Sizce durumda bir gariplik varmı

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Forumda biraz bakındım ama tam olarak nasıl veya ne diye arayacağımı çözemedim bu durumu.Şimdi hemen konuya geleyim.

Erkek: İri yerli 2 yaşında

Dişi : Lutino 8-9 aylık.

Şimdiki sorum ise şu şekilde bu iki eş aynı kafeste duruyorlar.Kafesleri bel seviyesinden çok az yukarıda.Dişi olan kuş yabani erkeğin yanına alındı.Birisini tehlike olarak algıladığında yem değiştirme olsun temizlik olsun kafese yaklaşıldığında kafesin bir ucundan diğer ucuna doğru kendini atıyor.Bizim şöyle bir problemimiz var,Erkek dişi kuş ile eş oldular bana göre kavga yok.

Kafesin içinde dişi erkeğin yanına gidince erkek diğer tüneklere kaçıyor bu böyle bir kovalamacaya dönüyor.Temizlik vs durumlarında kuşları daha rahat hareket edebilmek adına salıyorum.O zaman erkek dişinin yanından ayrılmıyor dışarıda erkek dişiye kusuyor ve dişide kabul ediyor.Gözlemlediğim kadarı ile kaşıma olayı yok.Sadece kafesin dışında erkek dişiye kusuyor.Yuvalık takılı değil,dişi kuşun ceresinde bir kahverengileşme yok...

Bakımları olsun,temizlikleri, mamaları eksiksiz olarak yapılıyor...

Şimdi sorularım ise;

1-Bu tür davranışları kafesin içinde yapmamasının sebebi ne olabilir?

2-Kafesi yüz hizasına kadar yüksek bir yere asma isteğim var bunu gerçekleştireyim mi?

muhabbet kuşu alışma

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
kafesi yukarı almanız doğru olur.
ayrıca yuvalık takın, biraz öyle gözlemleyin....

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
kafesın ve kuşların bır  photo sunu koysadınız çok ıyı olurdu muhtemelen dışi kuş salma uretım kusu salma uretım kusları kafese zor alısıyor bu tür sorunlar çıkıyor  kafesınızı yerden 150+170cm yukseklıge asın bırazda sarp bır yer olsun rahatsız olmasınlar sızden kuşların yemlıgını dısarıdan takın elınızi kafesın içine ıhtıyaç olmadan sokmayın yuvalık takın kuşda  sakınleşme olacaktır.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Mert AYDIN' Alıntı:
kafesi yukarı almanız doğru olur.
ayrıca yuvalık takın, biraz öyle gözlemleyin....
Cevabınız için teşekkürler,birde öyle gözlem yapayım.

Faruk ŞANLI' Alıntı:
kafesın ve kuşların bır  photo sunu koysadınız çok ıyı olurdu muhtemelen dışi kuş salma uretım kusu salma uretım kusları kafese zor alısıyor bu tür sorunlar çıkıyor  kafesınızı yerden 150+170cm yukseklıge asın bırazda sarp bır yer olsun rahatsız olmasınlar sızden kuşların yemlıgını dısarıdan takın elınızi kafesın içine ıhtıyaç olmadan sokmayın yuvalık takın kuşda  sakınleşme olacaktır.
Cevabınız için teşekkürler.Kafesi dünden itibaren 170cm civarı bir yere astım.Kafesin yemlikleri dışarıdan takılı ama çift kuş olunca ve dişi çok hareketli olunca dışarıdan takılan yemliklerde bile yemi kafesin içine atıyor.Hali ile aşırı derece bir kirlenme söz konusu oluyor.2 günde bir temizliklerini yapıyorum.Kafesin küçük gelme ihtimali üzerine aşağıda ölçüleri bulunan bir çifthane siparişi verdim.

Genişlik : 60 cm, Yükseklik : 41 cm ,Derinlik : 28 cm bu ölçülerde bir çifthaneye atacağım ikisinide..

