tekrar çiftleşme??

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
herkese merhaba.

sayın uretıcı abılerım.bıraz önce  kumese sabah verdıgım mamaları toplamak ıcın gırdım.5 yavrusu olan bır cıftımın tekrar cıftleştıgını gördum.yavrularn en buyugu 18 en kucugu 10 gunluk.ılk kez basıma geldı.forumdada bıkac defa bununla ılgılı bısey okumustum ama tam hatırlayamadıgım ıcın soruyorum.dısı tekrar yumurta yapıp kuluckaya yatarsa yuvalıktan cıkmayan yavrılara zarar verırmı? kusura bakmayın tecrubesızlıkten soruyorum yapmam gereken bısey varmı( dısıyı yada erkegı ayırma gıbı) ??

saygılar...

E

elaziz2316

Guest
      Aynı durumda benim de çiftim vardı. Hiç karışmadım. Yuvada yavruların yanına yumurtalarını yaptı. Yavrulara ya da yeni yumurtalara bir zarar oluşmadı. Benim tavsiyem hiç karışma onlar bildikleri gibi yapsın. Kızıştırıcı veriyor isen verme. Başka da birşey yapmana gerek yok. Ama her kuş aynı olmayabilir. Dişi kuş yavrulara zarar vermeye başlarsa kafesten dişiyi çıkart. Yavrulara baba bakar.

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
      Aynı durumda benim de çiftim vardı. Hiç karışmadım. Yuvada yavruların yanına yumurtalarını yaptı. Yavrulara ya da yeni yumurtalara bir zarar oluşmadı. Benim tavsiyem hiç karışma onlar bildikleri gibi yapsın. Kızıştırıcı veriyor isen verme. Başka da birşey yapmana gerek yok. Ama her kuş aynı olmayabilir. Dişi kuş yavrulara zarar vermeye başlarsa kafesten dişiyi çıkart. Yavrulara baba bakar.
ısmaıl abı sagol cevabın ıcın.ılerkı durumda dısı yavrulara zarar verırse ben ayırcam ama yumurtalarda olacak yuvalıkta?yumurtaları unutcaz artık napalım.abı vıvıd karısık yem  kullanıyorum ve mamayı eksık etmıyorum kafesten( kendı yaptıgım mama yumurta havuc ırmık bebe buskuvısı bırde bebekler ıcın satılan arı mama var karısım bunlar abı.haftada 1 gun supervıt kullanıyorum sadece tum kuşlarda)

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Her kuşun karekteri farklı oluyor iyi takip edin dişi kuş yeni kuluçka için  öldürebiliyor yavruyu

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı
karabacakoğlu
Sezgin ANIL' Alıntı:
Her kuşun karekteri farklı oluyor iyi takip edin dişi kuş yeni kuluçka için  öldürebiliyor yavruyu
sagolun cvp ıcın.dısıyı ayırayım dedım ama karar veremedım.sonucta 24 saat kumeste degılım ben yokkende öldurebılır.5tane yavru var ustelık.tavsıyenız nedır?

Kara Erbay

Uzman Üyemiz
İsmail ODLUYURT' Alıntı:

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Öyle bi durum olursaki inşallah olmaz dişiyi alırsınız baba bakar yavrulara

ensar

Takipçi Üyemiz
Adı
hüseyin
Soyadı