show-jumbo-ingiliz

10u-R

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Karahan
arkadaslar, basliktaki uc cins arasindaki ayirici farklar tam olarak nelerdir? mesela, basdan kuyruk ucuna kadar olmasi gereken uzunluk? vb...

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Show-> Yarışma kuşudur. İri, gösterişli ve değerlidir.

Jumbo-> Show Jumbonun kalite olarak aşağısında, vasıf olarakta ortanın biraz üstünde, hiç bir zaman show kuşu düzeyinde olmazlar. Bu bira göreceli aslında... Ülkemizde Jumbosu olan her kuşu Show olarak lanse ediliyor. Aslında çok farklı şeyler. Aynı şeyler değiller. Bana göre iriler ve tüyleri daha gösterişli o kadar.

İngiliz-> Bu konuda çok eleştiri oldu, ingiliz diye bir cins yok diye ama genel olarak yerli muhabbet kuşlarının 2 katı yani iri olanlarıdır. Jumbolardan daha sonük yerli kuşlardan daha iridir.

Ben bildiğim kadarıyla yorum yaptım. Üstadlar cevaplacaktır. Selahattin GÜçlü,Ahmet Salman,Yılmaz Kurşun,Mehmet Kıdır,Yavuz Alptekin ve ismini saymadığım büyüklerim...

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Aslına bakarsanız Şhow veya ingiliz diye bir ırk yok. Gösteri yapıldığı için Şhow adlandırması getirilmiştir. Avrupada iri muhabbetlere büyük anlamına gelen Jumbo isimlendirmesi verilmiştir. Aşağıdaki resimdede Jumbo muhabbetlerin tarihsel aşamada gelişim resimleri vardır. 1950 lerin Jumbosuyla 2000 li yılların Jumbosu arasında büyük farklılıklar var. Bütün dünyada daha farklı, iri ve gösterişli bir görünümün yakalanması amaçlanmaktadır. Bunun içinde büyük çalışmalar yapılmaktadır. Mesela italyan Jumbosu ile Alman Jumbosu arasında büyük farklılıklar vardır.

E

elaziz2316

Guest
    Bilgilendirmede bulunan tüm arkadaşlara teşekkürler.