salmadaki yavrularım ölüyor

piregazi

Yeni Üyemiz
Adı
aziz
Soyadı
kocabaş
slm arkadaşlar ben 2 yıldır salmada kuş besliyorum ama bu ay çıkan yavrularım ölmeye başladı hiç böyle olmamıştı çimlendirilmiş yemde kullanıyorum acaba sebebi bu olabilrmi yada başka bir bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz şimdiden teşekkürler

E

elaziz2316

Guest
    İnşallah geçici bir durumdur ve tez zamanda kurtulursunuz. Bilgisi olan arkadaşlar size yardımcı olacaklardır. Çok çok geçmiş olsun.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Aziz bey, bu ölümlerin bir çok nedeni olabilir.
  Yavrular kaç günlükken ölüyor ? 1...........30 gün arası mı ? Bazı kuluçkalardan 1 tane de olsa bağımsızlığını kazanmış yavrunuz oluyor mu ?
  Yavruları, elinize aldığınızda kursakları dolu olduğu halde vücutları oldukça soğuk, cansız ve ölüme itirazları yok gibiler mi ?
  Göğüs, sırt, boyun bölgesi kısa tüylerinin gelişmişliği yetersiz mi dir ? 
  Şimdi den geçmiş olsun.

BISMARCK

Uzman Üyemiz
Adı
EKREM AYKUT
Soyadı
BAL
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
      Yavruları, elinize aldığınızda kursakları dolu olduğu halde vücutları oldukça soğuk, cansız ve ölüme itirazları yok gibiler mi ?
Yılmaz Bey, ara sıra da olsa bendeki 1 - 15 gün arası yavru ölümlerinde görülen belirti tam da belirttiğiniz gibi.Artı olarak bu günlerde midenin içi ve karın bölgesi deri altından rahatlıkla görülebiliyor.Orada da koyu renlte kana benzer hareketli sıvı görüyorum.Şuana kadar bu belirtide 5 veya 6 yavru kaybı yaşadım sayılır.

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
  Göğüs, sırt, boyun bölgesi kısa tüylerinin gelişmişliği yetersiz mi dir ? yılmaz ben böyle sorunlar yaşıyorum yavru tüylerini çıkartmaya başlayınca beyaz ufak yavruluk tüyü zor cıkıyor ve yavru dediğin gibi ölümle yaşam arasında ne yapmam lazım bilemiyorum...

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Yavrular kaç günlükken ölüyor ? 1...........30 gün arası mı ? Bazı kuluçkalardan 1 tane de olsa bağımsızlığını kazanmış yavrunuz oluyor mu ?
  Şimdi den geçmiş olsun.
+1

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
yemlerinizi kontrol ediniz.ARKADAŞIM BENİM AKLIMA GELEN ÇİMLENDİRİLMİŞ YEM DİYORSUN BİZİM TAHIL CİNSİ EKİLEBİLİR MAHSÜLLERİ EKİM YAPMADAN ÖNCE İLAÇLIYORUZ EKECEĞİMİZ ALANDAN FAZLACA TOHUM AYRILARAK ARTMIŞSA BAZI ÇİFTÇİLER BUNU PİYASAYA SÜRÜYOR VE BİZLERDE YIKAMADAN ÇİMLENDİRİRSEK DURUM VAHİM  GEÇMİŞ OLSUN

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
ARKADAŞLAR KUŞLARINIZA B VİTAMİNİ VERİYORMUSUNUZ EĞER  VERMİYORSANIZ B VİTAMİNİ TAKVİYESİ YAPMANIZI ÖNERİRİM
selahattin abi süpervit kullanıyorum ama yavrular ilk beyaz tüylerini bazı yavrulara göre daha seyrek oluyor bazıları iyileşiyor bazıları ölüyor kkurtaramıyorumne yaptımsa olmuyor tavsiyen nedir acaba?

mango

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
TUNA
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Şimdi den geçmiş olsun.
+1

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Ekrem Aykut BAL' Alıntı:
Yılmaz Bey, ara sıra da olsa bendeki 1 - 15 gün arası yavru ölümlerinde görülen belirti tam da belirttiğiniz gibi.Artı olarak bu günlerde midenin içi ve karın bölgesi deri altından rahatlıkla görülebiliyor.Orada da koyu renlte kana benzer hareketli sıvı görüyorum.Şuana kadar bu belirtide 5 veya 6 yavru kaybı yaşadım sayılır.
gökay tatar' Alıntı:
  Göğüs, sırt, boyun bölgesi kısa tüylerinin gelişmişliği yetersiz mi dir ? yılmaz ben böyle sorunlar yaşıyorum yavru tüylerini çıkartmaya başlayınca beyaz ufak yavruluk tüyü zor cıkıyor ve yavru dediğin gibi ölümle yaşam arasında ne yapmam lazım bilemiyorum...
    Ekrem bey, Gökhan bey, Bir çok üretimhanede yukarıda saydığım belirtilerle ölen yavrular oluyor. Ortak noktaları bir araya getirmeye çalıştık.
  Sebep ısı yetersizliği değildi.
  Yem, mama değil.
  Sudan şüphelendik bir süre, o da değilmiş.
  Yuvalık değil. Talaş değil.
  Kursakları dolu halde ölüyorlar, muhtemel sebep beslenmeyle ilgili. Fakat sindirim sistemini neyin yavaşlattığını/durdurduğunu bulamadık.
  Bazı üretimhanelerde tüm kuluçkalarda bu sorun varken; bazılarında sadece bir kaçında var; Öyle ise bulaşıcı değil.
  Ekrem bey, Gökhan bey kuşlarınızda bu hastalık varsa ve çözümünü bulabilirseniz ilk bulan siz olacaksanız.. 

