SALMA ÜRETİMDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR (2013) güncellendi

swat77

Yeni Üyemiz
Adı
Tolga
Soyadı
DENİZER
kafeslerdeki gibi biraz daha uzunca yemlik olurmu salmada yoksa yere tavuklara koyulan yemlikler var yedikçe yukarsı aşağıya doğru iniyor yani azalıyor böyle yemliklerde kuşun devamlı yemi hazır bulması yem harcaması yapmazmı acaba ..diğer kafes tipi yemliklerden 3-4 öğünlü verilirse yem harcaması az olurmu acaba ...kusuruma bakmayın habil bey öğrenmek istediğim için soruyorum

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Tolga DENİZER' Alıntı:
kafeslerdeki gibi biraz daha uzunca yemlik olurmu salmada yoksa yere tavuklara koyulan yemlikler var yedikçe yukarsı aşağıya doğru iniyor yani azalıyor böyle yemliklerde kuşun devamlı yemi hazır bulması yem harcaması yapmazmı acaba ..diğer kafes tipi yemliklerden 3-4 öğünlü verilirse yem harcaması az olurmu acaba ...kusuruma bakmayın habil bey öğrenmek istediğim için soruyorum
makalenin içersinde resimli iki tipte yemlik var. ,k,s,de uygundur. dediğim gibi yeterki içinde kuşun giremeyeceği bölmeler olsun. uzun tip kullanırsan günlük değiştirmen gerekir. büyük tipte kullanırsan onlar 3 gün yeterli. Yemi zayi etmemmek senin elinde ... ister temzileyip dökersin istersen yem ayıklma makinası kullanıp tekrar bütün yemi kullanırsın.

mustafa buruk

Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
buruk
Habil bey merhaba.Öncelikle makaleniz ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.Şahsım adına uzun süredir içimi kemiren salmada başarılı olabilirmiyim sorularıma sayanizde ve de sitedeki arkadaşların sayesinde büyük ölüde cevap aldım.
Muhabbet kuşlarını ne kadar sevsemde box sistemlerinde sanki hapis havası oluşturuyormuşuz gibi hissetim hep.Evim müstakil olduğu için çatı katında küçük bir yer ayarlayıp 1-2 çift denemem oldu fakat pek mutlu olmadım.Hep salma yapsam hem uçsalar hem yavrulasalar diye istedim çünkü grup halindeyken onları seyretmek daha keyif verdi.
Şimdi benim çatı katında iki farklı ölçülerde salma yapma planım var.Birini seçmem lazım

1.) ölçülerim 70 cm genişlik 180 cm yükseklik ve 5 metre uzunluk

bu ölçülerde kaç adet dişi-erkek bakabilirim

2.) ölçülerim 1.5 metre genişlik 180 cm yükseklik  3 metre uzunluk

Birde siz hangi ölçüleri önerirsiniz 1. mi? 2. mi?

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Mustafa BURUK' Alıntı:
Şimdi benim çatı katında iki farklı ölçülerde salma yapma planım var.Birini seçmem lazım

1.) ölçülerim 70 cm genişlik 180 cm yükseklik ve 5 metre uzunluk

2.) ölçülerim 1.5 metre genişlik 180 cm yükseklik  3 metre uzunluk

Birde siz hangi ölçüleri önerirsiniz 1. mi? 2. mi?

BANA KALSA 2. ŞIKTAKİ ÖLÇÜLER DAHA İDEAL VE KULLANIŞLI OLUR. BİRİNCİSİNDE GENİŞLİK ÇOK DAR VE UZUNCA BİR KAFES ÇOK KULLANIŞLI DEĞİL.

1.5*3.00*1.80 BU ÖLÇÜLERDEKİ DAHA UYGUN
3 TARAFINA DIŞARIDAN YUVA ASTIĞIMIZI HESAPLARSAK
46 YUVA ASABİLİRSİNİZ.
40 DİŞİ.
32 ERKEK.

HAYIRLI ÜRETİMLER...

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Mesela ben boyu:3m , yükseklik:2m , derinlik:2m ölçülerinde bir salma yapsam.İçinde 80 çift kuş beslemek istesem ve 100 dişi 80 erkek olarak yavrudan büyütsem verim alabilir miyim?

