SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONU OLAN KUSLARIMIZ (behsat TİĞİZ BATMAN)

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Burhan BAŞTÜRK' Alıntı:
slm hocam ben kullandım ama hiç faydasını göremedim ne zaman damlatsam kuş sarhoş gibi oluyo dengesiz hareketler ve kusmaya başlıyo 5 gün devam ettim ama düzelmedi
fayda etmemisse baska hastalıklarda nüksetmistir.. kusunuzun bi videosunu koyarsanız.. yardımcı olmaya calısırım

amazonia

Uzman Üyemiz
Adı
Bilal
Soyadı
ERDEM
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
s.a arkadaslar bilindigi gibi.. kuslarımızdaki en buyuk problem solunum yolu enfeksiyonuyla başlıyor ve tüm hastalıkların cogu solunum yoluyla başlıyor.. size doğal bir ilac önerecegim.. kuslarda kuyruk sallama solunum problemi veya hırıltı var ise.. okaliptus yagı aktarlarda bulabilirsiniz.. okaliptus yagını hergun birer damla 5 gun agızdan verin ve ayrıca suyuna 5 gun aynı anda vitamin katarsanız 5. gun sonunda ne solunum yolu sıkıntısı nede hırıltı kalacaktir..
saygılar...
bilgi ve sevgi  paylastıkca coğalır..
Bu bir tedavi yöntemi değildir.Sadece okaliptus'un etkisinden dolayı nefeste rahatlama olabilir ancak efeksiyon'da tamamen iyileşme gerçekleşmez...

Özellikle hava yollarını, soluk borusu ve akciğerleri etkileyen hastalıklar olarak
sınıflandırılır ‘’Solunum Sistemin Hastalıkları’’. Genelliklede soğuğa ve çevresel
diğer faktörler sonucu oluşan Soğuk Algınlığı olarak biliniyordu.
Ancak araştırmalar ilerledikçe, Soğuk Algınlığının aslında birçok özellikleri ortak
olan farklı hastalık patojenlerin neden olduğu enfeksiyöz hastalıklar olduğu anlaşıldı.

İlk olarak burun akıntısı, hapşırma, göz akıntısı, göz tüy diplerinde şişme ile kendini
belli eden hastalık ileri safhalarda kuyruk sallama ve çok sık nefes alıp verme ile
anlaşılmaktadır.
Müdehale edilmediği durumda ise ciddi hava kesesi enfeksiyonlarına, zatürreye ve
akabinde ölümlere neden olur.
Çeşitli antibiyotikler ve anti-mantar ilaçları ile tedavi edilebilir ve tedavi asla kısa
kesilmemelidir, öyle ki bir çok vakaada iyileşti sanılan kuşlar tekrardan ve daha da
kötü bir şekilde rahatsızlanmıştır. 

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Bilal ERDEM' Alıntı:
Bu bir tedavi yöntemi değildir.Sadece okaliptus'un etkisinden dolayı nefeste rahatlama olabilir ancak efeksiyon'da tamamen iyileşme gerçekleşmez...

Özellikle hava yollarını, soluk borusu ve akciğerleri etkileyen hastalıklar olarak
sınıflandırılır ‘’Solunum Sistemin Hastalıkları’’. Genelliklede soğuğa ve çevresel
Ancak araştırmalar ilerledikçe, Soğuk Algınlığının aslında birçok özellikleri ortak
olan farklı hastalık patojenlerin neden olduğu enfeksiyöz hastalıklar olduğu anlaşıldı.

İlk olarak burun akıntısı, hapşırma, göz akıntısı, göz tüy diplerinde şişme ile kendini
belli eden hastalık ileri safhalarda kuyruk sallama ve çok sık nefes alıp verme ile
anlaşılmaktadır.
Müdehale edilmediği durumda ise ciddi hava kesesi enfeksiyonlarına, zatürreye ve
Çeşitli antibiyotikler ve anti-mantar ilaçları ile tedavi edilebilir ve tedavi asla kısa
kesilmemelidir, öyle ki bir çok vakaada iyileşti sanılan kuşlar tekrardan ve daha da

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Bilal ERDEM' Alıntı:

anlaşılmaktadır.
Deneyipte cözüm bulmadıgım hicbirseyi paylasmam.. birkac hastalığı ve mikropu tasıyan kuslarda kullanıldıgı halde... diğer mikropların tekrardan nüksetmesi halinde hastalık tekrar ortaya cıkmaktadir.. tedaviyedeki amac zaten kusu rahatlatmak ve bagısıklığı guclendirmektir.. Gerekmeyen durumlarda antibiyotik taraftarı değilim ve her zaman öncelikle doğal tedavi yontemlerini denerim.. icine sinmeyen arkadaslar kullanmayabilir saygılar

