Satılıklar Hakkında Duyuru

ixirseviyo

Uzman Üyemiz
Adı
Salih
Soyadı
ÖZDEMİR
Bu olay güzel bir gelişme olmuş eline sağlık selahattin abi ama halil arkadaşımızında bi serzenişi var demekki tam olarak randıman sağlanamadı henüz

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
ÖNCELİKLE HERKESE SAYGILAR SELAMLAR...ANTALYA FİNİKE İLÇESİNE YAKIN ZAMANDA TAYİN OLDUM. ZAMANIMIN VE YER İMKANIMIN OLMAMASINDAN DOLAYI 3 YIL KADAR ÖNCE BIRAKTIĞIM MUHABBET KUŞU ÜRETİMİ İÇİN BURADA ÖYLE GÜZEL FIRSAT VE İMKANIM OLDU Kİ HEMEN HASRETİME KAVUŞMAK İSTEDİM. TABİİKİ ÖNCELİKLE KALİTELİ VE DAMIZLIK YAPABİLECEĞİM KUŞLAR LAZIMDI. İSTESEM GOOGLE SATILIK MUHABBET KUŞU YAZIP YAKIN CİVARDAN KUŞ TEMİN EDEBİLİRDİM. AMA MUHABBET KUŞU ÜRETİCİLERİ YAZDIM VE BU SİTE (ARTIK SİTEMİZ) KARŞIMA ÇIKTI... BELİRLİ BİR SÜRE TAKİP ETTİM.. UYGUN ZAMANI VE ÜRETİCİYİ BULDUM VE MANİSA AKHİSARDAN CİHAN KARDEŞİM İLE TANIŞIP İRTİBAT KURDUM. UCUZ VEYA PAHALIYA ANLAŞTIK VE GECE YOLA ÇIKIP 600 KM YOL GİTTİM VE SABAH KUŞLARI ALIP TEKRAR FİNİKEYE GELDİM. KUŞLARDAN O KADAR MEMNUNUM Kİ ALLAH BAŞTA CİHAN OLMAK ÜZERE SİTEMİZDEN VE HERKESTEN RAZI OLSUN. O KADAR YOLA VE PARAYA EMEĞE DEĞDİ İNANIN Kİ... ŞİMDİ KUŞLARIMDAN ÇOK MEMNUNUM ÇOK GÜZEL ÇALIŞIYORLAR..                                                                                                                      YUKARIDA ANLATTIĞIMDAN PAY ÇIKARACAK OLURSAK. BENİM YAPTIKLARIM BAŞTA KUŞ TEMİNİ VE BİLGİ PAYLAŞIMLARI OLMAK ÜZERE SİTENİN AMACINA UYGUN. SİTE BENİM GİBİ İNSANLARA İHZMET ETMELİ. SATIŞ İLANLARI MUTLAKA OLSUN DERİM. FAKAT ABARTMAMAK KAYDIYLA TEKRAR SAYGILAR

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Sezgin ANIL' Alıntı:
Çok iyi oldu Selahattin abi kafamız şişmişti artık dakika 1 ilan 1 konularından .Bence Bu ilan kilitlenme durumundan DERNEK ÜYELERİNİN ilanları muaf olsa daha iyi olur
+1

