ŞU LANET BİTLERE KARŞI KESİN ÇÖZÜM BİR İLAÇ TAVSİYE EDİN ACİL YARDIM

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Fikret SAĞ' Alıntı:
ben opigal-5 vimectin ve kurutulmuş okaliptus yapragı kullanıyorum gayet memnunum
opigal-5 ile altlarına serdiğim talaşı karıştırıp ince talaşı yuvalıklara öyle koyup bu problemi çözüyorum.Ayrıca Okalüptüs dallarını  ayda bir kafese hem yemeleri için hemde kokusundan haşerileri uzaklaştırması adına dal olarak gözlere 1 hafta kalacak şekilde destekleyip tazeliyorum.Şeytan kulağına kurşun!!!!!!!!

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
opigal 5 toz,keneson,blotic ve ardap sprey tek geçerim...ayrıca detanın sinekkıran spreyini önerebilirim...

BaSuT

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.bstkafes.com
Adı
cengiz
Soyadı
Basut
biti gördünüzmü sıkın bütün kuşlarda dahil kümese Ardap ı ama orjinalini. 2gün ara ile sonrasındada düzenli Bayerin sebasil ilacını 1lt 1ml katıyorsun tüm haşerelere iyi geşiyor ben çok memnunum kutusu da 22tl. 600 ml boya tabancasına 1 ml koyuyorum 15m2 kümeste ilaçlanmadık yer kalmıyor

bulent_41

Yeni Üyemiz
Adı
bülent
Soyadı
yılmaz
Öncelikle geçmiş olsun chrisamed vet kullanıyorsanız sorununuz 10-25 gün içinde çözülecektir bu ilaç bitlerde üremeyi durdurduğu için biraz geç sonuçları görebiliyoruz ama güzel tarafı  günlük yavruya bile temas etse zararı olmaz. vilmectin kullanmanda çok işine yarar enselerine birer damla damlatırsan 3 ay bit kuşuna yaklaşmaz tekrar geçmiş olsun

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
DÜN AKŞAM DOMESTOS VE OZONLA BÜTÜN YUVALIKLARI PİLASTİK FOLLUK DAHİL TEMİZLEDİM
CRYSAMED HEM KUŞLARIN ÜSTÜNE HEMDE İCLERE SIKTIM
FOLLUK ALTLARINADA BİYODUST TOS DÖKTÜM BÜTÜN DELİKLERE DİŞ FIRCASIYLA YEDİRDSİM
SABAH BİTLERDE YUVALIKLARIN ÜZERİNDE ÖLMÜŞLERDİ COGU DISARI CIKMIŞ

BUGUN SİPARİŞ ARDAP GELECEK ONLA HERGÜN DÜZENLİ DEVAM EDECEĞİM
ZATEN BU BİTLERİN YÜZÜNDEN ARALIK AYI YAVRULAR YUMURTADAN CIKMADI CIKANLAR ÖLDÜ
BİR KAÇ TAKIM KUŞUMDA KAŞINTIDAN YUMURTALARI KIRDI

DURMAK YOK OERASYONA DEVAM

TAVSİYELERİNİZ İÇİN AYRIYETEN TŞK LER BİTLERİ HAFİFE ALMIŞIM

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
ali kardeşim inşallah bu şekilde devam edersen bit mit kalmayacak tekrar geçmiş olsun

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
ali kardeşim inşallah bu şekilde devam edersen bit mit kalmayacak tekrar geçmiş olsun
sağolasın halil kardeş inş böyle devam eder zaten 1 haftadır keyif koymadı bu şerefsizler kuştan bile soğutuyorlar adamı

