Ekrem Aykut BAL' Alıntı:
Yılmaz Bey, ara sıra da olsa bendeki 1 - 15 gün arası yavru ölümlerinde görülen belirti tam da belirttiğiniz gibi.Artı olarak bu günlerde midenin içi ve karın bölgesi deri altından rahatlıkla görülebiliyor.Orada da koyu renlte kana benzer hareketli sıvı görüyorum.Şuana kadar bu belirtide 5 veya 6 yavru kaybı yaşadım sayılır.
gökay tatar' Alıntı:
Göğüs, sırt, boyun bölgesi kısa tüylerinin gelişmişliği yetersiz mi dir ? yılmaz ben böyle sorunlar yaşıyorum yavru tüylerini çıkartmaya başlayınca beyaz ufak yavruluk tüyü zor cıkıyor ve yavru dediğin gibi ölümle yaşam arasında ne yapmam lazım bilemiyorum...
Ekrem bey, Gökhan bey, Bir çok üretimhanede yukarıda saydığım belirtilerle ölen yavrular oluyor. Ortak noktaları bir araya getirmeye çalıştık.
Sebep ısı yetersizliği değildi.
Yem, mama değil.
Sudan şüphelendik bir süre, o da değilmiş.
Yuvalık değil. Talaş değil.
Kursakları dolu halde ölüyorlar, muhtemel sebep beslenmeyle ilgili. Fakat sindirim sistemini neyin yavaşlattığını/durdurduğunu bulamadık.
Bazı üretimhanelerde tüm kuluçkalarda bu sorun varken; bazılarında sadece bir kaçında var; Öyle ise bulaşıcı değil.
Ekrem bey, Gökhan bey kuşlarınızda bu hastalık varsa ve çözümünü bulabilirseniz ilk bulan siz olacaksanız..