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
bence de kimse birşeyden muaf olmasın, ve denilen yapılsın...yani ilan açıldıktan sonra kilitlenme kararı alındıysa kilitlensin. Bence çok da iyi olur... sitede onca üye var ve 3000 küsür iletili üyeler var...adamların iletilerine bakıyorum "hayırlı satışlar" dilemekten başka birşey yapmamışlar ama profilleri anasayfada yer alıyor ve bu onları sanki "çok bilmiş" gibi gösteriyor. Yabancı sitelerde buna online reputatıon deniliyor ve forumlarda bunu yapanları direkmen banlıyorlar...yani sırf anasayfada en çok ileti gönderenler listesine girmek için yapıyorlarmış gibi bir izlenim brakıyor. İnsanların birbirine hayırlı satışlar dilemesi kötü değil ama bence bu ilan veren kişinin ilanının içine ediyor...bazen ilanlar çok farklı tartışma konularına dönüşüyor. Bir ilan sahibi olarak keşke ilanlar gönderildikten hemen sonra kapansa diyorum. Yabancı forumlarda bir ilan iletisi diğer üyelere görünmeden evvel admin tarafından onaylanması gerekiyor...bu şekilde onay kısmından sonra hemen yine admin tarafından yorumlara kilitleniyor. İlanların kilitlenmesi ayni zamanda başka bir olumsuz olayı da ortadan kaldıracaktır...birçok ilan veren kişi ilanlarınıu yarım yamalak, eksik bilgi ve fotoğrafsız gönderiyor (ne aceleleri varsa artık) ondan sonra altına not ekliyor (resimler yarın eklenecek) diye...e adam ilanını o zaman yarın ver yazasım geliyor bu tarz ilanlara. Ayrıca da şablona uygun olmayan ilanlar da dolu...eğer ilan iletilerini bu sitede admin onaylı yaparsak herkez siteyi adam gibi kullanmaya başlayacaktır ve herkez gibi kurallara uyacaktır.

ilanlar admin onaylı olsun, onaylandıktan hemen sonra da kilitlensin, kafamız rahat etsin.

rdemir

Uzman Üyemiz
Web sitesi
kivgader.org
Adı
Remzi
Soyadı
Demir
Benim fikrimde ileti sayacının kaldırılması bu sayede bence bir sürü boş yazıda otomatikman kendiliğinden çözülmüş olacaktır.Ne işe yaradığınıda anlamıyorum zaten