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
Güray KAYA' Alıntı:
tşk  GÜRAY BEY DÜN ZATEN BU VİDEOYU İZLEDİM ONDAN SONRA SİPARİŞİMİ VERDİM BUGÜN GELECEK KARGODA BAKALIM İNŞ ORJİNAL ÇIKAR

sayila3500

Yeni Üyemiz
Adı
Süheyla
Soyadı
Çalışkan
Diğer ilaçların yanında benim önerilerimi de deneyebilirsiniz. Sarmısak yağı bitleri kaçıracaktır. Tüneklere ve yuvaların iç kısmına pamukla sürüle bilinir. 1 y. kaşığı ölçü Sarmısak yağı, karabiber, sirke, 1lt su konan bir kabın altına gaz ocağı konarak üstü kapatılan kafes içinde buğuda yapılabilir Kafuru, okaliptus eklerseniz bu buğuya, astım hastalağınıda iyi gelir. Kafeslerinizi BORAX lı suyla yıkayın 10lt suya 1 tatlı kaşığı. Borax zararsız ve mikrop barındırmaz. Arap sabunuda  olabilir. Ancak BORAX antibiyotiklerde kullanılan hiç zararı olmayan bir ilaçtır. Eczanelerden alabilirsiniz. Bitler ölsede yumurtalar yaşar bunları aklınızdan çıkarmayın. ve tekrarlayın birkaç kez Çamaşır sularından uzak durun.Sakınnnnnn atıkları kalıcıdır..

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
VANODİN İ DE DENEYEBİLİRSİN FAKAT ORANINI ALDIĞIN VETERİNERDEN SORMALISIN.3 KEZ TEKRARLARSAN HİÇ BİR ŞEY KALMAZ GEÇMİŞ OLSUN

mstf1977

Takipçi Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
GÜLSEVDİ
chrisamed vet  kesin çözüm ilk bir hafta biraz bit görebilirsiniz ama daha sonra kökü kuruyacaktır.15 gün sonra tekrarlayın.Yumurtadan çıkan ve kalan bitler için.geçmiş olsun

metin sarıerik

Üyemiz
Adı
metin
Soyadı
sarıerik
arkadaşlar benimde bir önerim var ama bitlenmeden öncesi....arkadaşlar okaliptus yapragı demişler ama bende okaliptus yagını bir naylon torbaya koymuş oldugum talaşın ustune döküp agzını baglıyorum kokusu talaşa geçince yuvalıklara azar azar koyuyorum

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ali ŞENER' Alıntı:
DÜN AKŞAM DOMESTOS VE OZONLA BÜTÜN YUVALIKLARI PİLASTİK FOLLUK DAHİL TEMİZLEDİM
CRYSAMED HEM KUŞLARIN ÜSTÜNE HEMDE İCLERE SIKTIM
FOLLUK ALTLARINADA BİYODUST TOS DÖKTÜM BÜTÜN DELİKLERE DİŞ FIRCASIYLA YEDİRDSİM
SABAH BİTLERDE YUVALIKLARIN ÜZERİNDE ÖLMÜŞLERDİ COGU DISARI CIKMIŞ

BUGUN SİPARİŞ ARDAP GELECEK ONLA HERGÜN DÜZENLİ DEVAM EDECEĞİM
ZATEN BU BİTLERİN YÜZÜNDEN ARALIK AYI YAVRULAR YUMURTADAN CIKMADI CIKANLAR ÖLDÜ
BİR KAÇ TAKIM KUŞUMDA KAŞINTIDAN YUMURTALARI KIRDI

