sırf meraktan

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
arkadaşlar iyi akşamlar. bir kaç gündür kafama bir soru takıldı. ve cevabını çok merak ediyorum.
diyelim bir dişi yumurtlamayı bitirdi ve yumurtaların üstünde yatıyor. 5 yumurta olsun ve bu beş yumurtanın ikisinin yavrusu çıkmış olsun. geriye kalan 3 yumurta da dolu. dişi yuvalık dışına çıktığında erkek bir punduna getirip dişiyle çiftleşse ( bir kaç gün art arda) tekrar yumurta gelir mi? böyle erkeklerin olduğunu biliyoruz.
cevap veren herkese teşekkürler

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yumurtlayabilir...
ancak dişi genelde izin vermez dışkısını hemen yapar ve tekrar yuvalığa girer..

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Mert AYDIN' Alıntı:
yumurtlayabilir...
ancak dişi genelde izin vermez dışkısını hemen yapar ve tekrar yuvalığa girer..
Ben şahit oldum hala oluyorum.Bir çiftim belli aralıklar da yavruları var iken çiftleşmeye belli aralıklarla devam ediyolar.Fakat dişi yumurtlamıyor...

zafer_1981

Uzman Üyemiz
Adı
zafer
Soyadı
aktemur
beyler işkembeden değil love love love araştırıpta cevaplamak mantıklı.  bye bye bye bye

DİŞİ KUŞ İLK KULUÇKADA OLUŞTURMUŞ OLDUĞU YUMURTAYI BOŞALTIKTAN SONRA İÇERİDE

YUMURTA OLUŞTURMAMIŞSA.1 DEĞİL 1000 DEFADA ÇİFTLEŞSE YUMURTA OLMAZ CANIM

KARDEŞLERİM

SAYGILAR HEPİNİZE;

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
dişi pek izin vermiyor elbette ama dediğim gibi bir anlık dişinin gaflet anını yakaladığında ;)
yumurtayı oluşturmak için çiftleşme gerekli değil mi? ya da şart değil mi?

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Zafer AKTEMUR' Alıntı:
beyler işkembeden değil love love love araştırıpta cevaplamak mantıklı.  bye bye bye bye

DİŞİ KUŞ İLK KULUÇKADA OLUŞTURMUŞ OLDUĞU YUMURTAYI BOŞALTIKTAN SONRA İÇERİDE

YUMURTA OLUŞTURMAMIŞSA.1 DEĞİL 1000 DEFADA ÇİFTLEŞSE YUMURTA OLMAZ CANIM

KARDEŞLERİM

SAYGILAR HEPİNİZE;
işkembeden sen sallıyosun gibime geldi sen ihtimal dahilinde konuşuyun biz tecrübelerle konuşuyoruz ya oluşturmuşsa yumurtlar değilmi? ben buna araştırmayla değil gözlerimle şahit oldum 5  tane yumurtladı 4 yavru çıkardı 5.yumurta çıkmadan yine yumurtladı ve bunu 2 kuluçka arka arkaya yaptı.

kayra

Uzman Üyemiz
Adı
BURAK
Soyadı
SİPAHİ
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
arkadaşlar iyi akşamlar. bir kaç gündür kafama bir soru takıldı. ve cevabını çok merak ediyorum.
diyelim bir dişi yumurtlamayı bitirdi ve yumurtaların üstünde yatıyor. 5 yumurta olsun ve bu beş yumurtanın ikisinin yavrusu çıkmış olsun. geriye kalan 3 yumurta da dolu. dişi yuvalık dışına çıktığında erkek bir punduna getirip dişiyle çiftleşse ( bir kaç gün art arda) tekrar yumurta gelir mi? böyle erkeklerin olduğunu biliyoruz.
cevap veren herkese teşekkürler
abimin bir çiftinde olmuştu yavrular varken dişi bir tarafa tekrar yumurtlamıştı..

zafer_1981

Uzman Üyemiz
Adı
zafer
Soyadı
aktemur
gökhan kardeş belliki sen bu işten anladığın yok.

bak nediyorum.KUŞ İÇERİDE OLUŞTURDUĞU YUMURTALARI TAMAMEN BOŞALTIYSA DİYORUM.DEMEKKİ SENİNKİ BOŞALTMAMIŞ DEMEKTİR.
BEN 110 TKM KUŞA BAKIYORUM.BIRAKTA BAZI ŞEYLERİ BİZ BİLELİM.BUNLARI YAŞIYARAK ÖĞRENİYORUZ BİZ.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Zafer AKTEMUR' Alıntı:
gökhan kardeş belliki sen bu işten anladığın yok.

bak nediyorum.KUŞ İÇERİDE OLUŞTURDUĞU YUMURTALARI TAMAMEN BOŞALTIYSA DİYORUM.DEMEKKİ SENİNKİ BOŞALTMAMIŞ DEMEKTİR.
BEN 110 TKM KUŞA BAKIYORUM.BIRAKTA BAZI ŞEYLERİ BİZ BİLELİM.BUNLARI YAŞIYARAK ÖĞRENİYORUZ BİZ.
sen yaşadıklarınla konuşuyosun bende yaşadıklarımla konuşuyorum,sonuçta hiç bir üretim hanede ultrason yok kuşların yumurtaları boşaltıp boşaltmadığını kimse bilemez arkadaş merakından sormuş herkes yaşadıklarını ve tecrübelerini yazıyor sen yazan insanlara işkembeden sallıyorsunuz diyerek haksızlık yapmıyormusun?

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Gökhan YILDIZLI' Alıntı:
sen yaşadıklarınla konuşuyosun bende yaşadıklarımla konuşuyorum,sonuçta hiç bir üretim hanede ultrason yok kuşların yumurtaları boşaltıp boşaltmadığını kimse bilemez arkadaş merakından sormuş herkes yaşadıklarını ve tecrübelerini yazıyor sen yazan insanlara işkembeden sallıyorsunuz diyerek haksızlık yapmıyormusun?
+1

zafer_1981

Uzman Üyemiz
Adı
zafer
Soyadı
aktemur
sana evinde söz hakk vermiyorlar heralde. amma uzattın. :-[ :-[ :-[.kuş yumurtaya haızrlandığını hareketleriyle belli eder.ama bunu senin anlaman için gerçekten ultrason lazım heralde ;) ;) ;)benim ocümleyi kullanmam kötü niyetli olarak değil.yapmış olduğum yorumu tekrar oku kullanmış olduğum ifadelere tekrardan bak.benim söylemek istediğimi sen anlıyamıcaksın herhalde durum onu gösteriyor.
mevzuyu fazla uzatıpta sitede kirlilik yaratmayalım.

soruyu soran arkadaşta sayende bişey anlamadı zaten.