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Remzi DEMİR' Alıntı:
Benim fikrimde ileti sayacının kaldırılması bu sayede bence bir sürü boş yazıda otomatikman kendiliğinden çözülmüş olacaktır.Ne işe yaradığınıda anlamıyorum zaten
en çok şu işe yarıyor...malum forum son 1 yılda üye sayısını an az 4e katladı, ön ana sayfada en çok ileti gönderenleri gösteren bir bölüm var. Millet o listeye girmek için boş laf iletiler yaparak sitedeki reputasyonunu yükseltiyor ve bu onları yeni üye olanlar için sanki çok güvenilir kişiler gibi gösteriyor. Bu kişiler bazen de olsa açılan bazı konularda normal yorumlar da yapıyor ama genellikle bu kişiler site kullanıcıları arasında ileti sayıları yüksek olduğu için farklı bir konumdaymış gibi gösteriyor. Normal bir davranış olarak yeni üye olan birisi 3000 küsür iletisi olan birine güvenir...bu güven her türlü kullanılabiliyor, abzürt fiyatlara yavru satışından tutun ıskarta kuş kakalamaya kadar gider. Bunun gibi forumlarda insanlar o nedenle ileti sayılarını yükseltmek isterler. İleti sayısıyüksek olanların hepsi bu amaçla bunu yaptığını idda etmiyorum, zaten ana sayfadan bu kişilerin profillerine girip iletileri göster butonuna tıkladığınızda kimin ne halt yediği ortaya çıkıyor...sadece hayrlı satışlar, geçmiş olsun, pazar ola gibi iletilerle 3000i geçen kullanıcılar var. Ben buraya 3 yıl önce üye oldum ve kendimi normalde paylaşımcı ve siteyi çok aktif kullanan birisi olarak görüyorum. Buna rağmen ileti sayim henüz 1000lerde. Bazı adamlara bakıyorum 2 ay önce üye olmuş ama maşallah ileti sayısında siteye 4 yıl önce üye olanların hemen kıçına yapışmış  :) ...bu arkadaşların aktivitelerini merakla izliyorum ve ilk bombalarını nezaman patlatacaklarını merak ediyorum.  :)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
şimdi birde yeni moda var sitede...gizlenmek  :) Konuların tepesinde o anda konuyu inceleyen kişilerin isimleri yazıyor...dikkat ettim şimdilerde millet artık gizlenmeye başladı, siteye giriş yapmadan konuları okuyanların sayısı yükseldi. Mesela şu anda bakıyorum bu konunun tepesinde Filan Fişman kişiler ve 5 ziyaretçi diyor. Bu 5 ziyaretçi neden gizli-güzli konuları geziyor artık allah bilir.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Günay abi sonuna kadar sana katılmamak içten değil. Sırf o kervana katılmamak için bazen gerçekten beğendiğim satış ilanındaki kuşlara bile maşallah ya da hayırlı satışlar dileğinde bulunmak istemiyorum. Gerçektende dikkat edilirse verilen her ilana ama her ilana "hayırlı satışlar" diyen bir kaç üye dikkatimi çekiyor. Ya da "maşallah". Bu sadece ileti kirliliğine yol açıyor bence. Maşallahın ardından "üstadlar" bir de türü cinsi sağlığı vs. gibi konularda bir de yorum yapsa ve bu şekilde 3 binlik olsa amenna yani... Herkes de bir şeyler öğrenmiş bilgilenmiş olsa. İletinin kitlenme olayına katılmakla birlikte aslında adminlerimizin dediğin gibi yapılan yorumu inceleyip sadece iki kelimeden oluşan iletileri silmesi de belki çözüm olabilir. Tabi onlar da hangi biriyle uğraşacaklar o da ayrı bir mevzu.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Kemal usta sorun adminler olmaması, burada tek bir admin var onun da işi başından aşkın...saçma sapan konularla uğraşacak hiç vakti yok  :) Bence admin değil de Moderatörler atanması gerekiyor. Sitede her kategori için 2 moderatör olsa ve moderatörlere admin tarafından bazı yetkiler atansa sitenin temiz kalması daha mümkün olacak...yabancı forumlarda işller bu şekilde yürüyor...yoksa hani tek tabanca yapılacak iş değil...8000 üzerinde üyesi olan bir forumu tek kişi yönetmek çok zor bir iş.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Aynen abi doğru söylüyorsun şimdi sen söyleyince hatırladım ben bu siteden önce başka bir sitede (muhabbet kuşlarıyla ilk tanıştığım siteydi) üyeydim. Başka da hiç bir siteyi bilmezdim. Gel zaman git zaman sonra beni oraya moderatör yapmıştı sahibi. Of Allahım ne zor bir işti ya :) her gün her gün bir ton insanla uğraşıyorduk. Dediğin gibi adminler ve moderatörler ayrıydı. Güzel bir iş bölümü vardı. Burda da olabilir neden olmasın.

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
GÜNAY KARDEŞ ÇOK HAKLISIN.. AMAÇ BURADA KİMSEYİ RENCİDE ETMEK DEĞİL TABİ AMA MAŞALLAH, HAYIRLI SATIŞLAR BİR YANA ALINTIYA ARTI 1 (YAZAMADIM) :D YAZMAK NE DEMEK ONU ANLAYAMADIM BİR TÜRLÜ.. DETAYLI OLARAK DÜŞÜNÜRSEK BAŞTAN SAVMA, YASAK SAVAN, DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN ŞEKLİNDE VE SAYGISIZCA BİR DAVRANIŞ.. EN AZINDAN ÜSTAD, KARDEŞ SANA KATILIYORUM BARİ DE.... BURADA Bİ ABİMİZ VAR.. BENİM YAŞIM 40, VALLA YAŞIMDAN FAZLA SÜREDİR ÜRETİM YAPMIŞ, MUHABBET KUŞU BESLEMİŞ İNSAN.. ÖYLE BİLGİLER TECRÜBELER VAR Kİ.. HAYRET EDERSİN.ASLA BİLGİ NANKÖRÜ DEĞİL. AMAC FAZLA İLETİSİ OLAN ARKADAŞLARI RENCİDE ETMEK DEĞİL AMA O ABİMİZİN ELİNE SU DÖKEMEZLER. KISACASI FAZLA İLETİSİ OLAN ÇOK İYİ DE OLABİLİR, ÇOK KÖTÜ DE... MÜHİM OLAN ART NİYETLİ OLMAMAK..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
dediğin gibi, çok büyük tecrubeler var, bizler de hep onlardan öğreniyoruz. Çocukluk yaşlarımızda babalarımız masal anlatırlardı, etrafına toplanırdık, nasiyatlar filan verirlerdi bize. O misal Bu tecrubeli amcalar bunun gibi forumlarda takılırlardı ve bizler de masal dinlercesine onların tecrubelerinden faydalanırdık...şimdi ise bu amcalar kayboldu, forumlarda takılmaz oldular. Onların paylaştığı değerli bilgiler forumların arşivlerinde "Kuş aldım erkek mi dişi mi" veya "Kuşum osurdu acaba ölecekmi" gibi konular tarafından forumların arşivlerine gömülüp gitti...arasan bile bulamıyorsun artık.