DURMAK YOK OERASYONA DEVAM

TAVSİYELERİNİZ İÇİN AYRIYETEN TŞK LER BİTLERİ HAFİFE ALMIŞIM
Bunları uygulayınca bitlerden kurtulmuş olacaksınız. Kesin çözüm arayışı içine girdiğinizden dolayı size tek kesin çözüm olarak önerebileceğim şey okaliptüs yaprakları kullanmaktır. 3 yıl öncesine kadar benim de başım bitlerle hep derde giriyordu ondan sonra okaliptüsü keşfettim, yaşadığım bölgede bol miktarda okaliptüs ağaçları var. O günden bu yana okaliptüs yaprakları kullanıyorum, bit-mit kalmadı, hem doğal hem de ekonomik çözüm...ilaçlara torba dolusu para vermektense okaliptüs yaprakları kullanmanızı öneririm.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Diğer yorumları okuduktan sonra bir uyarıda bulunmayı doğru buluyorum. Birçok arkadaş Vilmectin ilacını önermişler, bu doğru fakat önerdikleri kullanma şekli çok yanlış. Bence kullananlar da bunu okusun ve aklında tutsunlar, Vilmectin veya diğer İvermectin içerikli ilaçlar (Avromec F, İvomec F, Baymec gibi) muhabbet kuşlarına enseye kesinlikle uygulanmaz...karın bölgesine uygulanır. Bunun sebebi muhabbet kuşlarında ensede yağ dokusu neredeyse bulunmaması ve beyine çok yakın olması...Allah muhafaza kuşunuzun nürolöjik sistemini bozmanız an meselesi olabilir. Bir ilacı kullanırken kuşlara nasıl etki ettiğini anlamak çok önemli...rasgele ilaç kullanmak hiç doğru değil. Örneğin neden karın bölgesinden yapmak daha doğru...muhabbet kuşlarında karın bölgesinde karın yağları bulunur, İvermectin içerikli ilaç buraya damlatıldığında deriden geçerek karın yağları tarafından emilir ve depolanır. Kuş otomatik olarak bu karın yağlarından beslendiği için kanında 2-3 ay gibi uzun bir süre devamli İvermectin bulunacaktır ve kuşu dış parazitlerden bu şekilde koruyacaktır. İvermectin içerikli ilaçlar muhabbet kuşlarında 3 ayda 1 kez kullanmak yeterli olacaktır...her hafta veya 2 haftada bir değil. Kanarya ve finch türleri daha ufak kuşlar olmalarına rağmen İvermectin içerikli ilaçlar daha sık uygulamak gerekiyor, 2 ayda 1 kez...uygulama şekli iyne karından yapılmalı.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Diğer yorumları okuduktan sonra bir uyarıda bulunmayı doğru buluyorum. Birçok arkadaş Vilmectin ilacını önermişler, bu doğru fakat önerdikleri kullanma şekli çok yanlış. Bence kullananlar da bunu okusun ve aklında tutsunlar, Vilmectin veya diğer İvermectin içerikli ilaçlar (Avromec F, İvomec F, Baymec gibi) muhabbet kuşlarına enseye kesinlikle uygulanmaz...karın bölgesine uygulanır. Bunun sebebi muhabbet kuşlarında ensede yağ dokusu neredeyse bulunmaması ve beyine çok yakın olması...Allah muhafaza kuşunuzun nürolöjik sistemini bozmanız an meselesi olabilir. Bir ilacı kullanırken kuşlara nasıl etki ettiğini anlamak çok önemli...rasgele ilaç kullanmak hiç doğru değil. Örneğin neden karın bölgesinden yapmak daha doğru...muhabbet kuşlarında karın bölgesinde karın yağları bulunur, İvermectin içerikli ilaç buraya damlatıldığında deriden geçerek karın yağları tarafından emilir ve depolanır. Kuş otomatik olarak bu karın yağlarından beslendiği için kanında 2-3 ay gibi uzun bir süre devamli İvermectin bulunacaktır ve kuşu dış parazitlerden bu şekilde koruyacaktır. İvermectin içerikli ilaçlar muhabbet kuşlarında 3 ayda 1 kez kullanmak yeterli olacaktır...her hafta veya 2 haftada bir değil. Kanarya ve finch türleri daha ufak kuşlar olmalarına rağmen İvermectin içerikli ilaçlar daha sık uygulamak gerekiyor, 2 ayda 1 kez...uygulama şekli iyne karından yapılmalı.
Toz olarakta Bolfoyu öneririm on numara.

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
arkadaşlar ben yuvalık talaşlarını bir miktar biyodust ile harmanlıyorum ayrıca haftalık temizliktede  tünek ucu,baksın ek yerlerine ve yuvalık ek yeri gibi yerlere fırça ile sürüyorum.birde enseye damlatılan ve sularına katılan bir ilaç var ama şu an ismi ezberimde değil ilaçta kuşların yanında arzu eden arkadaşa ismini verebilirim.bu işin üstesinden en iyide vanodin gelir diye düşünüyorum.en az 3 sefer kümesi ilaçlamak gerekir 1-2 gün ara ile bitlerin yumurtalarınında ölmesi için yani kümesi sarmış ise,diğerleri önüne geçmek engellemek amaçlı zaten bir bela ile uğraşmaktansa o belayı engellemek daha kolay.geçmiş olsun dileklerimle herkese bol ve sağlıklı üretimler