kral_afat
Uzman Üyemiz
Değerli ustadlar kümeslerinizde kullandığınız periyotik bakımınız nelerdir
alpay abi valla süpersin yakında senden yine ilaç alacagım ispinozlar için kuvvetli vitaminler lazım gökkuşa yavruları için ren ve tüy kaliteleri içinAlpay BİLİR' Alıntı:6 ayda bir temel bakım kürü ( 6 gün Trikomix + 10 gün Salmix + 5 gün Ornimix + 5 gün Coccimix )
2 ayda bir iç parazit uygulaması ( Levmix)
20 günde bir iç mantarlara karşı uygulama ( 1 doz Trikomix )
Haftada bir karaciğer,mineral ve elektrolit desteği ( Biomix+Elektromix+Bal )
Haftada bir tüy desteği ( Biozinc )
2 ayda bir karnından 1 damla dış parazit ilaçlaması ( Avromec-F )
Haftada bir suluk-yemlik değişimi ve Bronchomix ile sterilizasyon
Ayda bir Clearmix ile kümeste genel dezenfeksiyon
alpay abi valla süpersin ispinozlar için yakın zamanda senden yine ilaç alacam abi kuvvetli vitaminler felan lazım gökkuşakları için yavruların renkleri kaliteli olması için
Haftada bir kalp kasını-kasları desteklemek ve tüy kalitesini arttırmak için aminoasit ( Aminomix )
2 ayda bir bit - akar ve insectisit mücadelesi için Chrysamed-VET
Üreme sezonu - tüy döküm sezonunda bu uygulamalarda eksilme veya ekleme olabiliyor.Ben sadece standart uygulamayı yazdım.
Ayrıca un+yumurta+bira mayası+zeytinyağı ve bal karışımını pişirerek hazırladığım keke,mısır unu+irmik ve cicibebe bisküi ekleyerek elde ettiğim karışıma haşlanmış yumurta ilavesiyle mama hazırlayıp veriyorum.Yani hazır mama kullanmayıp mamanın tamamını kendim hazırlıyorum.
Gerçekten çok güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkürler.Habil TANTA' Alıntı:ALPAY ABİ ELİNE SAĞLIK...
Habil TANTA' Alıntı:ALPAY ABİ ELİNE SAĞLIK...