İlk üye olduğum zamanlarda siteye giriş yaptığımda anasayfa bu amcaların değerli bilgi paylaşımları ile dizili olurdu...bugün giriş yaptığımda anasayfadaki konuların %50 satış ilanı, geriye kalan %50 de birbirini tekrarlayan konular ile dolu. Tabii ki insanlar heycanlı olcak, kuş beslemek başlı başına bir serüvendir ve yeni birşeyler öğrenmekte sınırı yok, "herşeyi biliyorum artık, öğrenecek birşeyim kalmadı" gibi deme lüksünüz yok...her gün yeni birşeyler öğrenebiliyor insan. Yalnız çoğu genç arkadaşımız ve kuş beslemeye yeni başlayan dostlarımız gereğinden fazla heycanlı oluyorlar, ve siteyi kullanma biçimlerinden dolayı istemeyerek de olsa bir bilgi katliamı yaşatıyorlar.

Millet olarak tembel olduğumuz için herşeyi önce "ağızımızla" aramaya alışkınız. Bu nedenle yeni konu açıp zaten önceden millyon kere cevaplanmış bir soruyu tekrar soruyoruz. Halbuki bu sitenin harika bir site içi arama motoru var, onu kullansalar bulamayacakları bir bilgi yoktur. Bu site dev bir bilgi arşivine sahip, ve bunu kullanmayı öğrenemediğimiz sürece daha çok değerli bilgi arşivlerin derinliklerine gömülecektir. Ben buraya bugün itibarı ile olan site istatistiklerini eklemek istiyorum.

Buradan baktığınızda zaten herşey ortada, 15000 açılmış konu var...bahse girerim bu konuların en az %90 birbirinin tekrarıdır. Yani zaten daha evvelden sorulmuş ve birçok gerçek ustalar tarafından yanıtlanmış soruların cevapları varken, sırf enteresanlık olsun diye ayni sorular tekrar-tekrar sorulmuş. Sonra yine enteresanlık yapmak isteyen kişiler tarafından yanıtlanmış. ...Ama kulaktan dolma bilgilerle, veya zamanında adam okumuş ama aklında yarım yamalak kalmış, ve ya yanlış hatırlamaktan dolayı yanlış bilgi vermiş. Bu sefer durum daha da vahim oluyor...bilgi kirlenmeye başlıyor ve ihtiyacı olanları yanlış yönlendirip hatalar yapmalarına sebep oluyor.

Ne adamlar gördük bu forumda...adam yüye oluyor, ilk açtığı konu "Kuşlarımın cinsiyeti nedir" ve birkaç cevap alıyor. Aradan 1 hafta geçyor bu sefer bir başka yeni üye ayni soruyu soruyor, bu sefer 1 hafta önce kendi kuşunun cinsiyetini soran adam yeni gelen üyeyenin konusunda cinsiyet tespiti yapıyor...daha 1 hafta önce kendi kuşunun cinsiyetini soruyordun, ne zaman öğrendin kuş çinsiyeti ayrımı yapmayı arkadaş yav. 

