sizce bu yumurtalar döllenmişmi

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  1. ve 2. nin dolu olduğunu tahmin ediyorum, 4..........5 gün sonra çekeceğiz flaşlı bir resimle daha tutarlı bir tahmin yapabiliriz..

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  1. ve 2. nin dolu olduğunu tahmin ediyorum, 4..........5 gün sonra çekeceğiz flaşlı bir resimle daha tutarlı bir tahmin yapabiliriz..

Foto ile doluluk kesinlikle anlaşılmaz.yumurtaları birer birer elinize alınız kuvvetli fener yoksa
odanın lambasına yaklaştırıp içine bakmaya çalışınız , eğer kırmızımsı renk + kırmızı damarlar görürsen yumurta doludur , yok sarı ve beyaz görünüm var ise boştur.

Yumurta doluluğu kontrol yöntemleri ;

1- ışık kontrolu  ( en kolay kesin yöntem - yumurta ince kabuk ise %100 -kalın kabuk ise %70 başarılı)
2-su ile kontrol ( 1 hafta üzeri yumurtayı - ılık kabdaki suya koyarsın , eğer dolu ise suda dalgalanma yapar , boşsa su durgun durur )
3 - yuvarlama ile kontrol. ( 1,5 haftalık yumurtayı düz zeminde hafif ileri bir turluk itersin geri gelirse dolu - geri gelmezse boştur )

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
2.3.4 döllü gibi ama en iyisi birde arkalarından ışık tutarak fotoğraflayın.

tfnstrooom

Takipçi Üyemiz
Adı
tufan
Soyadı
karataş
2 yıl uğraştım ilk defa çiftim yumurtladı inş onlarda boş çıkmaz

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Metin CANSEVER' Alıntı:
Foto ile doluluk kesinlikle anlaşılmaz.)
  Hiç olmazsa kesinlikle demeseydiniz.
  Aşağıdaki fotoğrafta 5 Dolu, 1 Belirsiz, 3 Boş var. İyi bakarsanız sizde anlayabilirsiniz Metin bey..

Adı
ali
Soyadı
ozgur
ustalarım beni çiftin altında 8 yumurta var tesadüfen bugün el feneriyle kontrol etim 3 tenesi yarım 4 tanesi tam dolu 1 taneside boş  bende boş olanı atım 13. günü diye. sizce yarımlarda yavru cıkarmı.teşekürler..

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Ali ÖZGÜR' Alıntı:
ustalarım beni çiftin altında 8 yumurta var tesadüfen bugün el feneriyle kontrol etim 3 tenesi yarım 4 tanesi tam dolu 1 taneside boş  bende boş olanı atım 13. günü diye. sizce yarımlarda yavru cıkarmı.teşekürler..
yazından anlam cıkaramadım , kesin görmen gereken kırmızı renk ve damarlar aksi herşey dölsüzlüğe işarettir.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
  Hiç olmazsa kesinlikle demeseydiniz.
  Aşağıdaki fotoğrafta 5 Dolu, 1 Belirsiz, 3 Boş var. İyi bakarsanız sizde anlayabilirsiniz Metin bey..

+1000

ismail24

Yeni Üyemiz
Adı
İsmail
Soyadı
AKKOYUNLU
Merhaba! Umarım güzel yavrular alırsınız. Ben yuvanın içinde bulunan maddelerin ne olduğunu öğrenmek istiyorum. talaş dışında şeyler de var galiba. yardımcı olursanız sevinirim.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
İsmail AKKOYUNLU' Alıntı:
Merhaba! Umarım güzel yavrular alırsınız. Ben yuvanın içinde bulunan maddelerin ne olduğunu öğrenmek istiyorum. talaş dışında şeyler de var galiba. yardımcı olursanız sevinirim.
    İsmail bey, Teşekkür ederim. Bu resmi 06 Eylül 2010 da çekmişim; Ben ve arkadaşlarım tarafından 10 dan çok kez yayımlanmıştır. (Sitemizin en ünlü resimlerinden biridir. O yumurtaların içerisindeki embriyoların yakında torunları dünya ya gelecek..)
    Yuvalığa sadece hamster talaşı koydum. Bir de Anne kuş biraz tüy bırakmış hepsi bu..

Belirsiz olan yumurtayı merak edenler için; O da doluymuş.  6. gününde fotoğraf görüntüsü bizi yanıltabilir.
    3 tane boş, 30.....35 gün önce yapılmış başka bir çifte aittir (Yani şüphesiz boş). Onları kuluçkayı soğutmaları için oraya bıraktım. Yaz ayları yüksek ısıdan dolayı embriyo kaybedebileceğimiz bir dönem olabilir.
    Tüm yumurtalarınızın dolu olmasını dilerim..

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Ali ÖZGÜR' Alıntı:
yarımlar %99.9 boş çıkar ya dölsüz yada yavru icinde ölmüş oluyor benim tecrübem bu yonde