bu konu ile ilgili detaylı bilgi sitemizde mevcuttur.Ayrıca aşağıdaki linkten videosunu izleyebilirsin.youtubede detaylı videolar mevcuttur.
Bilgi istemeden önce lütfen sitemizde arama yapınız.Değerli Abilerimizin değerli yazıları mevcuttur.
AHMET BEY TEŞEKKÜR EDERİM BİLGİ İÇİN ama erkekte bu döllemeyi ne sıklıkla yapıcaz dişiye bir kere döllenmek yeterli mi erkekte her zaman tohumlama yapabilirmiyiz
bunu 1 sefer yaptığında yeterli olur, çünkü direk dişinin içine spermleri bırakıyosun, fakat yapmadan önce dişini kıç bölgesine yanlardan bastırarak(aşırı bir bastırma olmicak zarar verebilirsin) dışkı varsa çıakrtman gerekir. Aksi halde döllemeyi yapıp kafese bıraktıktan sonra dışkılama ihtimali yüksek ve çalışman boşa gitmiş olur
Arkadaşlar önemli bir konu. Hayvanlarınız sakat etmemeniz babında yazıyorum. Dişi kuşunuz yumurtlamaya hazır değilse bu yöntem tutmaz. Zaten hazır olan çiftlerde kendileri yumurtlar. Bir ihtimal çiftleşmeyi bilmeyen kuşlarınız da ve yumurta doluluk oranları azsa kullanma yoluna gidebilirsiniz. Ancak dediğim gibi çok gerekli bir şey değil. Bu konu bu aralar çok yazılır çizilir oldu. Kuşlarınıza yazık etmeyin.
xx Show Kuşlarında Yapay Tohumlama [Yeni Makale] | 14 Oca 13
M.Coşkun ÖZDEMİR
01:01:02 Gönderen: M.Coşkun ÖZDEMİR
Görüntülenme: 1421 | Yorumlar: 31
Show kuşlarında yapay tohumlamayı ders olarak Güney Avustralya kümes hayvanları Derneğinin Güneydoğu Şubesi Nigel Tonkin tarafından veri...
Devamını Oku | Yorum Yaz
Herkeze selamlar.
Bu konuda son günlerde
çok konuşulmaya başlandı.Ben de amatör bir muhebbet kolik olmama ve 3 yıldır uğraşmama rağmen bu formda yer alan bütün tavsiyeleri uyguladığım halde yavru alamadım.Ki Son çiftimi Mayıs ayında Değerli Kardeşimiz Bilal Erdem den aldım.Ve inanın o kadar çok yavru almak istediğim halde bu suni dölleme işine hiç ama hiç bulaşmak istemedim.
Yukarıda verdiğim linkte bu formun ana sayfasının alt kısmında sabitlenmiş konuların içinde değerli üstat Çoşkun Özdemir'in Çok güzel bir yazısı ve yeterince
aydınlatıcı bie yazısı var.Bilmiyorum Bu form sitesinde sörf yaparken hiç gözünüze çarptımı.Okumanızı tavsiye ederim.Sorulan bütün sorulara ve akılarda
soru işareti yaratan her şeye yeterince açıklayıcı bir yazı.
Üreme bir doğa kanunu olarak bakmak lazım.Bence herkez eline tüpü alıp
bu işi yaparsa doğanın dengesi alt üst olmazmı.
Ha suni dölleme hiçmi yapılmamalı elbette yapılmalı ancak tam bir profosyoneller tarafından ancak nesli tükenmek üzere olan türler için denenmeli.
Bu tamamen benim fikrim.Kızabilirsiniz.Hoş görüyle bakarım.
Kısaca demem şu ki doğanın dengesini bozmıyalım,İnternet gibi çağımız teknolojisinden de faydalanarak net tende gerekli araştırmayı yaparsak istediğimiz sonuca ulaşabiliriz.Suni dölleme konusunda da bir sürü bilgiler var.
Değerli üstatlar zaten bu form da herkeze olabilecek her konuda paylaşımlarda bulunuyorlar.Çevap verilmiyo diyede onları zan altında bırakmıyalım nolur.
Çünkü onlar ekmek parasını bu yolla kazanıyorlar.Herkez suni döllenme yolu ile yavru sahibi olsa bu artan nüfus karşısında kuş fiatları ne düzeye geriler,onlar ekmeğini nasıl kazanırlar.
Herkeze hürmetler.Başınızı ağrıttım.Kusura kalmayın.