Ayni adam ikinci açtığı konu "Kuşlarım ölüyor yardım", bu sefer burada hastalık konusunda bilgi ayağına servis ediliyor. Birkaç gün sonra bu sefer başka bir üye bir hastalık hakkında yardım istiyor, yine ayni adam yeni üyeye hastalık konusunda teşhisler koyup tedaviler öneriyor. Halbuki daha 3 gün önce kendisi "kuşlarım ölüyor yardım edin" diye myavlıyordu...nezam öğrendin de başkalarına bilip bilmediğin ilaç ve tedavi yöntemleri önermeye başladın be adam.

Ayni adamın üçüncü açtığı konu "Doktorum astım hastası olduğumu söyledi o yüzden tüm kuşlarımı ne yazıkki satmak zorundayım", bir enayyi buluyor ve hasta kuşlarını kakalayıp geçiyor.

Aradan 1 hafta geçiyor ayni adam dördüncü bir konu açıyor, başlık da "Kümesime gelen yeni show jumbolarım"...yav kardeşim sen hani astım hastasıydın...ne çabuk iyileştin de show kuşu aldın da geldin burda milletle dalga geçer gibi hava atıyorsun.

Kısacası, millet burayı enayi pazarı zannediyor herhalde...kim kimi nasıl öpebilirse artık. Eskiden bu forum çok güzeldi, hala burada vakit geçirmeyi ve yazmayı seviyorum ama zoruma da gitmiyor değil hani, gerçek ustalarımız bu yüzden küstüler ve foruma artık neredeyse girmiyorlar bile.

Bundan sonrasını herkez kaldıramayabilir, ama bunları yazmak zorundayım.

Bence bu siteye yeni üye olanlar, üyelik formunu tamamladıklarında foruma değilde onlara bu siteyi nasıl kullanmaları gerektiğini anlatan bir sayfaya yönderilmesi gerekiyor. Bu sayfada uyarılar olması gerekiyor, yeni konu açmadan önce ilgilendikleri konu hakkında arama yapmalarını tavsiye eden bir yazı olması gerekiyor. Aradıklarını bulamadıkları taktirde anca ondan sonra yeni bir konu açabileceklerini söyleyen bir yazı olması gerekiyor. Aurıca tüm üyelerin email bilgileri sitenin veritabanında kayıtlı...haftada bir veya ayda birkez otomatik olarak tüm üyelere bir email gönderilmesi gerekiyor (aylık bülten gibi). Bu email içeriğinde yine bu bilgiler olması gerekiyor...tekrar-tekrar milletin gözüne sokulması gerekiyor ki siteyi kullanmayı öğrensinler.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Ne adamlar gördük bu forumda...adam yüye oluyor, ilk açtığı konu "Kuşlarımın cinsiyeti nedir" ve birkaç cevap alıyor. Aradan 1 hafta geçyor bu sefer bir başka yeni üye ayni soruyu soruyor, bu sefer 1 hafta önce kendi kuşunun cinsiyetini soran adam yeni gelen üyeyenin konusunda cinsiyet tespiti yapıyor...daha 1 hafta önce kendi kuşunun cinsiyetini soruyordun, ne zaman öğrendin kuş çinsiyeti ayrımı yapmayı arkadaş yav. 

Ayni adam ikinci açtığı konu "Kuşlarım ölüyor yardım", bu sefer burada hastalık konusunda bilgi ayağına servis ediliyor. Birkaç gün sonra bu sefer başka bir üye bir hastalık hakkında yardım istiyor, yine ayni adam yeni üyeye hastalık konusunda teşhisler koyup tedaviler öneriyor. Halbuki daha 3 gün önce kendisi "kuşlarım ölüyor yardım edin" diye myavlıyordu...nezam öğrendin de başkalarına bilip bilmediğin ilaç ve tedavi yöntemleri önermeye başladın be adam.

