SARI YÜZLÜ ALBİNO?????

cengiz

Üyemiz
Adı
cengiz
Soyadı
yiyit
herkese iyi akşamlar.Bu parti aldığım yavrularımdan bir tanesi sarı yüzlü erkek albino çıktı.Bu sık rastlanan bir durum mu?Satmamı mı?Yoksa damızlık olarak elimde tutmamı mı?tavsiye edersiniz..

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Sarı yüzlü albino olmaz. Daha doğrusu beyaz dışında herhangi bir rengi olan albino olmaz. Eğer ki kuş sarı yüzlü ve kırmızı gözlü bir kuş ise o kuşun mutasyonu genel olarak ino'dur. Tam anlamıyla fallow da albino da lutino da diyemeyiz.  ;)

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Sarı yüzlü albino olur ama sarı yüzlü albino erkek muhabbet kuşuna rastlamadım aşağıda sarı yüzlü albinoya bir örnek var

Sarı Yüzlü Albinolar (Yellowface Albino ): Bu muhabbet kuşları beyaz (ya da soluk sarı) renklidir ve yüz rengi açık sarıdır. Gözler kırmızı renklidir. Bu muhabbet kuşlarına "Creamino" da denir.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bendede vardı bu dişinin aynısı yumurta sıkışmasından gitti kuş çok güzel bir kuş bence

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bence farklı renk varyasyonları açısından iyi bir damızlık olacağını düşünüyorum

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Cihan AYTAN' Alıntı:
Sarı yüzlü albino olur ama sarı yüzlü albino erkek muhabbet kuşuna rastlamadım aşağıda sarı yüzlü albinoya bir örnek var

Sarı Yüzlü Albinolar (Yellowface Albino ): Bu muhabbet kuşları beyaz (ya da soluk sarı) renklidir ve yüz rengi açık sarıdır. Gözler kırmızı renklidir. Bu muhabbet kuşlarına "Creamino" da denir.

Teoriden ziyade pratiğe bakalım Cihan abicim.  ;) TKKF'nin kataloğu vardır sanıyorum sende.  ;)

cengiz

Üyemiz
Adı
cengiz
Soyadı
yiyit
Hakan YAKAMOZ' Alıntı:
erkek bi lutinoya benziyor.
kuş düz beyaz kırmızı gözlü bildiğimiz albino sadece sarı yüzlü olması bana enteresan geldi.ilk defa böyle bir yavru aldım.lutino dediğimiz kuşlar düz sarı ve kırmızı gözlü oluyor.

Fdevil

Takipçi Üyemiz
Adı
ronay
Soyadı
Aykoç
Oğuz DENİZ' Alıntı:
Teoriden ziyade pratiğe bakalım Cihan abicim.  ;) TKKF'nin kataloğu vardır sanıyorum sende.  ;)
Önemli olan bence teori abi,literatürlerde böyle bir mutasyon mevcutsa bunu yok sayamayız...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Oğuz DENİZ' Alıntı:
Oğuz kardeşim bende o katalog mevcut ama benim cevabımı Ronay vermiş aşağıda

Önemli olan bence teori abi,literatürlerde böyle bir mutasyon mevcutsa bunu yok sayamayız...Ronay

evet Oğuz kardeşim lutino olması için vücut gövdenin tamamen sarı olması gerekiyor diye biliyorum yarışmalarda hakemler veya herneyse heyet bu sınıfa albino demiyor veya kategorilerine sokmuyor diye var olan bir mutasyonu yok sayamayız  ... ;)

Oğuz Deniz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.muhabbetkuslari.org
Adı
Oğuz
Soyadı
Deniz
Ronay AYKOÇ' Alıntı:
Önemli olan bence teori abi,literatürlerde böyle bir mutasyon mevcutsa bunu yok sayamayız...
Ben Türkiye'de yaşıyorsam, Türkiye'de kuş yetiştirip yarıştırıyorsam krallar gibi TKKF'nin kataloğuna bakarım uyarım güzel kardeşim. Sen veya cihan abi uymayın sorun değil ama benim federasyonum bu mutasyonu tanımıyorsa yapacağım birşey yok. Ben bu mutasyonu yok saymıyorum hatta yukarıda da mutasyonunun ismini yazmışım. Sarı yüzlü albino diye bir mutasyon federasyonun kategorileri içerisinde olsaydı söylerdim ama ben gördüğümü, yarıştırdığımı bildiğim için ben bu kuşa ino der geçerim.  ;)

Cihan abi, benim bugüne kadar hayatta bildiğim tek birşey varsa teorilerin her zaman pratiğe yenildiğidir.  ;)

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Oğuz kardeşim benden yana sıkıntı yok artık kuşun sahibi ona ister lutino desin ister albino desin hiçbirşeyi kanıtlamak veya birisinin tezini çürütmek gibide bir yarışım yok yani benim için farketmiyor güzel kardeşim böyle bir ikilem için tartışılmaz zaten ben istesem senle sen istesen benle tartışamazsın izin vermem  severim seni  ;) boşver lutino olsun olabilir yakın değerlere sahip zaten arkadaş bir tane resim paylaşmış baktım fiziki özellikleri albinodan daha çok lutinoya benziyor ...geçen kardeş sitemizdede albino değil krizi yaşanmıştı hatırlarsan mahalesef ben haklı çıktım  önemli değil yinede gönüller bir olsun bugüne kadar federasyon kuş yarışları gibi ortamlarda bulunduysamda birebir bu işlerin içine girmedim belki ALLAH nasip eder gireriz dernek üyeliğimde yok çünkü karşımda bazı durumlar var toparlayamadım zaman yer konum gibi sıkıntıları aştığımda bilinçli bir dernek üyesi olacağımdan kuşkum yok yani demek istediğim bir derneğe üye olmakla iş bitmiyor uzaktan olmuyor ben bunun kanısındayım sözüm sana değil kardeşim senin bu işe nasıl gönül verdiğini biliyorum  neyse konu farklı boyut kazanmadan bu kuş sahibine bu kuşu damızlığa ayırıp yetiştirmesini tavsiye ediyorum