvadan erken uçan yavruları yavruya düşkün olan diğer çiftler de yerde beslemeye devam ederler. Sizin dikkat etmeniz gereken konu yavrusu çıkmış olan yuvalırı 2-3 günde bir sürekli kontrol altında tutmanızdır.Tüğlenen yavru varsa onları toplayabilirsiniz. Veya istenmeyen veya üzücü bir sonuç olarak ölen yavru muhabbet kuşu varsa onları yuvalığın içinden almanız gerek.İsa YILMAZ.' Alıntı:YUVADAN ATLAYAN KUŞLAR HAKKINDA BİRŞEY DEMEMİŞSİN ARKADAŞIM.
peki oyavruların öz anne babalrı diğer besleyen kuşları kısknama durumları olmazmı kavga etme durumları gibi..Habil TANTA' Alıntı:9 – Bazen yuvadan erken uçan yavruları yavruya düşkün olan diğer çiftler de yerde beslemeye devam ederler. Sizin dikkat etmeniz gereken konu yavrusu çıkmış olan yuvalırı 2-3 günde bir sürekli kontrol altında tutmanızdır.Tüğlenen yavru varsa onları toplayabilirsiniz. Veya istenmeyen veya üzücü bir sonuç olarak ölen yavru muhabbet kuşu varsa onları yuvalığın içinden almanız gerek.
Ben hiç karşılaşmadım... Bir sıkıntı yaşamassınız bilakis bazen erkekler yuvadan erken atlayan başkua yavru varsa bile onları bile besliyorlar.Ali ŞENER' Alıntı:peki oyavruların öz anne babalrı diğer besleyen kuşları kısknama durumları olmazmı kavga etme durumları gibi..
tmm tşk cvp içinHabil TANTA' Alıntı:Ben hiç karşılaşmadım... Bir sıkıntı yaşamassınız bilakis bazen erkekler yuvadan erken atlayan başkua yavru varsa bile onları bile besliyorlar.
Ben teşekkür ederim ne demek. Saygılar selamlar.Ali ŞENER' Alıntı:tmm tşk cvp için
1.SORUDA CEVABI KENDİNİZ VERMİŞSSİNİZ SÜREKLİ HAREKET HALİNDE OLDUKLARI İÇİN KUŞLARDA YAĞLANMA OLAYINA RASTLANMAZ.Yusuf YILMAZ..' Alıntı:habil bey benim salmada merak ettiğim bir konu var. beslenme ile ile ilgili. şimdi şöyle bir kanı var ki yavrusu olan kuşlara yavru miktarınca mama verilir. yumurtaya yatana farklı yumurtası olmayana da hafta da bir verilir. fazla mama yağlanma yapıyor bildiğiniz gibi ya da ishal. yavrusu olanlar bunu eritiyor ama yavrusu olmayan hatta yumurtası olmayan kuşlar bile salmada o mamadan yiyecek. yağlanma olmaz mı? ya da farklı bir mama verme tekniğimi var salmada?
( kendimce bir cevabım var. salmadaki kuş yağlanmaz) diye bu tahminim ama bu konuyu merak ediyorum.
2. sorum da bilezik kullanmayan üreticiler için. yuvadan atlayan kuşları alıp başka bir salmaya koyuyoruz sanırım. bilezik takmayan üreticiler bu kuşlardan kardeş olanları nasıl ayırt edebiliyorlar? sonuçta kuşlar bazen tıpa tıp benziyorlar. göz bakışıyla anlaşılabilir mi? yoksa bunun da farklı tekniği var mı?
biraz uzun oldu ama cevaplar için şimdiden teşekkürler
Yaşadıklarınızı bizimle paylaştığınız için bizde teşekkür ederiz.Salih KORDEL' Alıntı:Salmada yaglanma olmaz konusunda Habil bey'e katılıyorum 7 aydır beslediğim gözümden kaçan yağlı ve hic yavrusunu alamadigim 3 cift kusu Sultan papağanlarının salmasına attım.30 gun sonra ikisi yumurtlamışdi.Bende PVC boxlarda uretim yapıyorum ama salmayı bende deneyeceğim.habil beye tecrübe ve bilgilerini paylaştığı için tesekkur ederim.saygilarimla .
Teşekkürler Günay abim...Günay DÖNMEZ' Alıntı:Son düzenlemeden sonra yazı süper olmuş, arşivlik...emeğine sağlık Habil usta.
Kullancağınız yemlikler kesinlikle kuşların içine giripte eşelenilecek büyüklükte olmaması laızm . Tabiricaisse sadec kafa yapısı yemliğe girecek olan yemlilerden kullanabilirsim. Bölmeli yemlikler kullanabilirsin. Ve mutlaka yem ayıklama makinası kullanırsan yemini hiç bir zaman zayi etmezssin.Tolga DENİZER' Alıntı:habil bey salmalarda ne tür yemlik kullanmamızı tavsiye edersiniz acaba israf olmaması açısından soruyorum