Ayni adamın üçüncü açtığı konu "Doktorum astım hastası olduğumu söyledi o yüzden tüm kuşlarımı ne yazıkki satmak zorundayım", bir enayyi buluyor ve hasta kuşlarını kakalayıp geçiyor.

Aradan 1 hafta geçiyor ayni adam dördüncü bir konu açıyor, başlık da "Kümesime gelen yeni show jumbolarım"...yav kardeşim sen hani astım hastasıydın...ne çabuk iyileştin de show kuşu aldın da geldin burda milletle dalga geçer gibi hava atıyorsun.

Kısacası, millet burayı enayi pazarı zannediyor herhalde...kim kimi nasıl öpebilirse artık. Eskiden bu forum çok güzeldi, hala burada vakit geçirmeyi ve yazmayı seviyorum ama zoruma da gitmiyor değil hani, gerçek ustalarımız bu yüzden küstüler ve foruma artık neredeyse girmiyorlar bile.

Bundan sonrasını herkez kaldıramayabilir, ama bunları yazmak zorundayım.

Bence bu siteye yeni üye olanlar, üyelik formunu tamamladıklarında foruma değilde onlara bu siteyi nasıl kullanmaları gerektiğini anlatan bir sayfaya yönderilmesi gerekiyor. Bu sayfada uyarılar olması gerekiyor, yeni konu açmadan önce ilgilendikleri konu hakkında arama yapmalarını tavsiye eden bir yazı olması gerekiyor. Aradıklarını bulamadıkları taktirde anca ondan sonra yeni bir konu açabileceklerini söyleyen bir yazı olması gerekiyor. Aurıca tüm üyelerin email bilgileri sitenin veritabanında kayıtlı...haftada bir veya ayda birkez otomatik olarak tüm üyelere bir email gönderilmesi gerekiyor (aylık bülten gibi). Bu email içeriğinde yine bu bilgiler olması gerekiyor...tekrar-tekrar milletin gözüne sokulması gerekiyor ki siteyi kullanmayı öğrensinler.
bunlar gerçekler..

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
Baştan sona okudum herkes  kendine göre haklı. Günay abi yazdıklarının sonuna kadar herkes  gibi bende katılıyorum.
Daha önce başka bir konu daha açılmıştı. MAŞALLAH. HAYIRLI OLSUN  yazmaktansa  BUTON  şeklinde dizayn edilebilir demiştim. O zaman  cevap yeri de kirlenmemiş olur. Başka konuda bunu dile getirdiğim zaman bir üyemiz  şimdi adını  hatırlayamadım, ‘’Belki ben HAYIRLI SATIŞLAR OLSUN YERİNE , BEREKETLİ OLSUN,YADA MAŞALLAH YERİNE ALLAH NAZARLARDAN KORUSUN ‘’ diyeceğim demişti, halbuki hepsinin aynı anlamı ifade ettiği gözünden kaçmış olacak.
Bence Her bölüme en az 2 adet modaratör  atanması yapılmalı. Konuları birleştirebilir. Ve yeni üye olan arkadaşlarımıza ilk konu açabilmesi en az 50 adet mesaj yazma Limiti konulabilir. O zaman konu açmadan biraz araştırma zamanı bırakılmış olur diye düşünüyorum.  Konusunu açmadan önce sorunu hakkında araştırma mecburiyetinde bırakılabilir.
Mesela  BAKIM BESLEME ÜRETİM VE YETİŞTİRİLMESİ  Bölümüne  en çok mama ile ilgili soru  geliyor, BAKIM BESLEME ÜRETİM VE YETİŞTİRİLMESİ  ana konu altına  MAMA KONUSU eklemekte bir nevi formu temizleyebilir. (bu bir örnekti BAŞLIKLAR  açılan konular göz önüne alınarak yapılabilir.)