Sitedeki Üreticilerin Periyotik Bakımı

kral_afat

Uzman Üyemiz
Adı
SemiH
Soyadı
AYTEKİN
Değerli ustadlar kümeslerinizde kullandığınız periyotik bakımınız nelerdir

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Ben hobi amacli evde 3 cift ve 2 tek kus besliyorum. Haftada 1 gun mama, 10 gunde bir suyunda vitamin, 10 gunde bir suyunda bir kac damla elma sirkesi, yemlerini 2 gunde bir, sularini hergun yeniliyorum,Havuc, elma, yesillik, maydanoz, salatalik verebilirsiniz, haftada bir gun komple temizlik yapiyorum belki size fikir verebilir.

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Ben sehmus bakir kardesimden hazir mama alip yumurta haslayip karistirip veriyorum. Kuslarim kokuyu duyunca cildiriyor zaten :) sehmus kardesimden bu mamayi alana kadar bir cok marka ve evde kendim denedim ama yedirememistim. Tavsiye ederim :)

Alpay BÜLÜR

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.izmirkusdunyasi.com
Adı
Alpay
Soyadı
BİLİR
6 ayda bir temel bakım kürü ( 6 gün Trikomix + 10 gün Salmix + 5 gün Ornimix + 5 gün Coccimix )
2 ayda bir iç parazit uygulaması ( Levmix)
20 günde bir iç mantarlara karşı uygulama ( 1 doz Trikomix )
Haftada bir karaciğer,mineral ve elektrolit desteği ( Biomix+Elektromix+Bal )
Haftada bir tüy desteği ( Biozinc )
2 ayda bir karnından 1 damla dış parazit ilaçlaması ( Avromec-F )
Haftada bir suluk-yemlik değişimi ve Bronchomix ile sterilizasyon
Ayda bir Clearmix ile kümeste genel dezenfeksiyon
Haftada bir kalp kasını-kasları desteklemek ve tüy kalitesini arttırmak için aminoasit ( Aminomix )

2 ayda bir bit - akar ve insectisit mücadelesi için Chrysamed-VET

Üreme sezonu - tüy döküm sezonunda bu uygulamalarda eksilme veya ekleme olabiliyor.Ben sadece standart uygulamayı yazdım.

Ayrıca un+yumurta+bira mayası+zeytinyağı ve bal karışımını pişirerek hazırladığım keke,mısır unu+irmik ve cicibebe bisküi ekleyerek elde ettiğim karışıma haşlanmış yumurta ilavesiyle mama hazırlayıp veriyorum.Yani hazır mama kullanmayıp mamanın tamamını kendim hazırlıyorum. 

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
Alpay BİLİR' Alıntı:
6 ayda bir temel bakım kürü ( 6 gün Trikomix + 10 gün Salmix + 5 gün Ornimix + 5 gün Coccimix )
2 ayda bir iç parazit uygulaması ( Levmix)
20 günde bir iç mantarlara karşı uygulama ( 1 doz Trikomix )
Haftada bir karaciğer,mineral ve elektrolit desteği ( Biomix+Elektromix+Bal )
Haftada bir tüy desteği ( Biozinc )
2 ayda bir karnından 1 damla dış parazit ilaçlaması ( Avromec-F )
Haftada bir suluk-yemlik değişimi ve Bronchomix ile sterilizasyon
Ayda bir Clearmix ile kümeste genel dezenfeksiyon

alpay abi valla süpersin ispinozlar için yakın zamanda senden yine ilaç alacam abi kuvvetli vitaminler felan lazım gökkuşakları için yavruların renkleri kaliteli olması için
Haftada bir kalp kasını-kasları desteklemek ve tüy kalitesini arttırmak için aminoasit ( Aminomix )

2 ayda bir bit - akar ve insectisit mücadelesi için Chrysamed-VET

Üreme sezonu - tüy döküm sezonunda bu uygulamalarda eksilme veya ekleme olabiliyor.Ben sadece standart uygulamayı yazdım.

Ayrıca un+yumurta+bira mayası+zeytinyağı ve bal karışımını pişirerek hazırladığım keke,mısır unu+irmik ve cicibebe bisküi ekleyerek elde ettiğim karışıma haşlanmış yumurta ilavesiyle mama hazırlayıp veriyorum.Yani hazır mama kullanmayıp mamanın tamamını kendim hazırlıyorum. 
alpay abi valla süpersin yakında senden yine ilaç alacagım ispinozlar için kuvvetli vitaminler lazım gökkuşa yavruları için ren ve tüy kaliteleri için

levent33

Uzman Üyemiz
Adı
LEVENT
Soyadı
ULUCA
BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA YARARLIDIR
PAYLAŞIMINIZ İÇİN TEŞEKÜRLER
                                                  SAYGILAR...