Sirke ve çamaşır suyu ile temizlik...

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
merhaba arkadaşlar yarın iş yok evdeyim malum kafeslerin temizliğini yapmak lazım bütün yemlik ve sulukları çamaşır suyu ile yıkayıp iyice durulasam kafesin ve yuvalıkların içinede sirkeli suyu sprey olarak sıksam sirke kokusundan başka bir sıkıntı olurmu.yeni yavru ve yumurtalar da var follukta.yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Adam gibi dezenfektanlar varken neden sirke anlamıyorum ki dezenfektanlar o kadarda pahalı değil Bilal kardeşimde kaliteli ve ucuz olarak bulabilirsiniz

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
sorun ürünün pahalı olması değil ki zaten kerameti 10 lira olan bişey altı üstü ancak ben kimyasal ürün yerine doğal olarak sirke kullansam yemlikleride iyice durulamak şartı ile çamaşır suyu kullansam diye belirttim daha terübeli arkadaşlar da yorumlarını versin demiştim.yani sen şimdi diyorsun ki sirke bi işe yaramaz dezenfektan ürünü al onu kullan mı diyorsun??? ayrıca kuşları kafeslerden çıkartmadan kullanabilem mi dezenfektan ilacını?

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
dostum once  sakın ol  sen sormussun suleyman arkadasımız cevaplamıs..ve haklıda  ama illaki  doğallı istiyosan  camasır suyunu cıkar listende ssonucta doğal yontem demissin...o halde  sirketle takıl  ve  spreyle kuslara sıkabilirsin....suluklarına iki damla damlatarak iç dezenfektasyonda  yapablirsin kuslarınıza...

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
yok abi benimde bişey dediğim yok zaten ben sordum süleyman bey yanıtladı biraz sert ve tepkili yanıtlama gibiydi ama sorun yok benim için forumdaki onca insandan birkaçı durup 2 kelime yazıp yardımcı olduktan sonra onlara dicek hiç bişeyim yok.boş muhabbet oldumu herkez orda ama ihtiyacımız olan bilgiye geldimi nedense yardım eden insan sayısı oldukça az durumda.neyse abi hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız ve önerileriniz için saolun. bye

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Erhan sitem etmek için neden yok bence,biraz sabır.. 1.Yuvalıkların içine hiç bir şey sıkma sakın.Yavrularını öldürürsün. 2-Elma sirkesinin dezenfeksiyon özelligi yeterli degil,malzemelerini dezenfekte etmek için ve gerektiginde kümesindede kullanabilecegin VİRKON-S dezenfektan al.Nasıl kullanacagını sonra yazarız. 3- Elma sirkesini kuşlarının banyo suyuna veya bir spreye % 5 oranında suyla karıştırıp(100ml su, 5ml sirke oranı gibi ) direk kafeslerine ve kuşların üzerine sıkabilirsin.Hem banyo yaparlar hemde tüylerine faydalı olur.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
tamam bora abi ben o halde virkon-s den alayım o şekilde halledeyim dezenfektan işini.
yemlik ve sulukları özel olarak birşeyle yıkamam gerekiyor mu yoksa sadece su yeterlimi sizce?

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Erhan yemlik,suluk,tunek vb herşeyi önce suyla güzelce yıkadıktan sonra dezenfekte olması yani mikroplarının ölmesi için virkon-s karışımlı suyun içinde 20 dakika bekleteceksin.bir kabın veya kovanın içine 1 litre suya 20 gram virkon -s ekleyip bunun içinede bütün malzemelerini doldurup 20 dakika beklet,daha sonra malzemelerini temiz suyla tekrar durula,kurut ve saglıklı olarak kullan.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Erhan kesin bir süresi yok herkesin kendine göre bir uygulaması var.Ben 15 günde bir yapıyorum.Haftada bir yaparsanda  zararı olmaz.

BORABAY

Uzman Üyemiz
Adı
BORA
Soyadı
DERİCİ
Karahan UZUN.' Alıntı:
bence  on gunde  bir yapsın haftalık kuşlara zarar verebilir....
  Karahan bu zararın nasıl oluşacagını bir anlatta bizde ögrenelim.Bu tespiti hangi bilgi ve deneyimle kazandın acaba çok merak ettim.. 7 günde zaralı olabiliyor  10 günde zararsız demekki.Ha birde şunu sorayım sen VİRKON-S'i hiç yakından görüp kullandınmı.....Merakla beklemekteyim..

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
SLM BENİM 3 ÇİFT MUHABBET 2 YAVRU VE BİR MUHABBETİM DE YENİ YUMURTLAMAK ÜZERE VE BİRDE SULTAN PAPAĞANIM VAR ADI LİMON..
HAFTADA BİR KUŞLARI ÜRKÜTMEDEN KAFESLERİ TÜNEKLERİ SULUK YEMLİKLERİ LEĞENE SU KOYUP BİRAZ ÇAMAŞIR SUYU KOYUP SÜNGERLE GÜZELCE YIKIYORUM KURULAYIP TEKRAR KAFESLERİ TOPLUYORUM SULUKLARININ İÇİNE ÇOK AZ MİKTARDA SİRKE KOYUP BU ŞEKİLDE SULUKLARI TAKIYORUM MAŞALLAH ÇOK SAĞLIKLILAR HAVALAR SICAK OLDUĞUNDAN SULUKLARIN SULARINI GÜN AŞIRI DEĞİŞTİRMENİZ YERİNDE OLUR İÇİNE ÇOK AZ MİKTARDA SİRKE HİJYEN SAĞLAR..SAYGILARIMLA...