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Uğur MOGAN' Alıntı:
Mesela ben boyu:3m , yükseklik:2m , derinlik:2m ölçülerinde bir salma yapsam.İçinde 80 çift kuş beslemek istesem ve 100 dişi 80 erkek olarak yavrudan büyütsem verim alabilir miyim?
Verdiğiniz kafes ölçüsünde 100 dişi 80 erkek asla olmaz sayı çok fazla.
okadar kuş atarsanız hayvanlara eziyet etmiş olursunuz.
O KAFESTE MAKSİMUM 40 - 45 DİŞİ OLUR... FAZLASI KAVGAYA SEBİYET VE SAĞLIKLIKSIZ BİR ORTAM DEMEK.

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
benimde bir sorum olacak 75-100 yükseklik 200cm olan bir salmaya kaç erkek kaç dişi atılır ayrıca muhabbetlerin kanaryalar gibi eşe atılma sezonları yok bildiğim kadarı ile fakat bu yaz başlangıçlarında haziran temmuz ayında muhabbetleri yeni kuş temin eden biri için bu sıcak aylarda eşe atmak mantıklımıdır yaz aylarında muhabbetlerin verimleri nasıl oluyor yada en verimli oldukları aylar hangileridir muhabbetlerin

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Mehmet DEMİRBİLEK' Alıntı:
benimde bir sorum olacak 75-100 yükseklik 200cm olan bir salmaya kaç erkek kaç dişi atılır ayrıca muhabbetlerin kanaryalar gibi eşe atılma sezonları yok bildiğim kadarı ile fakat bu yaz başlangıçlarında haziran temmuz ayında muhabbetleri yeni kuş temin eden biri için bu sıcak aylarda eşe atmak mantıklımıdır yaz aylarında muhabbetlerin verimleri nasıl oluyor yada en verimli oldukları aylar hangileridir muhabbetlerin
mail olarakta attım size
15 yuva
10 dişi
7-8 erkek atabilirsiniz yükseklik güzel ama en olarak çok dar olduğu için sayıyı sakın arttırmayın. sene içersinde güzel bakımla her hangi bir zaman dilimi yok eşleşmeleri için ama kuşların yaz dönemine gireken bahar dönemi tüğe girdiği zamanlar yorgun düşeceğinden dinlendirmek çok güzel olur.
öenmli olan kuşların bütün ihtiyaçlarını yem mama ısı ışık havalandırma temizlik vs vs bunları çok güzel bir şekilde yerine getirmektir. ondansonrası zaten kendiliğinden gelir.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Habil Bey tek başına bir türde salmayı çok güzel anlatmışsınız ama benim gibi biraz daha keyfen yapanlar için, örneğin zebra finchler ile diğer finch ve  sultan papağanları gibi mizaç olarak uygun kuşlardan bir arada beslemek istersek ne gibi bir yol izleyebiliriz.

Rainbow Muhabbet

Uzman Üyemiz
habıl bey öncelikle bilgiler için teşekku ederim.Kendime ayırdıgım yaklasık gecen ayli postada 25 adet yavru mevcuttur toplamdaki yavruların aralarında en fazla gün olarak 2 hafta var hepsı aynı ayın yavrusu

Şimdi nasıp olursa eyer bu postada bi  20 25 belki 15 tane daha ayreıcam ortalama  40 50 yavrum olcam bunların25 dişi  20 erkek olcak  erkek olcam

Aklıma takılan yenı cıkan postayla yaklasık 2 ay olcak aralarında fark olcak ama hepsı yaklasık 7 9 ay olunca eşe atıcam

salma modelı dusunuyorum fakat 25 dişi 20 erkek için  salma ölçüleri ne olmaıdır.

Aklımda ki ölçüler  180/180/ yükseklık 200

ÇOKMU KÜCÜK YOKSA ÇOKMU BÜYÜK BU AKLIMDAKİ ÖLÇÜLER

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
Canan NUMAN' Alıntı:
Habil Bey tek başına bir türde salmayı çok güzel anlatmışsınız ama benim gibi biraz daha keyfen yapanlar için, örneğin zebra finchler ile diğer finch ve  sultan papağanları gibi mizaç olarak uygun kuşlardan bir arada beslemek istersek ne gibi bir yol izleyebiliriz.
Canan hanım biraz geç cevap yazıyorum kusuruma kalmayın.
kARIŞIK TÜRLERİ BESLEME HAKKINDA ÇOK FAZLA BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM. HANGİ TÜRLERİ BİR ARADA YAŞATABİLİRİSNİZ VEYA MODEL NASOL OLMALI TAM BİR FİKRİM YOK. SELAMLAR SAYGILAR...