ixirseviyo
Uzman Üyemiz
Bu olay güzel bir gelişme olmuş eline sağlık selahattin abi ama halil arkadaşımızında bi serzenişi var demekki tam olarak randıman sağlanamadı henüz
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:olması gerekende buydu bence eline sağlık selahattin abi
+1Sezgin ANIL' Alıntı:Çok iyi oldu Selahattin abi kafamız şişmişti artık dakika 1 ilan 1 konularından .Bence Bu ilan kilitlenme durumundan DERNEK ÜYELERİNİN ilanları muaf olsa daha iyi olur
Yahya SAYIN' Alıntı:Güzel bir uygulama olmuş...tşkler
en çok şu işe yarıyor...malum forum son 1 yılda üye sayısını an az 4e katladı, ön ana sayfada en çok ileti gönderenleri gösteren bir bölüm var. Millet o listeye girmek için boş laf iletiler yaparak sitedeki reputasyonunu yükseltiyor ve bu onları yeni üye olanlar için sanki çok güvenilir kişiler gibi gösteriyor. Bu kişiler bazen de olsa açılan bazı konularda normal yorumlar da yapıyor ama genellikle bu kişiler site kullanıcıları arasında ileti sayıları yüksek olduğu için farklı bir konumdaymış gibi gösteriyor. Normal bir davranış olarak yeni üye olan birisi 3000 küsür iletisi olan birine güvenir...bu güven her türlü kullanılabiliyor, abzürt fiyatlara yavru satışından tutun ıskarta kuş kakalamaya kadar gider. Bunun gibi forumlarda insanlar o nedenle ileti sayılarını yükseltmek isterler. İleti sayısıyüksek olanların hepsi bu amaçla bunu yaptığını idda etmiyorum, zaten ana sayfadan bu kişilerin profillerine girip iletileri göster butonuna tıkladığınızda kimin ne halt yediği ortaya çıkıyor...sadece hayrlı satışlar, geçmiş olsun, pazar ola gibi iletilerle 3000i geçen kullanıcılar var. Ben buraya 3 yıl önce üye oldum ve kendimi normalde paylaşımcı ve siteyi çok aktif kullanan birisi olarak görüyorum. Buna rağmen ileti sayim henüz 1000lerde. Bazı adamlara bakıyorum 2 ay önce üye olmuş ama maşallah ileti sayısında siteye 4 yıl önce üye olanların hemen kıçına yapışmışRemzi DEMİR' Alıntı:Benim fikrimde ileti sayacının kaldırılması bu sayede bence bir sürü boş yazıda otomatikman kendiliğinden çözülmüş olacaktır.Ne işe yaradığınıda anlamıyorum zaten
bunlar gerçekler..Günay DÖNMEZ' Alıntı:Ne adamlar gördük bu forumda...adam yüye oluyor, ilk açtığı konu "Kuşlarımın cinsiyeti nedir" ve birkaç cevap alıyor. Aradan 1 hafta geçyor bu sefer bir başka yeni üye ayni soruyu soruyor, bu sefer 1 hafta önce kendi kuşunun cinsiyetini soran adam yeni gelen üyeyenin konusunda cinsiyet tespiti yapıyor...daha 1 hafta önce kendi kuşunun cinsiyetini soruyordun, ne zaman öğrendin kuş çinsiyeti ayrımı yapmayı arkadaş yav.
Ayni adam ikinci açtığı konu "Kuşlarım ölüyor yardım", bu sefer burada hastalık konusunda bilgi ayağına servis ediliyor. Birkaç gün sonra bu sefer başka bir üye bir hastalık hakkında yardım istiyor, yine ayni adam yeni üyeye hastalık konusunda teşhisler koyup tedaviler öneriyor. Halbuki daha 3 gün önce kendisi "kuşlarım ölüyor yardım edin" diye myavlıyordu...nezam öğrendin de başkalarına bilip bilmediğin ilaç ve tedavi yöntemleri önermeye başladın be adam.
Ayni adamın üçüncü açtığı konu "Doktorum astım hastası olduğumu söyledi o yüzden tüm kuşlarımı ne yazıkki satmak zorundayım", bir enayyi buluyor ve hasta kuşlarını kakalayıp geçiyor.
Aradan 1 hafta geçiyor ayni adam dördüncü bir konu açıyor, başlık da "Kümesime gelen yeni show jumbolarım"...yav kardeşim sen hani astım hastasıydın...ne çabuk iyileştin de show kuşu aldın da geldin burda milletle dalga geçer gibi hava atıyorsun.
Kısacası, millet burayı enayi pazarı zannediyor herhalde...kim kimi nasıl öpebilirse artık. Eskiden bu forum çok güzeldi, hala burada vakit geçirmeyi ve yazmayı seviyorum ama zoruma da gitmiyor değil hani, gerçek ustalarımız bu yüzden küstüler ve foruma artık neredeyse girmiyorlar bile.
Bundan sonrasını herkez kaldıramayabilir, ama bunları yazmak zorundayım.
Bence bu siteye yeni üye olanlar, üyelik formunu tamamladıklarında foruma değilde onlara bu siteyi nasıl kullanmaları gerektiğini anlatan bir sayfaya yönderilmesi gerekiyor. Bu sayfada uyarılar olması gerekiyor, yeni konu açmadan önce ilgilendikleri konu hakkında arama yapmalarını tavsiye eden bir yazı olması gerekiyor. Aradıklarını bulamadıkları taktirde anca ondan sonra yeni bir konu açabileceklerini söyleyen bir yazı olması gerekiyor. Aurıca tüm üyelerin email bilgileri sitenin veritabanında kayıtlı...haftada bir veya ayda birkez otomatik olarak tüm üyelere bir email gönderilmesi gerekiyor (aylık bülten gibi). Bu email içeriğinde yine bu bilgiler olması gerekiyor...tekrar-tekrar milletin gözüne sokulması gerekiyor ki siteyi kullanmayı öğrensinler.