Sonunda çiftleştiler :))

Bugra_sari

Üyemiz
Adı
buğra
Soyadı
sarı
Yaklaşık 1.5 2 ay önce 1 çift çek takım aldım dişi isteksizdi ceresinin üstünde açık mavilikler vardı bu zamanlar cere koyulaşmaya başladı bugün kuşları temizleyim derken kafesten kaçtılar bnde ellemedim yarımsaat dışarda gezdiler ilk salışımdı bide sonra aldım kafese koydum pcde oyun oynarken kuşlara bi baktım çiftleşiyolar  alkisd inşallah yumurtalar dolu çıkar  evil_idea kum almadım kuşlara alsam iyi olurmu yumurta yapımında bide dişi kuşum hareketsizlikten yağlanmış napmam lazım

leon1986

Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
özkılıç
hayırlı olsun bu daha başlangıç :) , eğer dişi de yağlanma varsa dikkatli olmak gerekiyor, dişi kuşumun 3. kuluçkasında poposu oldukça şişmişti ben de yumurta sıkışması olduğunu düşünmüştüm fakat uzman bir abi yağlanma olduğunu söylemişti, kuşum ilk yumurtasını yaptıktan tam 1 hafta sonra zar zor yumurtladı ve gerisi sonra geldi. sağlıksız bir durum kontrollü olarak yumurta maması vermenizi öneririm fazla yükmele yapmamak lazım, umarım siz de böyle bir deneyim yaşamazsınız, ikinci olarak kum ve kalamar kemiği almanız önemli, vitamin yerine elma, muz ve kıvırcık vermenizi tavsiye ederim. sağlıklı yavrular almanız dileğiyle kolaylıklar.

eray, hobi amaçlı üretici
kartal.

_MÜPTELA_

Yeni Üyemiz
Adı
umut
Soyadı
KIŞLALI
Buğra SARI' Alıntı:
Yaklaşık 1.5 2 ay önce 1 çift çek takım aldım dişi isteksizdi ceresinin üstünde açık mavilikler vardı bu zamanlar cere koyulaşmaya başladı bugün kuşları temizleyim derken kafesten kaçtılar bnde ellemedim yarımsaat dışarda gezdiler ilk salışımdı bide sonra aldım kafese koydum pcde oyun oynarken kuşlara bi baktım çiftleşiyolar  alkisd inşallah yumurtalar dolu çıkar  evil_idea kum almadım kuşlara alsam iyi olurmu yumurta yapımında bide dişi kuşum hareketsizlikten yağlanmış napmam lazım
maşllah hayırlı olsun  :)  2-3 günde bir yarım saat gibi bi zamn uçurursan yağlanmayı giderirsin ilk salıverişim diyosun yağlanması normal uçarak yağlanma yoq olur  bye_happy