Seviniyim miiii yoksa hiç bişiy olmuyor mu nedir bu ? :(

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
Üstatlarım ben daha 2 gün önce erkek kuşuma yeni dişi aldım her ikiside olgun 1.5 yaşlarındalar benim erkek zaten 1.5 yıldır bende :) şimdi yeni aldığım dişi kuş daha 2 günlük fakat benim erkekle çok iyi anlaşıyorlar erkek dişiyi besliyor kaşıyor dişide aynı şekilde ve bugün çok sık yuvalığa giriyorlar ikiside anlamadım gitti çiftleşme felan görmedim ve olsa bile 2 günde yumurta olmaz onuda biliyorum acaba daha yeni geldi ve benden mi korkuyor acaba çünkü benim kendi yattığım odada besliyorum beni görünce mi yuvalığa girme gereksinimi duyuyor anlamadım ama bende onları sakındırcak hiç birşey yapmıyorum zaten erkek kuş bana alışkın rahatsız felan etmiyorum sizce neyin göstergesi bu lütfen yardım eder misiniz :(

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Selamlar.

Öncellikle Sizin kuşunuz uzun süredir tek miydi? Ona bir eş almaya karar verdiniz. Size alışmış olan evcil kuşunuza aldıgınız dişiyle hemen anlaşıp yuvalıga girmeye başladı. Yuvalıga girme sebebi sizden korkuyor olabilir. Yada yuvalıgı keşif edip güvenilir olup olmadıgını inceliyor olabilir. Yani siz ilk defa geldiğiniz bir evde yabancılık çekersiniz değil mi? O da onun gibi bişey.

Eğer durum böyleyse anlaşmaları ilginç olmuş bu kadar kısa süre içinde. Onun haricinde sizin olmadıgınız zamandada çiftleşebilirler. Ama yuvalıga girmesi hemen yumurtlucak anlamına gelmez. Sabır işi belki 1 ay sonra belki 15 gun sonra yumurtalar. Ama asıl sıkıntı bu kadar kısa sürede aldıgınız eşle anlaşıp kaynaşmış olmuş. Ayrıca onları yalnız bırakın. İhtiyaçları haricinde pek uğraşmayın. Arada bir gözlem yapın. Alışınlar birbirlerine...

forumfrom

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Kıdır
Kuşlar anlaşıyor. Dişi kuşlar daha ürkektirler. Normaldir yani.

ceylin123

Uzman Üyemiz
Adı
nihal
Soyadı
baskurt göksu
sabır sabır sabır. belkide üreme mevsimine girmemiştir dişi baharda yada yaz başı belli olur

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Dişinin yuvalığı kurcalaması yakında çiftleşmenin olabileceğine işarettir..

Sevgili Samet kardeşim, özelikle erkek kuşuna fazla ilgi gösterme. Dişisine kur yapıp onu tavlamaya çalışacaktır. Sağlıklı ve çalışkan bir erkekse dişinin "Hayır" diyeceğine ihtimal vermiyorum.
    Galiba bu kez olacak; Hadi Hayırlısı..

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
DAHA ÖNCE YDİŞİ YAVRU BAKMIŞSA KIZIŞIKSA HEMEN EŞ ALIP YUMURTLAYA BİLİR HAYIRLISI OLSUN

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Dişinin yuvalığı kurcalaması yakında çiftleşmenin olabileceğine işarettir..

Sevgili Samet kardeşim, özelikle erkek kuşuna fazla ilgi gösterme. Dişisine kur yapıp onu tavlamaya çalışacaktır. Sağlıklı ve çalışkan bir erkekse dişinin "Hayır" diyeceğine ihtimal vermiyorum.
    Galiba bu kez olacak; Hadi Hayırlısı..
Yılmaz beye katılıyorum

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
üstatlarım öncelikle şunu açıklığa kavuşturuyum benim erkek kuşum evcil değil yavruyken almıştım fakat derslerimden dolayı ilgilenemedim ve yanına dişi almıştım taa 1.5 yıl önce ve bi türlü yavru alamadım benim açtığım konuları bilenler varsa bu konuyuda biliyorlardır :D özellikle yılmaz abim iyi biliyor :D ve yine olmayınca 9 ay boyunca dişiden bişiy alamadım onu verdim yeni aldım ve şimdide erkek kuşum çok kızışkın olduğu için dişi kuşunda ceresi koyu kahverengi bunu açıklığa kavuşturalım önce :) daha sonra gelelim dişi kuşun daha önceden yumurta yapmasına onu hiç bilmiyorum fakat yaptığını sanmıyorum. 3. hususda yuvalığa giriyorlar ilk önce erkek giriyor dişiyi çağırıyor sonra dişi giriyor ve bi müddet orda duruyorlar birbirlerini kaşıyorlar heralde çünkü çok ince ses geliyor :) bağırma felan olmuyor çok tatlı ötüşüyorlar birbirlerine.  benim diyeceklerim bu kadar sonuçta sizden :)

Yılmaz abicim galiba bu kez olacak gibime geliyor benimde :) İnşallah olur bu kez :(

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Hadi hayırlısı..
  Geçtiğimiz hafta "Çiftleşme Dönemindeki MuhabbetKuşlarında Beslenmenin Önemi" adlı bir makale okumuştum. Erkeğin dişi tavlayabilmesi, döl verimi, yavruların gelişimi ve tüy kalitesi için beslenmedeki çeşitliliğin oldukça gerekli olduğunu anladım.
    Samet kardeşim, Baharatlı, Şekerli, Tuzlu, Acı, ekşi olmayan her besinden azar azar vermeni öneririm, istediklerinden istedikleri kadar yesinler.

Dilerim boy boy yavruları olur..

sheqil58

Takipçi Üyemiz
Adı
Samet
Soyadı
YILMAZ
peki abicim önerebileceğim iyi bi vitamin dolusu besin varmı abicim söyle onları veriyim teşekkür ederim ilgin için :)