SOLUCAN ÜRETİMİ

mumit

Takipçi Üyemiz
Arkadaşlar  yaklaşık 450 adet muhabbet kuşum var 2003 yılında 4 çiftle başlamıştım ve halen üretimi yapmaktayım.

Küçük çaplı Solucan üretimi ve gübresi için üretime başladım. Bu solucan üretimi başlamam nedeni. Ben 1996 yılından beri Amatör Olta Balıkçılığı yapıyorum. Gölde balık tutmak için bu şehirde solucan bulmak oldukça zorlanıyorum sadece solucan için Çatalca yada Şamlar köyündeki satıcılardan alıyordum. plastik bardağına 15-20 tane solucan a 1 ila 1.5 tl ye satılıyor. Bende satın alıp üretimhanemde bir kovada üretim yapayım dedim. Sitede solucan gübresi üretimi araştırması yaptım.
şimdi artık solucan sıkıntısı kalmadı  solucanlar kuşların dışkılarını,evsel atıklar,çürümüş sebze ve meyve,soğan gibi beslenip dışkısı toprak gibi gübre oluyor ve değerlidir  annemin çiçeklerine bu gübrelerden verdim çiçekler ve bitkiler çok güzel olduğu ve hızlı büyüdüklerini söylemektedir. bu solucanın üretim kapasitesinin artırıp gübresini satmayı hedefliyorum  yeri imkanı olan tavsiye ediyorum...
İster inanın İster inanmayın,
Daha önce kuş üretimi yaptığımı dalga geçtiği gibi bu solucanı da dalga geçeklerdir hazırlıklıyım,alınmayacağım ve dalga geçenlere kulak asmayacağım.... saygılarımla.......

RAMAZAN ŞAHÜN

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
papaganevi.com
Adı
RAMAZAN
Soyadı
ŞAHİN
başarmanın  birinci kuralı  kararlılık azim ve başlangıçtır  sende de bunları görüyorum.
başarıların daim olsun

mumit

Takipçi Üyemiz
İsmail AKBAŞ' Alıntı:
Mehmet Bey bendede olta balıkcılık hastalığı var hemen hemen hafatada bir ırmağa balık avına giderim sizinde dediğiniz gibi solucanları bende kovada besliyorum bir kış boyunca besledim kendileri zaten üreme yapıyorlar marul yaprağı ve çay posası koyardım ben kovaya
tabi bizim burda satılmıyor bahçeliklerde çok olduğu için eğer bahçeniz varsa bir çuvala torağı doldurum sürekli ıslatın o kendiliğnden oluşuyor solucan saygılarımla
İsmail bey ben o sistemi biliyorum benim amacım gübre üretimidir. Zaten solucan çok ürüyor :) Yayın balığı ve iri balık için Parmak gibi iri soluncan sahip olmak istiyorsanız kompost yapılmalı (yani toprak hiç denecek az  olmalı) ve o kompost a bol bol meyve sebze ve ev atıkları koyarsanız solucanlar şişmanlayacaktır. Azar azar verirseniz hızlı çoğalır,şişmanlamaz. 1 solucan yılda ortalama 200-250 gr gübre elde ediyor.  bu her solucan için geçerli değildir. benim bahsettiğim  toprak solucanı değildir. Toprak solucanı balıkçılıkta iyi yem sayılmaz çünkü keskin kokusu yok.. saygılarımla..

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
bence inovatif bir düşünce ben kimseye bakmayıp yolununza devam etmenizi istiyorum başarılar dilerim

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
sizi sonuna kadar destekliyorum.yaratıcı fikirlere sahip olan insanlar daima başarılı olurlar ALLAH yolunuzu açık etsin.siz eminimki bu konuda ülkemiz adına ilerleyen zamanda ihracat bile yapar döviz kazandırırsınız.kimsenin aklına gelmeyen işler yapanlara gülerler ama sonrada vaaay be adama bak derler.....yolunuzda zorluklara aldımayın.şimdiden başarılarınızın devamını dilerim.....saygılarımla.........

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
teşekkürler insanların iş seçimleri kişilikleri nin karesteriklikleri ve ekonomisi ile doğru orantılı olduğuna inananlardanım bizlerde biri para kazandımı hurra herkes aynı adreste o yüzden hep iş seçerken olmayan kimsenin aklına gelipte cesaret edemeyeceği ve en önemlisi yarın hesabını veremeyeceğimiz helal olmayan işlerden çook karlıda olsa kaçarak hep arayış ve imkanlaar nispetinde ufak büyük yapmışız ve yapacağız bu özelliklerin her hepsi kuşçularda zaten var ve seni tebrik ediyorum ilki böyle birşeyi denemen ve bulman ve en önemlisi biz site halkınla paylaşman kıskanmaman zaten bizlerde bu yüzden selahattin abimizin örnek teşkil etmesinden dolayı buradayız ve burada olacağız slm arzular şelale