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
sercan bey ; çifthane yada yeni bir kafes aldıktan sonra alır almaz kuşları içine atmayın . temizledikten sonra önce erkeği atın. aradan 1 hafta sonra dişiyi erkeğin yanına atın.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Berkan ŞENOL' Alıntı:
sercan bey ; çifthane yada yeni bir kafes aldıktan sonra alır almaz kuşları içine atmayın . temizledikten sonra önce erkeği atın. aradan 1 hafta sonra dişiyi erkeğin yanına atın.

Galiba yukarıya video eklemeyi başardım...Gereken biraz sabırmış sadece şuan için...Çifthanemde bugün elime ulaştı,ilk önce dezenfekte işlemlerinden geçirip daha sonra kuşları geçireceğiim...

Her birinize cevaplarınız için teşekkür ederim.

Bu arada kuşların kafesini baş hizasından az birşey yukarı astım,yuvalık takılı,hergün yem ve sular değişiyor, haftada 3 gün vitamin katıyorum sularına...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Sercan TOPÇU' Alıntı:
Galiba yukarıya video eklemeyi başardım...Gereken biraz sabırmış sadece şuan için...Çifthanemde bugün elime ulaştı,ilk önce dezenfekte işlemlerinden geçirip daha sonra kuşları geçireceğiim...

Her birinize cevaplarınız için teşekkür ederim.

Bu arada kuşların kafesini baş hizasından az birşey yukarı astım,yuvalık takılı,hergün yem ve sular değişiyor, haftada 3 gün vitamin katıyorum sularına...
hadi hayırlısı bakalım.

Yusuf BÜLGÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BİLGİN
Merhaba,
Videodan izlediğim kadarıyla, Maşallah herşey yolunda gözüküyor.
Yakın zamanda yavru almanız dileğiyle.

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Bugün sabah dişi bütün olarak topak halinde dışarılara yem kusmaya başlamış,şahsen gözümle görmedim.Bu dişi'den önceki dişiyi aynı sebep den ötürü kaybetmiştik.Bundan önceki dişi ve bu mavi kuş gecenin bir yarısı insan nasıl kusarsa aynı şekil kusmaya başlamıştı.Mavi kuşu kurtardıkdı ama diğer dişiyi kaybettikdi.Şimdi bu dişide de aynı durum olduğu söylendi.Yalnız şuan itibari ile herhangi birşey yok birbirlerini kaşıyorlar,birbirlerine yem kusuyorlar,ishal yok,görünüş olarak ters bir durumu yok,verdiğim yemden yapmış olma ihtimali varmı? Kuş kumu,gaga taşı vs var kafeste.

Forumda biraz baktım ama yumurtlamadan önce böyle bir kusma olayının olabileceği yazılmış.

Ama daha ben çiftleştiklerini görmedim,ayrıca yuva ile ilgilenme yok,onun dışında birbirlerine ilgi,alaka yerinde...

Ben yine gözlemleyip kusma olayını yakalamaya çalışacağım sizinde fikirlerinizi almak istiyorum...

Sercan Topcu

Uzman Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
Topcu
Sercan TOPÇU' Alıntı:
Bugün sabah dişi bütün olarak topak halinde dışarılara yem kusmaya başlamış,şahsen gözümle görmedim.Bu dişi'den önceki dişiyi aynı sebep den ötürü kaybetmiştik.Bundan önceki dişi ve bu mavi kuş gecenin bir yarısı insan nasıl kusarsa aynı şekil kusmaya başlamıştı.Mavi kuşu kurtardıkdı ama diğer dişiyi kaybettikdi.Şimdi bu dişide de aynı durum olduğu söylendi.Yalnız şuan itibari ile herhangi birşey yok birbirlerini kaşıyorlar,birbirlerine yem kusuyorlar,ishal yok,görünüş olarak ters bir durumu yok,verdiğim yemden yapmış olma ihtimali varmı? Kuş kumu,gaga taşı vs var kafeste.

Forumda biraz baktım ama yumurtlamadan önce böyle bir kusma olayının olabileceği yazılmış.

Ama daha ben çiftleştiklerini görmedim,ayrıca yuva ile ilgilenme yok,onun dışında birbirlerine ilgi,alaka yerinde...

Ben yine gözlemleyip kusma olayını yakalamaya çalışacağım sizinde fikirlerinizi almak istiyorum...