şiddetli geçimsizlik :( yardımmmmmmm!!!!!!!! ne yapmalıyım?

slymnuzun

Takipçi Üyemiz
Adı
süleyman
Soyadı
uzun
değerli üstadlar ve arkadaşlar.biraz önce çok üzüldüğüm bi tabloyla karşılaştım. sabah hiç bir sorun yoktu ama akşama doğru hobihaneme girdiğimde 4 yawru besleyen çiftim kavga etmişler.yüzleri kan içindeydi. kanama devam etmiyor. tam anlayamadım ama galiba dişi erkeği dövmüş. erkeği başka kafese aldım. dişi tek başına yawruları besler mi acaba? yavrular 20-19-18 ve 15 günlük.. ne yapmam gerekiyor acaba

yavruların ve erkeğin fotoları:

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Abi erkek ayrı kalsın birleştirme yemlikleri yuvalığın önünde bir yere koy yani çok yakınlaştır çünkü dişi kendi beslencek birde yavrulara bakcak yakın olması daha iyi olur.

habiltanta

Uzman Üyemiz
Adı
Habil
Soyadı
TANTA
erkek kuşu ayrı bir yere koyun dişi kuş yavrulara bakar. dişi kuş aşırı kıskanç bu durumlar olabilir.

murat kabayel

Uzman Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
kabayel
dişi yavrulara bakmassa erkegi koy dişiyi al erkekte tek başına yavru bakar

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
MAMA VERDİĞİNDE ERKEK DİŞİYE YEDİRİYORMUYDUERKEK DİŞİYİ YUVALIKTAN ÇIKARTIYORMUYDU ERKEĞİN YAVRU VE DİŞİSİNE ALAKASI NASILDI GİBİ İZLENİMLERİNLE KAREKTER ANALİZİ YAPABİLİR ERKEĞİ ZATEN ARKADAŞLAR ÖYLEMİŞ AMA BU CİNSLR İN ÇOĞUPİSKOPAT KISKANÇ VE BAKICIDIR TAM BİR MUHABBETTİR YANİ SLM

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
o Dişiyi yavrulardan ve erkekten uzak tutmalısın acildir çünkü fazla zaman geçmeden en büyük yavruyu çok kötü bir şekilde dövecektir  oyüzden yavrular ve erkeği ayrı kafese dişiyide dinlenebileceği ayrı bir kafese koymalısın ......

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Cihan AYTAN' Alıntı:
o Dişiyi yavrulardan ve erkekten uzak tutmalısın acildir çünkü fazla zaman geçmeden en büyük yavruyu çok kötü bir şekilde dövecektir  oyüzden yavrular ve erkeği ayrı kafese dişiyide dinlenebileceği ayrı bir kafese koymalısın ......

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
cihan arkadaşım doğru söylemiş genelde dişiler döver sıra yavrular da bence erkek yavrulara bakar dişiyi ayır derim...

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
BENİMDE BU ŞEKİLDE BİR ÇİFTİM VARDI.YAPTIĞIM UYGULAMA.ERKEĞİ AYIRDIM BAŞKA DİŞİ İLE EŞE ATTIM.BAKTIM ONUNLADA KAVGA EDİYORLAR.DİNLENDİRDİM ERKEĞİ.OLMADI GENE BENDE SATTIM.DİŞİYİDE KULUÇKASINDAN SONRA SALMADA DİNLENDİRDİM.SAKİNLEŞTİ VE BAŞKA ERKEKLE EŞE ATTIM.ŞİMDİ YUMURTALAR VAR VE DİŞİ ÇOK SAKİN..BENİM EDİNDİĞİM TECRÜBE FİKİR VEREBİLDİYSEM NE MUTLU BANA...

slymnuzun

Takipçi Üyemiz
Adı
süleyman
Soyadı
uzun
üstadların cevaplarından anladığım kadarıyla ben yanlış yapmışım.dişiyi yawruların yanında bırakmıştım.bugün akşam ewe gittiğimde yer değişikliği yapsam peki olur mu ? yani dişiyi ayırıp tekrardan erkeği yawruların olduğu kafese koysam?

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bazı dişilerde yavrularını erkekten kıskanma gibi durumlar olabiliyor. erkeği ayırdığınız iyi olmuş. Dişi 4 yavruya rahatlıkla bakabilir