şenol34

Yeni Üyemiz
slm arkadaşlar  bu tıp olumlerde yapacanız ılk şey  sıralıom 1 butunkumes suluklar hersey dahıl  dezenfekte edılecek  .2 adım kumesın havasını dezenfekte edıleceksınız  yavrulu olmayan yavrusu olen kuşları hemen ayırıp 1-2 ay saglam bakıma cekeceksınız erkek dışı ayrısalmalarda  olmak şartıyıle  .3 kuşlara eterlı vıt mın  grıt mangalkomuru haftada 1. elma sırkesı haftada 1 vea 10 gunde 1 . pre ve probıotık haftada2 sefer  mamalarna haftada 2defa bıramayası katılacaktır  dış ve ic parazıt temızlemelerı  yapilacaktır  1 bıde19 gun vılmektın karın bolgesıne  ınce yuclu ıgnegle1 damla  ve her 4ayda bır sefer tekrar edeceksınız  her ay suluklarna 1lıtre ye 1ml Kloroben Gargara  koyacaksınız . her haftada1 2lt suya 1maden suyukoyup  calkalıdıktan sonra ıcmelerı ıcın vereceksınız .ucukladınız yem  ıgıce kuruduktan sonra  dıpfrızde tutacaksınız buzdolabın kesınlıkle ıcınde degıl sadece dıpfrezde  her yucukladınız yemın suyuna 1lıtre suya -1cay kaşigı VIRKONS KULANACAKSINIZ BOYLE MANTAR KUF  MEGABAKTERI YEMINIZIN İCINDE ÜREMEYECEKTIR BU YEMLER 2SAAT BU VIRKONLU SUDA DURACAKTIR MAXIMUM -2SAAT SONRA DOKUP  KAYNATILMIŞ SOGUTULMUŞ SUYLA IKAYIP  GEREKIRSEDE AYNISUDA YEMIN DURMASINA GEREK DUDUNUZKADAR TUTACAKSINIZ  HER 2 AYDA 1 DEFA KIL KURDU ŞERIT ICIN-SİTRAKS (Şurup) BIDE KONTIL 1LITREE 2 SINIMIX YAPIP  1.2ML KATIP İCIRECEKSINIZ TOPLAMI1.2ML YANI HER İLACTAN O.6ML OLMAK ŞARTILE 2 GUN PEŞ PEŞE SABAH AKŞAM TAZELEEREK İCERECEKSINIZ. GELELIM  SU OLAYA-1 - 15 gün arası yavru ölümlerinde görülen belirti tam da belirttiğiniz gibi.Artı olarak bu günlerde midenin içi ve karın bölgesi deri altından rahatlıkla görülebiliyor.Orada da koyu renlte kana benzer hareketli sıvı görüyorum.Şuana kadar bu belirtide 5 veya 6 yavru kaybı yaşadım sayılır. BUNUN SEBEBI  COCSIDOZDUR ONUDA BU ŞEKIL TEDAVI EDEBILIRSINIZ-COCCİ GEEL PANTEX FIRMASININ BIR URUNUDUR -2LITRE SUYA -1CAY KAŞİYI  KOYUP 3ILE -5 GUN İCIRMELI. SAYGILAR SEVGILER NEKADAR HIGIYENIK  TEMIZ TITIZ VE KUŞLARIN  BAŞLIK SISTEMINI GUCLU TUTARSAK    HIC KIMSEDE MORTALITE OLMAYACAK  .SEVGILER SAYGILAR ARKADAŞLAR BOL BOL YAVRULAR  HERKEZE

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Şenol Bey ne yaptınız, o kadar çok bilgiyi tek paragrafta vermişsiniz. Tek tek ve sade bir anlatımla yaparsanız eminim herkes anlayacak ve uygulayacaktır. Bilgi yönünden çok dolu olduğunuz belli.

piregazi

Yeni Üyemiz
Adı
aziz
Soyadı
kocabaş
yavruların ölümleri 1 gün ile 1 hafata arasında oluyor  ilgilenen arkadaşlara ve usta abilerime çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgileri uygulamaya çalışacağım  inş yavruları kurtarmayı başarırım teşekkürler