SALMA ÜRETİMDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR (2013) güncellendi

tossbaa

Üyemiz
Maşallah.. İşi bilen ve yapan birinden öğrenmek keyif verici...

Eline sağlık...

Salma ve Box kafes arasında farkları artık daha iyi biliyorum.. Ve kararımı ona göre verebileceğim..

Allah razı olsun..
Üretiminiz bol olur inşallah..

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Turgay bey umarım düşüncelerinize biraz yardımcı olabilmişizdir. İnşallah en yakın zamanda kurarsınız üretimhanenizi.

ufuk_d

Yeni Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
duran
KARDEŞİM BOL YAVRULAR DİLİYORUM VE SORMAK İSTEDİGİM ŞU TOPLAMDA 250 CİFT KUSUN VAR ANLADIGIM KADARIYLA HEPSİNİDE SALMADA MI BAKIYORSUN ? EGER ÖYLEYSE ORTALAMA BUNU SORMAK PEK UYGUN DEĞİL AMA ORTALAMA AYLIK YADA Bİ DÖNEMDE KAÇ YAVRU ALIYORSUN BİLGİLENDİRİRMİSİN TEŞEKKÜR EDERİM VE DAHA AYRINTILI GÖRÜŞMEK İSTERİM BU KONUYU ?

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Ufuk DURAN' Alıntı:
KARDEŞİM BOL YAVRULAR DİLİYORUM VE SORMAK İSTEDİGİM ŞU TOPLAMDA 250 CİFT KUSUN VAR ANLADIGIM KADARIYLA HEPSİNİDE SALMADA MI BAKIYORSUN ? EGER ÖYLEYSE ORTALAMA BUNU SORMAK PEK UYGUN DEĞİL AMA ORTALAMA AYLIK YADA Bİ DÖNEMDE KAÇ YAVRU ALIYORSUN BİLGİLENDİRİRMİSİN TEŞEKKÜR EDERİM VE DAHA AYRINTILI GÖRÜŞMEK İSTERİM BU KONUYU ?
1- EVET HEPSİNİ SALMADA BAKIYORUM.
2- YAVRU SAYSINI ŞÖYLE ANLATAYIM 2 GÜNDE BİR 3 GÜNDE BİR BAZEN HAFTADA BİR YAVRU TOPLUYORSUN. BAZEN BİR GÜNDE 100 YAVRUDA TOPLADIĞIN OLUR BAZEN 25-30 DA AYNI ANDA YUMURTAYA OTURMADIKLARI İÇİN. AYLIK OLARAK  BİR SEY SÖYLEMEK İSTEMEM.

ufuk_d

Yeni Üyemiz
Adı
ufuk
Soyadı
duran
teşekkür ederim 3 arkadaş 400 çiftlik bi kümes kurmayı düşünüyoruz kafes mi yapalım yoksa salmamı bu konuda karar vermedik açıkcası kafes olayında problem belli bakım zorlugu eger salma olur sa verim konusu kafamızı karıştıran ideal eş sayısı gibi konular yada çıkacak kavgalar salma konusunda hiç birimizinde tecrübesi yok denecek kadar az hayırlısı diyelim verdigin bilgi için tesekkürler .

harnes

Yeni Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
DEĞİRMENCİ
ben ikilemdeydım nasıl beslesem dıye bu yorum mantıklı geldı tesekkurler 

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
çok güzel bir paylaşım olmuş hayırlı üretimler diliyorum

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Öncelikle paylaşım için emeğinize sağlık.Sizin değindiğiniz gibi salma da bakım daha rahat ve zaman için mükemmel fakat takip ve problem giderilmesi konusun da çok büyük bir handikap.Allah muhafaza sağlığı bozulan kuşu iyi takip edemediğiniz takdir de diğer kuşlarınızı da rahatsızlandıra bilirsiniz.Tekli gözde bakım ve zaman ciddi anlam da fazla fakat.Kuşları birebir de çok rahat takip imkanına sahip oluyorsunuz.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Habil bu bilgiler özellikle üretim şekli seçiminde birçok üreticiye ışık tutacal nitelikte, teşekür ederiz.

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
ben dediklerine katılıyorum ama tek korktuğum hastalık .düşüncem bi hasatlık girdiği zaman kümese diğerlerine yayılma ihtimali çok yüksek o yüzden çok korkuyorum mecburen kafes üretimine devam ediyorum.ama paylaşımın için teşekkür ederim.