Doğukan Topçu

Yeni Üyemiz
Adı
Doğukan
Soyadı
Topçu
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
s.a arkadaslar bilindigi gibi.. kuslarımızdaki en buyuk problem solunum yolu enfeksiyonuyla başlıyor ve tüm hastalıkların cogu solunum yoluyla başlıyor.. size doğal bir ilac önerecegim.. kuslarda kuyruk sallama solunum problemi veya hırıltı var ise.. okaliptus yagı aktarlarda bulabilirsiniz.. okaliptus yagını hergun birer damla 5 gun agızdan verin ve ayrıca suyuna 5 gun aynı anda vitamin katarsanız 5. gun sonunda ne solunum yolu sıkıntısı nede hırıltı kalacaktir..
saygılar...
bilgi ve sevgi  paylastıkca coğalır..
Behsat bey dedıgınız gıbı agızdan damla yapıcaktım kuşuma ama kendısını kaybettik :( damlayı yaptıkdan sonra kafesin ıcınde koşmaya başladı sonra düştü öldü : :( nefret

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Doğukan Topçu' Alıntı:
Behsat bey dedıgınız gıbı agızdan damla yapıcaktım kuşuma ama kendısını kaybettik :( damlayı yaptıkdan sonra kafesin ıcınde koşmaya başladı sonra düştü öldü : :( nefret
ÜZÜLDÜM :( SİZİN ADINIZA  YAZIK.. GEÇ KALDINIZ SANIRIM TEDAVİ BAŞLANGICINA

Doğukan Topçu

Yeni Üyemiz
Adı
Doğukan
Soyadı
Topçu
Hırıltılı nefes almaya 5 saat kadar önce başladı kuyruk sallaması daha önceden vardı gagasını sureklı gıcırdatıyor du damla evde vardı yaptım ama neden bılemıyorum kaybettık

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Doğukan Topçu' Alıntı:
Hırıltılı nefes almaya 5 saat kadar önce başladı kuyruk sallaması daha önceden vardı gagasını sureklı gıcırdatıyor du damla evde vardı yaptım ama neden bılemıyorum kaybettık
gecmis olsun.. bazen kusların hastalıkları ilerlemeden önce olaki durumlarda tedbir alınması gerekiyor.. hastalıklar cok ilerledigi zamanlar ilaclar bile bazen fayda etmiyor..

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
Abi amacim seninle ters dusmek degil ama okaliptus yagini ben de kullandim hayvana iskenceden baska bir sey degil. Kusun agzina damlattigim anda yemi kusmaya ve tunekte duramamaya basladi denge sorunlari yasadi gozleri kizardi resmen can cekilsti. Sonunda forum uyesi olan alpay bilir abimden iki guvercin ilaci aldim o dozaj ayarini soyledi 15 gunde iyilesti hayvan fakat benim okaliptus denemem 3 yavrumunda olumune sebep oldu. Keske ilk once ilac deneseydim.

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
okalıptus yağını bende kullandım.akşam kullandım sabah sızlere omur gıttı kuşum
bence kımse kullanmasın bunu

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
ÇOK TEŞEKKÜRLER VERDİĞİNİZ DEĞERLİ BİLGİ İÇİN..

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Yiğitcan KEKEÇ' Alıntı:
Abi amacim seninle ters dusmek degil ama okaliptus yagini ben de kullandim hayvana iskenceden baska bir sey degil. Kusun agzina damlattigim anda yemi kusmaya ve tunekte duramamaya basladi denge sorunlari yasadi gozleri kizardi resmen can cekilsti. Sonunda forum uyesi olan alpay bilir abimden iki guvercin ilaci aldim o dozaj ayarini soyledi 15 gunde iyilesti hayvan fakat benim okaliptus denemem 3 yavrumunda olumune sebep oldu. Keske ilk once ilac deneseydim.
ilactan önce dogal tedavi denenmeli kardeşim.. ilac son caredir.. kusun solunum yolu enfeksinu artı baska bakterilerin ürettigi baska hastalıklar aynı anda nüksederse dogal tedaviler o zaman sonuc vermez... ben paylastım.. isteyen kullanır isteyen kullanmaz.. su ana kadar okaliptus yagını agzına damlattıgım hicbir kusu kaybetmedim..!

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
Solunum yolu enfeksiyonu ve ishal vardi. Kuslari okaliptilusten degil ilacı yanlis yonlendirmeler sayesinde gec verdigim icin olduler belirtmek isterim. Kuluckaya yatmadan once kuslar hastalanmisti okaliptus ver dediler gecmedi 3 yavrumda oldu ilaca basladim.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Yiğitcan KEKEÇ' Alıntı:
Solunum yolu enfeksiyonu ve ishal vardi. Kuslari okaliptilusten degil ilacı yanlis yonlendirmeler sayesinde gec verdigim icin olduler belirtmek isterim. Kuluckaya yatmadan once kuslar hastalanmisti okaliptus ver dediler gecmedi 3 yavrumda oldu ilaca basladim.
okaliptus yagı ishale iyi gelmezki kardeşim.. artı olarak ishali varsa muhtemelen bakteriye baglı ishaldir.. yukarda acıklamada belirttigim gibi birkac hastalık beraber nüksetmis.. bu gibi durumlarda.. önce ishali kesip sonradan solunum yolu tedavisine başlanmalı.. uygulamayı yanlıs yapmısıınız.. bu konunun başlıgında sadece solunum yolu enfeksiyonundan söz ettim diğer hastalıklardan söz etmedim.. keşke önce sorsaydınız sonra uygulasaydınız..

Yiğitcan KEKEÇ

Takipçi Üyemiz
Adı
Yiğitcan
Soyadı
KEKEÇ
abi işte cahillik benim ki. ben kuşu hiç bir korumaya almadan kafesiyle petshop a götürüp eş aldım. yolda üşütmüş hayvan, keşke diyorum keşke biraz araştırsaydım şımdi boy boy yavrularım olurdu  icon_wall

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Yiğitcan KEKEÇ' Alıntı:
abi işte cahillik benim ki. ben kuşu hiç bir korumaya almadan kafesiyle petshop a götürüp eş aldım. yolda üşütmüş hayvan, keşke diyorum keşke biraz araştırsaydım şımdi boy boy yavrularım olurdu :)
bi dahaki sefere insallah.. yeni baslayanlar genelde bu tur acemilik dönemleri gecirir. zamanında hepimiz gecirmişizdir.. biraz emek biraz bilgi sabır ve bakıcı kuslarla boy boy yavrular zaten alınacaktır.. tekrardan gecmis olsun..

ispinoz

Üyemiz
Adı
ÜMİT
Soyadı
KOÇ
Slm arkadaşlar ıstanbulda okaliptus ağacı nerede bulabiliriz bilen varmı?

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Bu konuya daha önce yorum yazmıştım ama tekrar okuduktan sonra eksik olduğunu fark ettim. Eksiklik kullanım şeklinde ve miktarında...ben Behsat ustanın tarif ettiği gibi okaliptus yağını hiç kullanmadım, sebebi bizim burada zaten tonlarca ağaç olması...yeşil ve kuru olarak okaliptus bitkisinin kendisini kullanıyorum. Okaliptus yağını tarif edildiği gibi kullanmak bana göre çok sakıncalı...1 damla doğrudan kuşun ağızına damlatılması kuşa feci şekilde rahatsızlık hatta acı verecektir. Bunun başlıca sebebi okaliptusda bulunan bazı uçucu maddeler. Üretip pazarladığım gaga taşlarında okaliptus tomurcukları + bir miktar da okaliptus yağı kullanıyorum...bu nedenle araştırıp zamanında öğrenmiştim ki 1 damla okaliptus yağı elde etmek için yaklaşık 45 kilogram okaliptus bitkisi işlemden geçiyormuş. Bunun gibi bir doz (1 damlası) aslında atletik bir insanı bile devirebilir...minnacık kuşa napar artık siz düşünün.

Bu nedenle Behsat ustanın da affına sığınarak okaliptus yağını farklı bir kullanıma şekli önerisinde bulunmak isterim. Denemedim ama illaki okaliptus yağı kullanacaksanız bence 1 litre taze içme suyuna 1 damla okaliptus yağı damlatın ve karıştırdıktan sonra kuşlarınızın suluklarına verin. Kuşun sağlık durumu ne olursa olsun, okaliptus yağını doğrudan ağızına damlatmayın. Diğer bir detay da şudur, okaliptus yağına hiçbirzaman bir tedavi edici yöntem oalrak bakmayın...daha çok koruyucu bir önlem olarak algılayın ve düzenli bir şekilde (örneğin elma sirkeli su vermek gibi) kullanmaya gayret edin.